Verander je thuisbioscoop in een kunstgalerij met Artcast

Inhoudsopgave:

Verander je thuisbioscoop in een kunstgalerij met Artcast
Verander je thuisbioscoop in een kunstgalerij met Artcast
Anonim

Als je geen televisieprogramma's en films kijkt, neem dan geen genoegen met een leeg scherm. In plaats van de tv uit te zetten, kun je deze gebruiken om media, zoals klassieke kunstwerken en meer, te streamen met Artcast. We leggen hieronder uit hoe.

Wat is Artcast?

Artcast is een streamingdienst die kunst op een tv weergeeft. Het is beschikbaar op Roku, Apple TV en Amazon Fire TV. De app bevat meer dan 400 galerijen vol met beeldende kunst, fotografie en video's. De galerijen worden automatisch herhaald, dus u hoeft niet later terug te komen en het afspelen opnieuw te starten.

Image
Image

Sommige kunstwerken kunnen naaktheid bevatten.

De Artcast-galerijen omvatten klassieke en hedendaagse kunst, natuurtaferelen, historische illustraties en tekeningen, vakantiekunst en meer.

Artcast brengt maandelijks abonnementskosten in rekening om te gebruiken. De prijs verschilt per platform. Het kost $ 2,99 per maand op Roku en Amazon Fire TV en $ 4,99 per maand op Apple TV.

Artcast instellen

Hier leest u hoe u toegang krijgt tot Artcast op streaming-apparaten.

Het exacte uiterlijk van elke app store en de navigatie voor het kiezen en downloaden van apps kan per apparaat verschillen.

  1. Download en installeer de Artcast-app vanuit de respectievelijke app store van uw streamingapparaat.

    Image
    Image
  2. Kies een beschikbare maandelijkse abonnementsprijs ($ 2,99 tot $ 4,99), afhankelijk van uw apparaat en geef de benodigde inlog- of betalingsinformatie op.
  3. Blader door het assortiment beschikbare fotogalerijen en begin met bekijken.

Hands-On met Artcast

Als je een Roku gebruikt om Artcast te bekijken, zien de schilderijen en foto's er uitstekend uit op een Samsung 4K UHD-tv. Het voorbeeld op de onderstaande foto is Vincent van Gogh's Vissen in de lente. Het beeld wordt geleverd in een resolutie van 1080p (als uw internetsnelheid dit ondersteunt), maar de Samsung TV voert 4K-video-upscaling uit.

Image
Image

Sommige problemen met macroblokkering en pixelvorming duiken op bij het afspelen van videogalerijen, terwijl foto's en schilderijen er geweldig uitzien.

Elke galerij duurt ongeveer 40 tot 50 minuten. Voor galerijen met stilstaande beelden wordt elk schilderij of elke foto ongeveer 60 seconden op het scherm weergegeven voordat het naar het volgende beeld gaat. Met de Roku-afstandsbediening kunt u ook snel vooruit of achteruit naar elk punt in elke galerij.

Afhankelijk van het apparaat kunt u met de Artcast-app de tijd instellen waarop elke afbeelding wordt weergegeven. Het kan variëren van 30 seconden tot 30 minuten. Als u echter een plasma- of OLED-tv heeft, moet u voorzichtig zijn met het langdurig op het scherm laten van hetzelfde stilstaande beeld vanwege mogelijke inbrandproblemen.

Er is geen achtergrondmuziek behalve enkele videogalerijen. Met Apple TV kun je echter muziek uit je iTunes-bibliotheek combineren met de Artcast-schermen. Muziekopties voor andere platforms komen eraan.

Artcast voor- en nadelen

Hoewel Artcast een geweldige app is om kunstwerken in je huis te bekijken, heeft het ook nadelen. We splitsen het hieronder allemaal op.

Wat we leuk vinden

  • Biedt een handige manier om kunst in uw huis weer te geven zonder het te kopen.
  • De kunst- en fotodisplays vormen een geweldige achtergrond voor speciale gelegenheden, vooral de vakantiegalerijen.
  • Je kunt Artcast gebruiken als prelude op een familiefilmavond.
  • Je tv ziet er goed uit, zelfs als hij niet wordt gebruikt.

Wat we niet leuk vinden

Alles is geformatteerd in de beeldverhouding van 16x9. Hoewel dit betekent dat de afbeeldingen het hele tv-scherm vullen, zijn niet alle kunstwerken (vooral klassieke portretkunst) in die beeldverhouding gemaakt.

The Bottom Line

De Artcast-app is een interessante optie om kunstwerken (zowel schilderijen als foto's) te integreren in een thuisbioscoopomgeving en voegt waarde toe aan je entertainmentervaring. Toch wil je misschien geen $ 3 tot $ 5 per maand overhandigen om dit te doen.

Image
Image

Hoewel Artcast wordt gepromoot voor tv's, kunt u een grotere kijkervaring hebben in een kunstgalerie als u een Roku aansluit op een videoprojector.

Hoewel tv's 24 uur per dag aan kunnen blijven staan, mag u de levensduur van de lamp van uw videoprojector niet verkorten door hetzelfde te doen. Reserveer het gebruik van een Artcast-videoprojector voor speciale gelegenheden.

Hoewel 4K de beste visuele ervaring biedt, zien de galerijen er geweldig uit op 1080p.

Naast thuisgebruik is Artcast beschikbaar voor luchtvaartmaatschappijen, hotels, resorts, restaurants en zorginstellingen.

Aanbevolen: