Een adres verwijderen uit de lijst voor automatisch aanvullen van Mac Mail

Inhoudsopgave:

Een adres verwijderen uit de lijst voor automatisch aanvullen van Mac Mail
Een adres verwijderen uit de lijst voor automatisch aanvullen van Mac Mail
Anonim

De Mail-applicatie in Mac OS X en macOS vult het e-mailadres van een ontvanger in zodra je het begint te typen in de velden Aan, Cc of BCC van een e-mail als je het eerder hebt gebruikt of hebt ingevoerd op een contactkaart. Als je meer dan één adres voor die persoon hebt gebruikt, toont Mail alle opties onder de naam terwijl je deze typt, en je klikt op het adres dat je wilt gebruiken.

Mensen veranderen echter van e-mailadres. Er is een manier om oude of ongewenste adressen te verwijderen uit de lijst Automatisch aanvullen in Mail. De Mail-toepassing onthoudt automatisch alle nieuwe adressen en binnenkort is de functie voor automatisch aanvullen weer nuttig.

Image
Image

Een terugkerend e-mailadres verwijderen met behulp van de lijst voor automatisch aanvullen

Als u adressen voor automatisch aanvullen wilt verwijderen, kunt u dit doen door rechtstreeks in de lijst met vorige ontvangers te werken. Een e-mailadres verwijderen uit de lijst voor automatisch aanvullen in Mac OS X Mail of macOS Mail:

  1. Open de Mail-applicatie in Mac OS X of macOS.
  2. Klik op Window in de menubalk en selecteer Vorige ontvangers in het vervolgkeuzemenu om een lijst te openen met personen aan wie u hebben in het verleden e-mails verzonden.

    Image
    Image
  3. Inzendingen worden alfabetisch gerangschikt op e-mailadres. In de lijst staat ook de datum waarop u het e-mailadres voor het laatst hebt gebruikt.

    Image
    Image

    Selecteer het zoekveld en begin met het typen van de naam of het e-mailadres van de persoon die u uit de lijst met vorige ontvangers wilt verwijderen. U ziet mogelijk verschillende vermeldingen voor een persoon in het scherm met zoekresultaten terwijl u typt.

    Image
    Image
  4. Klik op het e-mailadres dat u wilt verwijderen om het te markeren en klik vervolgens op de knop Verwijderen uit lijst onderaan het scherm.

    Image
    Image

Als u alle vermeldingen voor een persoon met meer dan één e-mailadres wilt verwijderen, klikt u in het veld met zoekresultaten en gebruikt u de sneltoets Command+ A om alle resultaten te selecteren en klik vervolgens op Verwijderen uit lijst.

Als u meerdere vermeldingen wilt verwijderen, houdt u de toets Command ingedrukt terwijl u meerdere vermeldingen selecteert. Klik vervolgens op de Verwijderen uit lijst knop.

Deze methode verwijdert geen e-mailadressen die zijn ingevoerd op een kaart in de toepassing Contacten.

Verwijder vorige e-mailadressen uit contactkaart

Als je informatie voor personen op een contactkaart hebt ingevoerd, kun je hun oude e-mailadressen niet verwijderen met de lijst met vorige ontvangers. Voor die mensen moet je de Contacts applicatie openen. Zoek de kaart van de persoon en verwijder handmatig de oude e-mailinformatie.

Als u wilt bevestigen dat het e-mailadres is verwijderd, opent u een nieuwe e-mail en voert u de naam van de ontvanger in het veld Aan in. U zult het adres dat u zojuist hebt verwijderd niet zien in de lijst die verschijnt.

Aanbevolen: