Waarom ik vanaf 2018 een mobiele Harry Potter-game speel

Inhoudsopgave:

Waarom ik vanaf 2018 een mobiele Harry Potter-game speel
Waarom ik vanaf 2018 een mobiele Harry Potter-game speel
Anonim
Image
Image

Ik waagde me hard aan het geheugen met mijn goede vrienden Hagrid, Professor Anderling en Sneep.

Ok, niet in het echte leven, maar ik heb de afgelopen twee weken Harry Potter: Hogwarts Mystery van Jam City gespeeld. Ik heb onlangs geïnvesteerd in een tweede generatie 11-inch iPad Pro en voordat ik hem kocht, wist ik dat ik wat games wilde downloaden. Als fervent Harry Potter-fanaat dacht ik dat dit avonturenspel een goede eerste download op mijn nieuwe apparaat zou kunnen zijn.

Er zijn een paar functionaliteiten en ontwerpwijzigingen die deze game-ervaring beter hadden kunnen maken, maar het had nog steeds een mooi historisch tintje met verschillende uitdagingen die je trivia-vermogen testen om spreuken, zinnen en drankjes uit de populaire franchise te onthouden.

Er zijn tal van mobiele Harry Potter-apps, maar niet veel van hen vangen het avontuurlijke aspect adequaat op.

Kijk, ik heb ervoor gekozen om dit oude spel uit 2018 te spelen omdat het bijvoorbeeld de hoogste beoordeling heeft in de Apple App Store voor Harry Potter-games met een 4,7 van de vijf sterren uit ongeveer 909.000 beoordelingen. Ten tweede wilde ik een avonturenspel met een lange levensduur spelen en Hogwarts Mystery staat op nummer 28 in de App Store-avonturenkaart. Er zijn tal van mobiele Harry Potter-apps, maar niet veel van hen vangen het avontuurlijke aspect adequaat op. De andere spellen die ik tegenkwam, waren voornamelijk puzzels met Harry Potter-thema en bijpassende edelsteenspellen. Ick.

Dus, eerlijk gezegd, waarom zou je niet een game pakken waarvan de kans groot is dat ik er dol op ben?

Haal me op

Ik heb mijn eigen speelpersonage kunnen ontwerpen! Hoewel ik een beetje verdrietig ben, kon ik geen laag zoemend kapsel kiezen zoals het mijne omdat ik een vrouwelijk personage koos, maar in plaats daarvan ging ik voor een korte ijsblonde pixiesnit. In de meeste games die ik heb gespeeld, heb ik volledige mannelijke en vrouwelijke functie-opties gekregen, ongeacht het geslacht van de speler die ik kies. Jam City miste absoluut de inclusiviteitscue op deze.

Hoe dan ook, maak kennis met de stijlvolle en geestige Wynter Stargaze. Deze naam kwam helemaal in me op nadat ik haar had ontworpen, het was zoals het bedoeld was.

Image
Image

Toen ik de game opstartte, kreeg ik een openingsscène vol muziek en cameo's van klassieke personages (handig omdat ik de films al een tijdje niet meer heb gezien). Ik heb zelfs mijn acceptatiebrief naar Hogwarts gekregen. Daarna genoot ik van de reis naar Wegisweg om mijn toverstok te kiezen en mijn eerste vriend, Rowan, te ontmoeten.

Vanaf hier ging het spel vrij soepel vooruit en werd het niet om de paar minuten onderbroken door de typische advertenties. Ik werd ingedeeld in Ravenklauw, het huis dat ik wilde. Net als typische avonturengames krijg je een overkoepelend beeld van beloningen, kamers en andere dingen die je kunt ontgrendelen terwijl je door de levels beweegt. Hoewel het simplistisch is, is het ontwerp van de Hogwarts-campus goed gedaan, van de Grote Zaal tot het Zwerkbalstadion en de Charms Classroom. Ik kan zien dat de ontwerpers van de game echt inspiratie uit de films hebben gehaald en toch een persoonlijk tintje hebben gegeven.

Mijn favoriete aspect van het spel is dat ik vrienden kan maken en gesprekken kan voeren om hun vertrouwen te winnen. Ik kan kiezen uit verschillende dialoogopties, en uiteindelijk hoe meer vertrouwen ik opbouw met vrienden, hoe dichter ik bij hen kom om missies met mij aan te gaan. Van de andere avonturengames die ik heb gespeeld (meestal veel Tomb Raider op mijn PS4) krijg ik niet de kans om op deze manier relaties op te bouwen, hoewel ik vaak mensen tegenkom.

Waar het spel tekort schoot

De game zit boordevol dialogen, maar buiten de openingsscène is er niet veel audio… Dat vond ik heel vreemd. Je zult de dialoog moeten lezen en genoegen moeten nemen met wat gezichtsuitdrukkingen en een paar kleine geluiden zoals gegrom en gelach.

Gameplay is helaas gebaseerd op een energiebalk, zoals veel games uit die tijd. Ik begon met 25 eenheden energie om te gebruiken, en sindsdien heb ik me opgewerkt tot 27 (de energiebalk neemt toe naarmate ik hogere niveaus bereik). Het is echter moeilijk om dit spel langer dan 10 tot 15 minuten per keer te spelen, want als ik geen energie meer heb, kan ik niet verder totdat ik weer oplaad, wat na verloop van tijd gebeurt (tenzij je voor meer wilt betalen, natuurlijk). Het duurt 4 minuten om één energie op te laden, dus om volledig opgeladen te zijn, duurt het nu bijna twee uur.

Er zijn een paar functionaliteiten en ontwerpwijzigingen die deze game-ervaring beter hadden kunnen maken.

Dit is vooral jammer omdat de game ook een tijdslimiet stelt aan alle taken. Soms krijg ik drie uur om een drankje te brouwen, en als ik dat niet voor elkaar krijg met slechts één energiereep, moet ik wachten en de wedstrijd nauwlettend in de gaten houden. Soms zijn die tijdsbeperkingen nog schandaliger, zoals deze 12 uur wachten om de Niffler weer te voeden.

Dit is absoluut een spel waarvoor je meldingen wilt ontvangen, aangezien er een waarschuwing wordt verzonden wanneer je genoeg energie hebt om een taak te voltooien.

Image
Image

Het belangrijkste dat me opv alt in deze game, is de manier waarop je charmes en toverdranktaken in de klas moet voltooien. Om een nieuwe vaardigheid te verwerven, moet je vijf sterren verdienen, en je verdient deze sterren door korte taken uit te voeren, zoals het bord lezen, bepaalde bewegingen oefenen of met klasgenoten over de leerinhoud praten.

Maar gek genoeg doe je deze dingen niet echt, je klikt er gewoon doorheen. Als er bijvoorbeeld een taak is om met een klasgenoot te chatten en het is vier punten waard voor een ster, tik ik gewoon vier keer op die klasgenoot en voltooi ik de taak, in plaats van daadwerkelijk met de persoon te praten. Elke tik kost ook één energiepunt, dus je moet echt de juiste combinatie van taken vinden om te voltooien om vijf sterren te verdienen en nieuwe vaardigheden te verwerven.

Dit is absoluut een game waarvoor je meldingen wilt ontvangen…

Een manier om langs al deze wegversperringen te komen, is natuurlijk door geld uit te geven. Je kunt zo ongeveer alles in het spel kopen dat je kunt verdienen, van energie tot munten en diamanten. Ik ben een echte Harry Potter Stan, maar ik weiger geld uit te geven om vooruit te komen in dit spel. Het is 100% mogelijk om dit spel te verslaan zonder geld uit te geven, maar het kan behoorlijk lang duren vanwege de manier waarop het spel is ontworpen.

Ongeacht de fouten van deze game (en er zijn er veel), zal ik Hogwarts Mystery blijven spelen, alleen omdat ik te toegewijd ben om de game te voltooien, en misschien zal ik duimen voor een herontwerp van de tijdsbeperkingen. Ik ben vooral geïnteresseerd in wat er is gebeurd met mijn broer die van Zweinstein is verdreven. Oh, ik zal ook veel tijd in de duelkamer doorbrengen, dus ik kan klaar zijn voor het geval "hij die niet genoemd mag worden" besluit me te bezoeken. Natuurlijk, het is een oud spel, maar ik ben nog steeds in de ban.

Aanbevolen: