Het donkere thema van YouTube inschakelen

Inhoudsopgave:

Het donkere thema van YouTube inschakelen
Het donkere thema van YouTube inschakelen
Anonim

YouTube's donkere thema-optie, vaak de "donkere modus" van YouTube genoemd, is een instelling die beschikbaar is voor alle gebruikers die willen overschakelen van de standaard witte achtergrond van de app naar een donkere achtergrond. Sommige tekstkleuren veranderen ook om overeen te komen met de nieuwe ontwerpesthetiek. We leggen uit waarom het zo populair is en hoe je het zelf kunt inschakelen.

Wat zijn de voordelen van het donkere thema van YouTube?

YouTube's donkere thema is een cosmetische verandering die geen enkel effect heeft op hoe YouTube functioneert. Er zijn verschillende redenen waarom gebruikers ervoor kiezen om het te activeren:

  • De kleurinstelling veroorzaakt minder vermoeide ogen in omgevingen met weinig licht.
  • De donkere modus kan de levensduur van de batterij verlengen op apparaten met een OLED-scherm, zoals de iPhone X-smartphone van Apple.
  • Sommige mensen denken dat het donkere kleurenschema er cooler uitziet dan het standaardkleurenschema.

Het donkere thema van YouTube inschakelen op iOS

Met de officiële iOS YouTube-app kunnen gebruikers de donkere modus in- en uitschakelen op iPhone, iPod touch en iPad. Ga als volgt te werk om het donkere YouTube-thema in te schakelen:

  1. Open de YouTube-app op je iOS-smartapparaat en tik op je profielafbeelding in de rechterbovenhoek.

  2. Selecteer Instellingen.
  3. Selecteer Donker thema om de instelling in te schakelen.

    Image
    Image

De YouTube Dark Theme-instellingen zijn apparaatspecifiek; Als u het op één apparaat inschakelt, wordt het niet op al uw andere apparaten ingeschakeld. Als je de donkere modus van YouTube op je smartphone, tablet en computer wilt, moet je deze op elk apparaat inschakelen.

Het donkere thema van YouTube inschakelen op Android

Het donkere YouTube-thema is beschikbaar in de officiële YouTube-app voor Android-smartphones en -tablets. Zo zet je het aan en uit.

  1. Open de YouTube-app op je Android-apparaat en tik op je accountprofielpictogram in de rechterbovenhoek van het scherm.

    Het pictogram van je YouTube-account kan verborgen zijn als je een video bekijkt of een zoekopdracht uitvoert in de Android YouTube-app. Om het te laten verschijnen, sleept u de video die u bekijkt naar de onderkant van het scherm om het te minimaliseren, en tikt u vervolgens op Home in het menu.

  2. Select Instellingen > Algemeen > Appearance.
  3. Selecteer Donker thema.

    Image
    Image

Het donkere thema van YouTube op desktop inschakelen

YouTube's donkere thema kan worden ingeschakeld op een pc of Mac-computer met elke internetbrowser, zoals Google Chrome, Mozilla Firefox, Opera of Microsoft Edge. Ongeacht de combinatie van computer en browser zijn de instructies voor het inschakelen van de donkere modus hetzelfde.

  1. Ga naar YouTube.com in je internetbrowser.
  2. Selecteer je profielafbeelding in de rechterbovenhoek van het scherm.

    Image
    Image
  3. Selecteer Appearance: Device theme in het vervolgkeuzemenu.

    Image
    Image
  4. Kies Donker thema.

    Image
    Image
  5. Het scherm verandert onmiddellijk in het donkere thema.

    Image
    Image

Je YouTube Dark Theme-voorkeuren blijven uniek voor elke browser die je op je computer gebruikt. Als u bijvoorbeeld de donkere modus in Firefox inschakelt, blijft deze uitgeschakeld in Chrome totdat u deze ook in die browser inschakelt.

Aanbevolen: