De 14 beste root-apps van 2018

Inhoudsopgave:

De 14 beste root-apps van 2018
De 14 beste root-apps van 2018
Anonim

Voor sommige Android-gebruikers is de mogelijkheid om hun apparaten te rooten een van de grootste verkoopargumenten. Als u dit doet, krijgt u er meer controle over, zelfs op de laagste niveaus, en kunnen gebruikers er veel meer mee doen dan eerder voor mogelijk werd gehouden.

Daarom zijn dit de beste root-apps die profiteren van de kracht die rooten je in handen geeft.

Deze apps zouden moeten werken op elke geroote Android met Android 6.0 Marshmallow of hoger, hoewel Android 7.1 Nougat of hoger wordt aanbevolen voor maximale prestaties en compatibiliteit.

Magisk: een van de beste root-apps om rootrechten te beheren

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Krachtige functies.
  • Intuïtieve bediening.
  • Vervolg ontwikkeling.

Wat we niet leuk vinden

Updates kunnen onhandig zijn.

Magisk is een interessante root-app omdat het zowel je telefoon root als werkt om de root-privileges van je andere apps te beheren. Magisk is een van de gemakkelijkste en meest universele manieren om je telefoon te rooten, en het is daardoor enorm populair geworden.

Zodra je je telefoon hebt geroot, kun je Magisk gebruiken om je root-rechten te verbergen voor apps waarvoor je apparaat niet hoeft te worden geroot, zoals bank-apps. Magisk vereist niet dat je je telefoon root en unroot, en in plaats daarvan kun je kiezen tot welke apps je root-toegang toestaat en welke apps je in het ongewisse wilt houden.

(vereist sideloading)

Tasker: Taakbeheer voor Android

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Dekt bijna elk type evenement.
  • Gericht op één ding goed doen.

Wat we niet leuk vinden

Een beetje verwarrend om te beginnen.

Tasker helpt je echt om de controle over je telefoon te krijgen. Het is een automatiseringsapp waarmee je zo ongeveer alles op je telefoon kunt scripten, inclusief apps, agenda's, meldingen en multimedia, onder andere.

Tasker is niet gratis, maar het is de toegangsprijs zeker waard. Het is verrassend hoe handig het is om alles op je telefoon te kunnen plannen. U kunt bijvoorbeeld de helderheidsinstellingen 's nachts wijzigen of de verbinding met wifi verbreken wanneer u slaapt om de batterij te sparen.

Titanium-back-up: maak een back-up van alles op uw geroote Android

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Veel opties.

  • Cloudsynchronisatie.
  • Kan alles back-uppen.

Wat we niet leuk vinden

Interface is niet zo mooi.

Titanium Backup is al lang een favoriet onder mensen met geroote telefoons, en met een goede reden. Titanium Backup is gemakkelijk de beste back-up-app voor Android.

Deze app gaat een stap verder dan de meeste back-up-apps door root-privileges te gebruiken om toegang te krijgen tot zowel apps als systeemgegevens voor de back-ups die het maakt, wat betekent dat je je apparaat kunt terugzetten naar een vorige staat, zelfs als systeemgegevens beschadigd zijn, waardoor het ideaal is voor fans van aangepaste ROM's.

Solid Explorer: een krachtige Android-bestandsverkenner

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Schone uitstraling.
  • Cloudsynchronisatie.

Wat we niet leuk vinden

  • Geen echte gratis versie.

Solid Explorer is een superversterkte bestandsverkenner met veel meer functies dan je standaard niet-root-opties. Het is duidelijk dat Solid Explorer een root-bestandsverkenner is die helemaal terug kan navigeren naar de root van het systeem.

Solid Explorer heeft ook opties voor netwerkbestanden, zowel vanuit je lokale netwerk als vanuit de cloud. Bovendien heeft het de mogelijkheid om archieven te openen en te maken, zoals ZIP en RAR.

Flashify: Flash ROM's gemakkelijk

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Eenvoudig te gebruiken.
  • Geweldige TWRP-integratie.
  • Back-upbeheer.

Wat we niet leuk vinden

Misschien verwarrend voor degenen die nieuw zijn in de app.

Flashify is een alles-in-één-app waarmee je aangepaste ROM's, herstelimages, back-ups en andere zip-bestanden vanuit een app kunt beheren, in plaats van je telefoon opnieuw op te starten. Flashify maakt het beheren van de lage aspecten van uw telefoon eenvoudig. U kunt het proces van het installeren van de nieuwste builds van uw favoriete ROM's stroomlijnen en uw herstel up-to-date houden. Het maken van back-ups is ook enorm vereenvoudigd, zodat u met minimale moeite terug kunt draaien als er iets misgaat.

System App Remover: verwijder Bloatware van Android

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Eenvoudige interface.
  • No-nonsense functionaliteit.

Wat we niet leuk vinden

U loopt het risico cruciale software te verwijderen.

Een van de belangrijkste voordelen van het rooten van je telefoon is de mogelijkheid om die vooraf geïnstalleerde apps voor eens en voor altijd te verwijderen, en System App Remover is de tool die je daarbij helpt.

System App Remover geeft je apps per categorie weer, zodat je door de apps kunt bladeren die je zelf hebt geïnstalleerd naast de apps die vooraf op je telefoon zijn geïnstalleerd.

Wees voorzichtig. Tenzij je iets verwijdert dat duidelijk rommel is, loop je het risico iets op je telefoon kapot te maken.

Greenify: geweldige root-app om uw apparaat energiezuinig te maken

Image
Image

Wat we leuk vinden

Dramatische verbetering van de levensduur van de batterij.

Wat we niet leuk vinden

Misschien even wennen.

Greenify belooft je Android-apparaat veel, veel efficiënter te maken op vrijwel alle manieren, van het verlengen van de levensduur van de batterij tot het vrijmaken van systeembronnen.

Je installeert Greenify op je apparaat, doorloopt vervolgens het installatieproces en beantwoordt een paar vragen over je apparaat en hoe agressief je wilt dat het is bij het beheren van je energieverbruik. Als u klaar bent, gaat Greenify aan de slag om uw apps onder controle te houden en uw batterij te sparen.

Dumpster: een prullenbak voor Android

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Super betrouwbaar.
  • Eenvoudig te gebruiken.
  • Geweldige interface.

Wat we niet leuk vinden

Slaat geen dingen op die je al hebt verwijderd.

Dumpster brengt de prullenbak naar Android, waardoor je een vangnet hebt voor als je per ongeluk iets verwijdert wat je niet wilde. Dumpster werkt automatisch en maakt een back-up van alles wat u verwijdert zodra u het verwijdert.

Dumpster werkt ook op apps. Als u er een verwijdert, maakt deze automatisch een reservekopie, zodat u deze rechtstreeks vanaf uw eigen telefoon opnieuw kunt installeren, in plaats van deze opnieuw te downloaden vanuit de Play Store. Dumpster biedt ook cloudopslag om nog veerkrachtiger back-ups van uw bestanden te maken.

Wakelock-detector: ontdek welke apps de batterij leegmaken

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Eenvoudig te gebruiken.
  • Geeft duidelijke informatie.

Wat we niet leuk vinden

Lost eigenlijk geen batterijproblemen op.

Wakelock Detector laat je zien welke apps je telefoon wakker houden, zelfs als het op stand-by zou moeten staan. Het biedt een eenvoudige lijst met de ergste overtreders bovenaan. U kunt dan kiezen wat u met uw apps wilt doen en welke u wilt verwijderen.

Snel opnieuw opstarten: apps opnieuw laden en opnieuw opstarten simuleren

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Geweldige interface.
  • Uitstekende opties.

Wat we niet leuk vinden

Heeft advertenties.

Quick Reboot simuleert een herstart zonder uw telefoon daadwerkelijk uit te schakelen of opnieuw op te starten.

Er is echt niet veel anders aan de hand. Als uw telefoon schijnbaar langzamer begint te worden, kunt u Snel opnieuw opstarten gebruiken om uw systeemprocessen opnieuw op te starten en dingen te versnellen. Zoals de naam al doet vermoeden, wordt het snel opnieuw opgestart.

SuperSU: beheer je rootrechten

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Uitstekende controle.
  • Perfecte opties voor het beheren van root-apparaten.

Wat we niet leuk vinden

Vereist enige technische kennis.

SuperSU is een van de langstlopende apps voor het beheren van root-privileges, en het wordt zelfs geleverd met een aantal ROM's als resultaat.

Met SuperSU kun je per app root-toegang verlenen en weigeren, wat meer controle en een iets betere mate van beveiliging mogelijk maakt. SuperSU registreert ook root-toegang en activiteiten, zodat u kunt zien of er achter de schermen iets vreemds aan de hand is. SuperSU laat je ook tijdelijk root-machtigingen intrekken om te verbergen voor root-detectie.

3C Toolbox: apparaatbesturing en -beheer op laag niveau

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Veel opties.
  • Extreme controle over uw apparaat.

Wat we niet leuk vinden

Vereist enige technische kennis.

3C Toolbox richt zich meer op prestatieverbetering dan op maatwerk. Om te beginnen bevat 3C Toolbox een root-bestandsverkenner die toegang geeft tot alles op uw apparaat, inclusief de /data-directory.

Bovendien bevat 3C Toolbox hulpprogramma's om de batterij, netwerkinstellingen, CPU-prestaties en opslag van uw apparaat beter te beheren. Er is ook een taakbeheer en bewakings- en logboekmogelijkheden om een duidelijk beeld te krijgen van hoe uw apparaat presteert en waar zwakke punten en knelpunten kunnen zijn.

ES File Explorer: een bestandsverkenner met een geweldige interface en cloudintegratie

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Uitstekende interface.
  • Veel opties.
  • Geweldige functies voor bestandsbeheer.

Wat we niet leuk vinden

Bevat advertenties.

ES File Explorer is een andere bestandsverkenner met root-mogelijkheden, maar het is ook zoveel meer dan dat, aangezien het tekst, afbeeldingen en zelfs multimedia kan openen. Het bevat ook mogelijkheden voor archiefbeheer.

Naast het openen en beheren van bestanden, bevat ES File Explorer veel opties om uw bestanden ook met anderen te delen, of het nu is met andere mensen die ES File Explorer gebruiken of delen met Google Drive en Dropbox. Bovendien kan ES File Explorer ook uw opslag voor u analyseren en u waarschuwen voor dubbele bestanden, en dat alles met een fantastisch ogende, responsieve interface.

Termux: de Linux-opdrachtregel voor Android

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Uitstekend pakketbeheer.
  • Python op Android.

Wat we niet leuk vinden

Vereist kennis van de commandoregel.

Termux brengt de Linux in Android naar voren door een pakketbeheerder en tal van handige Linux-hulpprogramma's op te nemen. Het heeft alle basishulpprogramma's voor de opdrachtregel die u zou verwachten, waardoor het een vertrouwde ervaring is voor degenen die gewend zijn om met Linux-systemen te navigeren.

Met de toevoeging van een pakketbeheerder kun je ssh, su, top, tar, ffmpeg, vim en zowat elke Linux-opdrachtregeltool installeren die je maar kunt bedenken. Termux voegt zelfs ondersteuning toe voor populaire programmeertalen zoals PHP, Ruby en Python, voor zover je volledige Python-scripts en applicaties op je Android kunt uitvoeren.

Dat gezegd hebbende, als je echt geïnteresseerd bent om iets anders te doen, kun je NodeJS draaien met Termux. Zo robuust gaat de ondersteuning voor Linux met Termux.

Aanbevolen: