Hoe iemand op Facebook te deblokkeren

Inhoudsopgave:

Hoe iemand op Facebook te deblokkeren
Hoe iemand op Facebook te deblokkeren
Anonim

Wat te weten

  • Ga naar Facebook.com en selecteer Account > Settings > Blocking. Zoek de persoon die je wilt deblokkeren en selecteer Deblokkeren.
  • Facebook-app: Tik op Menu > Instellingen en privacy > Instellingen >Blokkeren . Zoek de persoon in de sectie Blocked People en selecteer Unblock.
  • Als je eerder Facebook-vrienden was, maakt deblokkeren je geen vrienden meer. Je moet een nieuw vriendschapsverzoek sturen.

Dit artikel legt uit hoe je iemand kunt deblokkeren op de desktopversie van Facebook en in de mobiele app. Als je iemand op Facebook hebt geblokkeerd, maar het gevoel hebt dat het tijd is om opnieuw verbinding te maken, maakt het sociale netwerk het gemakkelijk om ze terug te brengen in jouw wereld.

Hoe iemand op Facebook op het bureaublad te deblokkeren

Als je Facebook gebruikt via een webbrowser op je bureaublad, moet je het volgende doen om iemand te deblokkeren:

  1. Navigeer naar Facebook.com en selecteer het account icoon (ondersteboven driehoekje) in de rechterbovenhoek.

    Image
    Image
  2. Selecteer Instellingen en privacy.

    Image
    Image
  3. Selecteer Instellingen.

    Image
    Image
  4. Selecteer in het menu aan de linkerkant Blocking.

    Image
    Image
  5. In de sectie Gebruikers blokkeren ziet u de namen van alle gebruikers die u eerder heeft geblokkeerd. Zoek de persoon die je wilt deblokkeren en selecteer Deblokkeren.

    Image
    Image
  6. Facebook zal uitleggen wat er zal gebeuren als je deze persoon deblokkeert. Selecteer Bevestigen om ze te deblokkeren.

    Image
    Image

    Als je eerder Facebook-vrienden was, maakt het deblokkeren van iemand je niet automatisch weer vrienden. Je moet een nieuw vriendschapsverzoek sturen en het verzoek moet worden geaccepteerd om weer Facebook-vrienden te worden.

Iemand blokkeren op Facebook is serieuzer dan iemand ontvrienden, snoozen of niet meer volgen. Als je iemand blokkeert, is het alsof je onzichtbaar bent voor elkaar op Facebook.

Deblokkeer iemand in de Facebook-app

Als je de mobiele iOS- of Android-app van Facebook gebruikt, moet je het volgende doen om iemand te deblokkeren:

  1. Open de Facebook-app en tik op Menu (drie regels) rechtsonder.

    Tik op een Android-apparaat op Menu (drie streepjes) rechtsboven in het scherm.

  2. Tik op Instellingen en privacy.
  3. Tik op Instellingen.

    Image
    Image
  4. Scroll omlaag naar het gedeelte Privacy en tik op Blocking.
  5. In het gedeelte Geblokkeerde personen ziet u de namen van alle gebruikers die u eerder heeft geblokkeerd. Zoek de persoon die je wilt deblokkeren en selecteer Deblokkeren.
  6. Selecteer Deblokkeren om te bevestigen.

    Image
    Image

    Als je eerder Facebook-vrienden was, maakt het deblokkeren van iemand je niet automatisch weer vrienden. Je moet een nieuw vriendschapsverzoek sturen en het verzoek moet worden geaccepteerd om weer Facebook-vrienden te worden.

Meer over blokkeren en deblokkeren

Wanneer je een Facebook-gebruiker blokkeert, kunnen ze niet met je communiceren of iets zien dat je plaatst, en je zult geen van hun berichten of opmerkingen zien. De geblokkeerde gebruiker kan je niet uitnodigen voor evenementen, een vriendschapsverzoek sturen, je profiel zien of je een expresbericht sturen via Messenger. Het zal zijn alsof je onzichtbaar bent voor elkaar op Facebook. Een persoon hoeft geen Facebook-vriend te zijn om te worden geblokkeerd.

Als je iemand op Facebook deblokkeert, zijn jullie allebei weer zichtbaar voor elkaar op Facebook, maar als je eerder Facebook-vrienden was, wordt je vriendenstatus niet automatisch hersteld totdat een van jullie een vriendschapsverzoek stuurt, en de ander accepteert.

Als je iemand op Facebook hebt geblokkeerd, krijgt die persoon geen melding. Ze kunnen zich realiseren dat ze zijn geblokkeerd als ze naar uw account proberen te zoeken, omdat ze uw naam niet in de zoekresultaten kunnen zien. Of ze merken misschien dat ze je berichten niet zien.

Aanbevolen: