Hoe u het donkere thema van Windows 10 inschakelt

Inhoudsopgave:

Hoe u het donkere thema van Windows 10 inschakelt
Hoe u het donkere thema van Windows 10 inschakelt
Anonim

Wat te weten

  • Kies Start > Gear icon > Personalisatie > Kleuren.
  • Selecteer Dark in de Choose your color sectie.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u Windows 10 Dark Theme inschakelt op computers met Windows 10 en het updatepakket van mei 2019 of hoger. Het bevat informatie over de functie Nachtlicht.

Het donkere thema van Windows 10 inschakelen

Oogvermoeidheid door langdurig computer- en smartphonegebruik lijkt bijna even onvermijdelijk als oncomfortabel. Verminder vermoeidheid van de ogen door gebruik te maken van het donkere thema van Windows 10 - een gemakkelijke manier om het kleurenschema van uw systeem aan te passen en donkere tinten weer te geven die prettiger voor de ogen zijn.

Het donkere thema van Windows 10 (aangeduid als donkere modus binnen het besturingssysteem), is een eenvoudige kleuraanpassingsoptie om uw achtergronden zwart te maken en het algehele uiterlijk van uw scherm donkerder te maken.

  1. Selecteer Start en selecteer vervolgens het tandwielpictogram om Windows-instellingen te openen.
  2. Select Personalisatie > Kleuren.

    Image
    Image
  3. Scroll omlaag naar het gedeelte Kies uw kleur en selecteer vervolgens Donker.

    Verschillende versies van Windows 10 gebruiken een iets andere taal in het vak Kleuren, inclusief Selecteer uw standaard app-modus.

    Image
    Image

Niet alle aspecten van Windows 10 gaan naar de donkere modus. Bestandsverkenner gebruikt bijvoorbeeld nog steeds het standaardkleurenschema en niet-Microsoft-apps hebben meestal hun eigen donkere thema's nodig. Verwacht dat het donkere thema van Windows 10 automatisch wordt toegepast op instellingenmenu's en apps zoals Microsoft Store, Mail of Calculator.

Nachtlicht

Hoewel een donker thema helpt bij vermoeide ogen bij weinig licht, bevat Windows ook een tool genaamd Nachtlicht dat het kleurenspectrum van het scherm geleidelijk verschuift naar warmere kleuren. Door het relatieve niveau van blauw licht te verminderen ten gunste van rood licht, vermindert een display met een lichtthema ook de vermoeidheid van de ogen. Nachtlicht, eenmaal ingesteld, gaat automatisch aan en uit, langzaam in- en uitfadend bij zonsondergang en zonsopgang.

Aanbevolen: