Hoe mobiele gegevens op te slaan bij gebruik van WhatsApp

Inhoudsopgave:

Hoe mobiele gegevens op te slaan bij gebruik van WhatsApp
Hoe mobiele gegevens op te slaan bij gebruik van WhatsApp
Anonim

Mobiele data is een eindige grondstof. In tegenstelling tot wifi, rekenen de meeste mobiele data-abonnementen voor elke gebruikte megabyte. U kunt selecteren welke apps het mogen gebruiken, zodat u uw maandelijkse gebruik kunt controleren. WhatsApp is geen uitzondering. Hier zijn vier manieren om je mobiele datagebruik met WhatsApp te optimaliseren.

De instructies in dit artikel passen gegevensbeheer toe op zowel iPhone- als Android-apparaten.

Schakel de modus voor laag gegevensgebruik in

WhatsApp heeft een optie die de gegevens verlaagt tijdens chats en oproepen. Als u dit selecteert, wordt de hoeveelheid gegevens die wordt verbruikt, verminderd, waardoor de audio- en videogetrouwheid van de oproepen die u plaatst, wordt verminderd. U kunt de optie testen door deze te activeren, te bellen en vervolgens de kwaliteitsverandering te volgen.

Je besteedt mobiele data bij het verzenden van berichten en media, maar ook bij het ontvangen ervan.

Om deze optie voor gegevensbesparing te activeren, opent u WhatsApp en selecteert u vervolgens in het menu met drie stippen Instellingen > Gebruik van gegevens en opslag Onder Oproep Instellingen op iPhone, zet Laag datagebruik op Aan (groen). Zoek op Android naar de Gebruik minder data voor oproepen optie.

Image
Image

Automatische downloads van media uitschakelen

Net als andere berichten-apps kun je WhatsApp gebruiken om afbeeldingen en video's te delen en te ontvangen. Media verbruiken echter veel data. Deze bestanden worden automatisch gedownload, tenzij je WhatsApp anders vertelt. Je kunt de app zo instellen dat multimediabestanden alleen automatisch worden gedownload als je verbinding hebt met een wifi-netwerk.

Om dit te doen, open WhatsApp en selecteer Instellingen > Gebruik van gegevens en opslag In het gedeelte Automatisch downloaden van media selecteert u de soorten media die u wilt downloaden via mobiele data of Wi-Fi. U kunt Foto's, Audio, Video's of Documenten kiezen. Selecteer de Bij gebruik van mobiele data optie en schakel alles uit als u de meeste gegevens wilt opslaan.

Als je ervoor kiest om multimedia-items niet automatisch te downloaden, kun je deze items handmatig downloaden via een mobiele dataverbinding. Er is een tijdelijke aanduiding voor de media in het WhatsApp-chatgebied, die u kunt selecteren om deze handmatig te downloaden.

Beperk uw chatback-up

WhatsApp kan een back-up maken van je chats en media naar de cloud. Dit betekent dat het kopieën van uw tekstchats, afbeeldingen en video's opslaat op uw Google Drive- of iCloud-account. Deze functie helpt als je oude tekstgesprekken en downloads liever opslaat, maar die gegevens niet op je apparaat wilt bewaren.

Je kunt alleen een back-up maken naar Google Drive als je een Android-apparaat hebt. Je kunt alleen een back-up maken naar iCloud als je een iOS-apparaat hebt.

Je kunt WhatsApp opdracht geven om het maken van een back-up van je gegevens uit te stellen totdat je verbinding hebt met een wifi-netwerk. Om deze instelling op een Android-apparaat aan te passen, gaat u naar Instellingen > Chats > Chatback-up >Maak een back-up over en selecteer Wi-Fi in plaats van Wi-Fi of Mobiel

Image
Image

Op een iOS-apparaat moet deze instelling worden aangepast via de instellingen van de telefoon. Ga naar Instellingen > Cellular > iCloud Drive en schakel over naar Uit.

U kunt het interval van uw back-ups beperken. Selecteer in het Chatback-up menu op de iPhone Auto Backup en kies uit een van de volgende opties: Dagelijks, Wekelijks, Maandelijks of Uit. Kies op Android eerst Back-up naar Google Drive en vervolgens kunt u kiezen tussen Nooit, Alleen als ik op "Back-up" tik, Dagelijks, Wekelijks, of Maandelijks

Je kunt ook bepalen of WhatsApp al dan niet video's opneemt in zijn back-upactiviteit. Zet Include Videos op Aan (groen) om deze optie in te schakelen.

WhatsApp bevat standaard geen video's. Schakel deze optie in als je je gedeelde video's wilt opslaan.

Bewaak uw gegevensverbruik

Je bewust zijn van je dataverbruik kan net zo effectief zijn als elke andere methode. WhatsApp biedt enkele gedetailleerde statistieken over hoeveel data je verbruikt.

Ga in het WhatsApp-menu naar Instellingen > Gebruik van gegevens en opslag > Netwerkgebruik. Je ziet een overzicht van hoeveel mobiele data je hebt gebruikt, geordend op type. Selecteer Statistieken resetten om alle waarden op nul te zetten en vanaf nul te beginnen met tellen. Dit geeft je een beter idee van hoeveel data je gebruikt en hoe snel je er doorheen gaat.

Image
Image

U kunt het datagebruik ook regelen via de instellingen van het besturingssysteem. Ga op een iOS-apparaat naar Settings > Cellular. Hier kunt u het datagebruik voor het apparaat of individuele apps regelen.

Ga op een Android-apparaat naar Instellingen > Netwerk en internet > Mobiel netwerk > Gegevenswaarschuwing & limiet. Hier kunt u een mobiele datalimiet instellen, waarboven uw data automatisch wordt uitgeschakeld. Android geeft ook een lijst weer van apps die mobiele data verbruiken en sorteert apps in aflopende volgorde van dataverbruik.

Voor zowel iOS- als Android-apparaten kunt u achtergrondgegevens beperken, wat betekent dat uw apparaat voorkomt dat apps mobiele gegevens gebruiken wanneer ze op de achtergrond worden uitgevoerd. Voor Android 7.0 en hoger heet dit Data Saver Het staat in de Network & internet instellingen. Als je achtergrondgegevens voor WhatsApp uitschakelt, ontvang je alleen meldingen over berichten of oproepen als je verbinding hebt met een wifi-netwerk.

Aanbevolen: