Waarom de politie traint in virtual reality

Inhoudsopgave:

Waarom de politie traint in virtual reality
Waarom de politie traint in virtual reality
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Politieafdelingen wenden zich tot virtual reality om agenten te leren omgaan met geesteszieke verdachten.
  • Politieafdelingen worden steeds kritischer op de manier waarop ze omgaan met geesteszieke mensen als gevolg van recente spraakmakende schietincidenten.
  • Alle politieagenten in Denver zullen vanaf volgend jaar een virtual reality-training moeten volgen die bedoeld is om 'empathie' aan te leren.
Image
Image

Schietsimulators worden al lang gebruikt om politieagenten te leren wanneer ze hun wapens moeten afvuren. Nu gebruiken politie-afdelingen virtual reality om agenten te leren wanneer ze hun wapens moeten dragen en empathie te gebruiken bij het omgaan met geesteszieke mensen.

Alle politieagenten in Denver zullen vanaf volgend jaar een virtual reality-training moeten volgen, inclusief leren omgaan met verdachten met een psychische aandoening. De verhuizing komt omdat politiediensten in het hele land steeds meer onder de loep worden genomen voor hoe zij omgaan met geesteszieke mensen. VR zou een deel van de oplossing kunnen zijn, zeggen experts.

"De politie heeft VR-technologie gebruikt om te oefenen met onverwachte situaties, het gebruik van krachttraining en vuurwapentraining", zei Elizabeth L. Jeglic, hoogleraar psychologie aan het John Jay College of Criminal Justice, in een e-mailinterview. "Hoewel er nog veel onderzoek moet worden gedaan, zijn er voorlopige aanwijzingen dat het goed wordt ontvangen, dat agenten een grotere aanwezigheid ervaren dan bij het gebruik van scherm- en toetsenbordtrainingsmethoden, en dat de prestaties op de taken verbeteren met herhaalde sessies."

Empathie door VR

De politie van Denver zei dat het virtual reality zou gebruiken om agenten te trainen in het omgaan met onder andere schizofrenie, autisme en zelfmoordgedachten.

"De reden dat we het nastreven is empathie zelf, iets waar we allemaal naar zouden moeten zoeken", vertelde politiechef Paul Pazen van Denver aan de Denver Post. "We willen de wereld met andere ogen zien, zodat we de problemen of problemen waarmee mensen te maken hebben beter kunnen begrijpen. Ik denk dat het veel betekent."

Het is beter om vaardigheden aan te leren om iemands ervaring en gevoelens te erkennen en te valideren.

Volgens een onderzoek van het Treatment Advocacy Center hebben mensen met een onbehandelde geestesziekte 16 keer meer kans om te worden gedood tijdens een politie-ontmoeting dan andere burgers die worden benaderd of tegengehouden door wetshandhavers.

En hoewel ze in totaal minder dan één op de 50 Amerikaanse volwassenen zijn, zijn personen met onbehandelde ernstige psychische aandoeningen betrokken bij ten minste één op de vier - en wel de helft van alle dodelijke schietpartijen door de politie, meldt de studie. Vanwege deze prevalentie kan het verminderen van ontmoetingen tussen politie en mensen met psychiatrische aandoeningen de beste strategie zijn om dodelijke schietpartijen door de politie in de V. S. te verminderen. S., concluderen de auteurs.

Image
Image

Politieafdelingen in het hele land zijn op zoek naar nieuwe manieren om met geesteszieke verdachten en omstanders om te gaan nadat ze zijn bekritiseerd voor incidenten die eindigden in schietpartijen. Een voorbeeld van zo'n geval was de schietpartij door de politie van W alter Wallace Jr. in Philadelphia nadat zijn familie 911 had gebeld om hulp te vragen tijdens een geestelijke gezondheidscrisis.

Vorige maand kondigde de burgemeester van New York, Bill de Blasio, een nieuw proefprogramma aan dat een einde zou maken aan de routinematige politiereactie van de stad op noodsituaties in de geestelijke gezondheidszorg. In plaats daarvan zullen gezondheidswerkers de hulpverleners zijn voor mensen met een vermoedelijke geestelijke gezondheidscrisis.

"Ons algemene doel is om deze crises te voorkomen, maar als ze dat doen, willen we betere en meer medelevende ondersteuning bieden", zei First Lady Chirlane McCray uit New York City. “Daarom hebben we tienduizenden NYPD-agenten bijgeschoold in crisisinterventie, waardoor ze signalen van emotionele stress beter kunnen herkennen en hoe gespannen situaties kunnen worden geëscaleerd. Met deze teams voor geestelijke gezondheidszorg zullen we het model testen waarbij we politieagenten ontlasten van die verantwoordelijkheden, die ze in veel gevallen nooit hadden moeten dragen."

Peddelende Tasers, Nu Empathie Training

Axon Enterprises, dat ook bodycams en tasers maakt, levert de software aan de politie van Denver. Volgens de website van het bedrijf omvatten de trainingen "een reeks scenario's, waardoor agenten met meer vertrouwen kunnen reageren op personen die mogelijk in een crisis verkeren."

Maar kan empathie worden aangeleerd door middel van elektronica? Een van de concurrenten van Axon zegt dat dat scenario vergezocht is.

"Empathie is een abstract concept en in werkelijkheid een constructie, omdat er dingen zijn die anderen nooit zullen kunnen begrijpen of waarmee ze verband houden en die sommigen hebben meegemaakt", Lon Bartel, de directeur van het curriculum bij VirTra, dat VR biedt simulatietraining aan politiediensten, zei in een e-mailinterview."Het is beter om vaardigheden aan te leren om iemands ervaring en gevoelens te erkennen en te valideren."

Hoe meer training, in termen van frequentie, lengte en inhoud, hoe beter een officier zal zijn voorbereid.

Verschillende onderzoeken hebben onderzocht of virtual reality empathie kan bijbrengen, vooral onder professionals in de gezondheidszorg, zei Jeglic. "Hoewel er enige belofte is, heeft het beperkte onderzoek tot nu toe gemengde resultaten opgeleverd", voegde ze eraan toe. "Studies hebben aangetoond dat virtual reality-training het perspectief nemen en de betrokkenheid bij klanten/personen kan vergroten."

En sommige politieagenten die op het trottoir hebben gelopen, betwijfelen of VR de echte ervaring kan vervangen.

"Het lijkt mij dat empathie het beste van persoon tot persoon kan worden ervaren", zei Richard M. Morris, een gepensioneerde politiebrigadier die getraind is in crisisinterventie, in een e-mailinterview. "Met alle Zoom-bijeenkomsten die plaatsvinden vanwege de pandemie, worden mensen gevoeliger voor video, maar het is niet hetzelfde."

Omgaan met dubbelzinnigheid

Virtual reality-training is ideaal om de politie te leren omgaan met ambigue situaties, zeggen sommige insiders uit de branche. Het VR-ontwikkelingsbureau Friends With Holograms, bijvoorbeeld, heeft software gebouwd om kinderwelzijnswerkers te leren hoe ze een gezinssituatie kunnen evalueren "wanneer er niets aan de hand is", zei de oprichter van het bedrijf, Cortney Harding, in een e-mailinterview.

Harding legde uit dat de software zo goed werkte dat de staat Indiana het vorig jaar begon te gebruiken voor trainingen. In de eerste zes maanden zag de staat een daling van 31% in het personeelsverloop.

De politie gebruikt al tientallen jaren simulatoren zonder virtual reality, ook wel vuurwapentrainingsimulatoren genoemd. Ze gebruiken software en virtuele doelen die op schermen worden geprojecteerd en leren politieagenten wanneer ze dodelijk geweld moeten gebruiken. Maar dergelijke simulatoren, zoals nieuwe virtual reality-trainingen, hebben hun beperkingen, zeggen experts.

Image
Image

"Er is eigenlijk dit concept in politieliteratuur waarnaar we verwijzen als "alles kan op straat gebeuren", zei Maria Haberfeld, de directeur van het NYPD Police Studies Program aan het John Jay College of Criminal Justice, in een e-mail "Dus standaard kan elk type training, inclusief de VR-training, je alleen voorbereiden op dat veel, een percentage van scenario's die daadwerkelijk plaatsvinden. Hoe meer training, in termen van frequentie, lengte en inhoud, hoe beter een officier voorbereid zal zijn."

Er is een nieuw politieonderzoek gaande in dit land. Elke training die een tragedie kan voorkomen zoals die met W alter Wallace Jr. in Philadelphia is gebeurd, kan alleen maar een goede zaak zijn.

Aanbevolen: