Formulier automatisch aanvullen of automatisch aanvullen in uw webbrowser gebruiken

Inhoudsopgave:

Formulier automatisch aanvullen of automatisch aanvullen in uw webbrowser gebruiken
Formulier automatisch aanvullen of automatisch aanvullen in uw webbrowser gebruiken
Anonim

De meeste webbrowsers kunnen gegevens opslaan die u herhaaldelijk wordt gevraagd op websites. Dergelijke informatie omvat gebruikersnamen, wachtwoorden, creditcards en dergelijke. Deze functie, algemeen bekend als automatisch aanvullen of automatisch aanvullen, geeft uw vermoeide vingers uitstel en versnelt het invullen van formulieren aanzienlijk. Elke toepassing behandelt autocomplete/autofill anders. De stapsgewijze zelfstudies hieronder laten u zien hoe u deze functionaliteit kunt gebruiken in de webbrowser van uw keuze.

Automatisch aanvullen gebruiken in Google Chrome

Als je Chrome gebruikt in Chrome OS, Linux, macOS of Windows, is het gemakkelijk om de persoonlijke informatie te openen en te bewerken die wordt gebruikt bij automatisch aanvullen. Zo doe je het:

  1. Open Chrome en klik op je profielpictogram in de rechterbovenhoek.
  2. Selecteer Betalingsopties of Adressen en meer om de informatie te zien die automatisch aanvullen momenteel gebruikt.

    Image
    Image
  3. Schakel de schakelaar Opslaan en invullen van adressen of Opslaan en invullen van wachtwoorden, afhankelijk van of u automatisch aanvullen wilt gebruiken.

    Image
    Image
  4. Daaronder ziet u de adressen en betalingsopties die al in Chrome zijn opgeslagen. Klik op het Meer acties pictogram (de drie verticale stippen naast een item) om er een te bewerken of te verwijderen.

    Image
    Image
  5. Als u ervoor kiest om te bewerken, verschijnt er een pop-upvenster met de volgende bewerkbare velden: naam, organisatie, adres, stad, staat, postcode, land/regio, telefoon en e-mail. Als u tevreden bent met de weergegeven informatie, klikt u op de knop Save om terug te keren naar het vorige scherm.

    Als je een betaalmethode wilt bewerken, moet je Google Pay gebruiken.

  6. Als u handmatig een nieuw adres of een nieuwe betaalmethode wilt toevoegen, klikt u op de knop Toevoegen en vult u de daarvoor bestemde velden in. Klik op de Save knop om deze gegevens op te slaan wanneer u klaar bent.

    Betalingsmethoden die u handmatig aan Chrome toevoegt, worden alleen opgeslagen op het apparaat waarop u ze toevoegt.

Autocomplete gebruiken in Android

De Chrome-webbrowser van Google kan formulieren automatisch invullen met opgeslagen informatie zoals uw thuisadres en e-mailadres. Het kan u vragen of u uw gegevens wilt opslaan wanneer u deze voor het eerst online invult, maar als dit niet het geval is, kunt u uw gegevens handmatig toevoegen, bewerken of verwijderen. Hier is hoe.

  1. Open de Chrome-app op je Android-telefoon.
  2. Tik op de hoofdmenuknop, die zich in de rechterbovenhoek bevindt en wordt weergegeven door drie horizontaal uitgelijnde stippen.
  3. Tik op Instellingen > Adressen en meer of Betaalmethoden.
  4. Vanaf hier kunt u uw persoonlijke gegevens toevoegen, bewerken of verwijderen. Door op een adres of creditcard te tikken, kunt u de bijbehorende gegevens wijzigen, waaronder uw naam, land/regio, adres, postcode en meer. Als u tevreden bent met de wijzigingen, tikt u op Gereed om ze op te slaan en terug te keren naar het vorige scherm. Tik op het prullenbak icoon om de info volledig te verwijderen.

    Image
    Image
  5. Als u een nieuw adres of een nieuwe betaalmethode wilt toevoegen, tikt u op Adres toevoegen of Kaart toevoegen. Voer de gewenste details in de daarvoor bestemde velden in en selecteer DONE wanneer u klaar bent.

Automatisch aanvullen gebruiken in Mozilla Firefox

Mozilla Firefox op Linux, Mac en Windows slaat uw aanmeldingsgegevens automatisch op en vult deze standaard in. Dit is wat u moet doen als u niet wilt dat deze functie wordt ingeschakeld, of als u de opgeslagen informatie wilt bewerken of verwijderen.

  1. Typ de volgende tekst in de adresbalk van Firefox: about:preferencesprivacy.
  2. Firefox's privacyvoorkeuren zouden nu zichtbaar moeten zijn op het actieve tabblad. Onder het gedeelte Geschiedenis is een optie met het label Firefox will: vergezeld van een vervolgkeuzemenu. Klik op dit menu en selecteer Gebruik aangepaste instellingen voor geschiedenis.

    Image
    Image
  3. Er worden nu verschillende nieuwe opties weergegeven, elk met zijn eigen selectievakje. Om te voorkomen dat Firefox de meeste informatie opslaat die u in webformulieren invoert, verwijdert u het vinkje naast de optie met het label Onthoud zoek- en formuliergeschiedenisDit zorgt er ook voor dat de zoekgeschiedenis niet wordt opgeslagen.

  4. Als u gegevens wilt verwijderen die eerder zijn opgeslagen door de functie Automatisch formulier invullen, selecteert u Geschiedenis wissen Er moet een dialoogvenster worden geopend. Bovenaan is een optie met het label Tijdbereik om te wissen, waar u ervoor kunt kiezen om gegevens uit een specifieke tijdsperiode te verwijderen. U kunt ook alle gegevens verwijderen door de optie Everything te selecteren in het vervolgkeuzemenu.

    Image
    Image
  5. Onder de tijdbereikinstellingen bevinden zich verschillende opties, vergezeld van selectievakjes. Elke gegevenscomponent met een vinkje ernaast wordt verwijderd, terwijl die zonder een onaangeroerd blijven. Om opgeslagen formuliergegevens van het opgegeven interval te wissen, plaatst u een vinkje naast Formulier- en zoekgeschiedenis als er nog geen bestaat. Selecteer OK wanneer u klaar bent om de opgegeven informatie te verwijderen.

    Voordat u verder gaat, moet u ervoor zorgen dat alleen de gegevenscomponenten die u wilt verwijderen, zijn geselecteerd.

  6. Naast formuliergerelateerde gegevens zoals adressen en telefoonnummers, biedt Firefox ook de mogelijkheid om gebruikersnamen en wachtwoorden op te slaan en later vooraf in te vullen voor websites die authenticatie vereisen. Om toegang te krijgen tot de instellingen met betrekking tot deze functionaliteit, gaat u terug naar de about:preferencesprivacy pagina.
  7. Ga naar het gedeelte Aanmeldingen en wachtwoorden. Aanmeldingen en wachtwoorden automatisch aanvullen is standaard aangevinkt. Indien actief, instrueert deze instelling Firefox om inloggegevens op te slaan voor automatisch aanvullen. Verwijder het vinkje om het uit te schakelen als u het niet wilt gebruiken.

    Image
    Image
  8. De Exceptions-knop in deze sectie opent een lijst met sites waar gebruikersnamen en wachtwoorden niet worden opgeslagen, zelfs niet als de functie is ingeschakeld. Deze uitzonderingen worden gemaakt wanneer Firefox u vraagt om een wachtwoord op te slaan en u de optie kiest met het label Nooit voor deze siteUitzonderingen kunnen uit de lijst worden verwijderd via de knoppen Website verwijderen of Alle websites verwijderen.

    Image
    Image
  9. De knop Saved Logins toont alle inloggegevens die eerder door Firefox zijn opgeslagen. Details die bij elke set worden getoond, omvatten de bijbehorende URL, de gebruikersnaam, de datum en tijd waarop deze voor het laatst is gebruikt, evenals de datum en tijd waarop deze voor het laatst is gewijzigd.

    Om veiligheidsredenen worden de wachtwoorden zelf niet standaard weergegeven. Om uw opgeslagen wachtwoorden in leesbare tekst te bekijken, klikt u op de knop Show Passwords. Waarden gevonden in zowel de Username als Password kolommen kunnen worden bewerkt; dubbelklik gewoon op het betreffende veld en voer de nieuwe tekst in.

    Om een individuele set inloggegevens te verwijderen, selecteert u deze door er één keer op te klikken. Klik vervolgens op de Remove knop. Om alle opgeslagen gebruikersnamen en wachtwoorden te verwijderen, klikt u op de knop Verwijder alles.

    Image
    Image
  10. Selecteer de Create New Login knop om handmatig inloggegevens voor een website in te voeren.

Autocomplete gebruiken in Microsoft Edge

Edge vraagt of je je kaartinformatie wilt opslaan wanneer je een aankoop doet, zodat je de informatie niet elke keer dat je iets koopt hoeft te onthouden. Het onthoudt ook adressen. Hier leest u hoe u de instellingen voor automatisch aanvullen in de Windows-browser kunt wijzigen.

  1. Open Edge en selecteer het pictogram Instellingen en meer (de drie horizontale stippen in de rechterbovenhoek) en selecteer vervolgens Instellingen.

    Image
    Image
  2. Kies Betalingsinfo of Adressen en meer, afhankelijk van welke informatie u wilt wijzigen.

    Image
    Image
  3. Schuif de schakelaar aan of uit om automatisch aanvullen in of uit te schakelen.

    Image
    Image
  4. Klik op de knop Add Address of Add Card om handmatig nieuwe informatie in te voeren.

    Image
    Image
  5. Selecteer het Meer pictogram naast een adres of kaart om de bijbehorende informatie te bewerken of te verwijderen.

    Image
    Image

Automatisch aanvullen gebruiken in Apple Safari op macOS

Hoewel ze allemaal eigendom zijn van Apple, is het beheren van instellingen voor automatisch aanvullen op een Mac anders dan op een iPhone of iPad. Hier leest u hoe u het op de eerste doet.

  1. Klik op Safari in uw browsermenu, bovenaan het scherm. Wanneer het vervolgkeuzemenu verschijnt, selecteert u de Preferences optie.

    U kunt ook de volgende sneltoets gebruiken in plaats van dit menu-item: COMMAND+ COMMA (,).

    Image
    Image
  2. Klik op het Autofill icoon.

    Image
    Image
  3. De volgende vier opties worden hier aangeboden, elk vergezeld van een selectievakje en de knop Bewerken.

    • Informatie van mijn contactenkaart gebruiken: maakt gebruik van persoonlijke gegevens van de app Contacten van het besturingssysteem.
    • Gebruikersnamen en wachtwoorden: Slaat en ha alt namen en wachtwoorden op die nodig zijn voor website-authenticatie.
    • Creditcards: Hiermee kan automatisch aanvullen creditcardnummers, vervaldatums en beveiligingscodes worden opgeslagen en ingevuld.
    • Andere formulieren: omvat andere veelvoorkomende informatie die wordt gevraagd in webformulieren die niet zijn opgenomen in de bovenstaande categorieën.

    Als er een vinkje verschijnt naast een categorietype, wordt die informatie door Safari gebruikt bij het automatisch invullen van webformulieren. Om een vinkje toe te voegen/te verwijderen, klikt u er één keer op.

    Image
    Image
  4. Om informatie aan een van de bovenstaande categorieën toe te voegen, te bekijken of te wijzigen, klikt u op de knop Bewerken.
  5. Als je ervoor kiest om de informatie van je contactenkaart te bewerken, wordt de app Contacten geopend. Ondertussen laadt het bewerken van namen en wachtwoorden de interface Wachtwoorden-voorkeuren, waar u gebruikersreferenties voor individuele sites kunt bekijken, wijzigen of verwijderen. Als u op de knop Bewerken voor creditcards of andere formuliergegevens klikt, verschijnt er een uitschuifbaar paneel met relevante informatie die is opgeslagen voor automatisch aanvullen.

Automatisch aanvullen gebruiken in iOS

Volg de onderstaande stappen om uw instellingen en informatie voor automatisch aanvullen te beheren op een iOS-apparaat zoals een iPhone of iPad:

  1. Tik op Instellingen > Safari.

    Image
    Image
  2. Tik op Autofill, deze bevindt zich onder het kopje Algemeen.

    Image
    Image
  3. Hier zie je opties voor zowel contactgegevens als creditcards. Schuif de schakelaars naar de uit-positie als u niet wilt dat Safari deze informatie gebruikt.

    Image
    Image
  4. Safari gebruikt de informatie die is opgeslagen in Contacten voor de instellingen voor automatisch aanvullen. Als u op Mijn Info tikt, wordt uw lijst met contacten weergegeven. U kunt ervoor kiezen om een ander contact te gebruiken als u dat wilt. Als je je contactgegevens wilt bewerken, moet je dat doen in de app Contacten.

    Image
    Image
  5. Als u op Opgeslagen creditcards tikt, kunt u ervoor kiezen een kaart toe te voegen aan uw instellingen voor automatisch aanvullen of er een te verwijderen.

    Image
    Image

Aanbevolen: