Hoe sluit ik mijn Windows-pc aan op een tv?

Inhoudsopgave:

Hoe sluit ik mijn Windows-pc aan op een tv?
Hoe sluit ik mijn Windows-pc aan op een tv?
Anonim

Naarmate laptops en pc-monitoren gevorderd zijn, hebben televisies dat ook. De meeste televisies hebben vergelijkbare ingangen als desktopcomputerschermen. Dat was niet het geval in de begintijd van de pc, die werd geregeerd door de (ongelooflijk) nog steeds populaire VGA-connector.

Dus hoe sluit je je pc aan op een televisie? Eenvoudig. Het draait allemaal om het kiezen van de juiste kabel, die afhangt van de verbindingspoorten op elk apparaat.

Image
Image

Bottom Line

De realiteit is dat elke match tussen computer en televisie anders zal zijn, vooral wanneer een van de twee apparaten ouder is. Als je nu naar een elektronicawinkel zou gaan om een nieuwe pc en een nieuwe tv te kopen, kom je waarschijnlijk thuis met een laptop en een televisie met HDMI-poorten. Soms vind je misschien een laptop die DisplayPort verkiest boven HDMI, maar over het algemeen is HDMI de huidige koning van de connector.

Connectoren die u moet kennen

Oudere apparaten kunnen echter meer esoterische behoeften hebben met bizarre connectoren die tegenwoordig zelden worden gebruikt. Hier is een lijst van de connectoren die u waarschijnlijk zult vinden:

  • VGA - Een oude standaard voor computers. Dit is een video-only verbinding. Je hebt aparte kabels nodig om een audiobron aan te sluiten als je geluid van je computer op de tv wilt. Als u een desktop aansluit, heeft deze vrijwel zeker componentaansluitingen aan de achterkant, zodat u geluid kunt overbrengen.
  • DVI - Nog een connector voor alleen video. Ook hier heb je aparte kabels nodig om een audiobron aan te sluiten als je geluid op de tv wilt.
  • S-Video - S-Video is vrijwel buiten gebruik geraakt en het is waarschijnlijker dat u S-Video op een televisie zult vinden dan op een pc. Complicerende zaken is dat S-Video-poorten 4, 7 of 9 pinnen kunnen hebben. Zorg ervoor dat u de juiste soort S-Video-kabel voor uw behoeften koopt.
  • Composite Video - Dit is nog een video-only special waarvoor aparte kabels nodig zijn om een audiobron aan te sluiten.
  • DisplayPort - Draagt zowel video als audio. Een populaire keuze voor pc's, maar het is onwaarschijnlijk dat je het op een televisie zult vinden.
  • HDMI - De huidige gouden standaard voor computers en tv's. Het draagt een high-definition videosignaal en biedt ook audio. Zoek voor de meest probleemloze ervaring naar nieuwe tv's en pc's die deze interface gebruiken.

Nu we de meest waarschijnlijke componenten kennen waarmee u te maken krijgt, is dit wat u doet. Bepaal eerst de video/audio-uitgangen op uw computer. Bepaal vervolgens de video-/audio-ingangen op uw televisie. Als ze dezelfde uitvoer-/invoerinterface hebben (zoals HDMI), hoeft u alleen maar naar de elektronicawinkel (of uw favoriete online winkel) te gaan en de juiste kabel te kopen.

Adapters kunnen nodig zijn

Als je niet hetzelfde verbindingstype hebt, heb je een adapter nodig. Laat dit je nu niet afschrikken. Adapters zijn relatief goedkoop en voldoen aan de meeste normen die u hier ziet. Laten we zeggen dat je DisplayPort op een laptop hebt, maar HDMI op de televisie. In dit geval hebt u een DisplayPort-kabel nodig die lang genoeg is om de televisie te bereiken, en vervolgens een kleine, opklikbare DVI-HDMI-adapter om de verbinding tussen de pc en de tv te voltooien.

Als u echter van HDMI op een nieuwere pc naar S-Video op een oudere televisie moet gaan, moet u mogelijk een iets gecompliceerdere adapter aanschaffen. Dit zijn meestal kleine dozen die in uw entertainmentcentrum staan. In deze gevallen hebt u een HDMI-kabel nodig die van uw pc naar de adapterbox loopt en vervolgens een S-Video-kabel die van de box naar de televisie loopt (vergeet niet het aantal pinnen van de S-Video-aansluiting te controleren behoeften!).

Mogelijk moet u de schermresolutie aanpassen

Zelfs met adapters kan het aansluiten van een pc of een televisie net zo eenvoudig zijn als het aansluiten van een monitor. Je kunt zelfs je Surface-tablet aansluiten op je tv. Het belangrijkste is om ervoor te zorgen dat u de juiste kabel(s) hebt om de twee apparaten met elkaar te verbinden. Nadat u verbinding hebt gemaakt, moet u mogelijk de schermresolutie van uw pc aanpassen om het bureaublad correct weer te geven op het grotere scherm. De meeste moderne pc's bepalen echter automatisch de benodigde resolutie.

Dat gezegd hebbende, kunnen eigenaren van 4K Ultra HD-televisies meer problemen tegenkomen dan de meesten. 4K is relatief nieuw en vereist mogelijk meer grafische pk's dan uw pc kan opbrengen, vooral als de computer ouder is.

Bekijken met Windows Media Center of Kodi

Nu je verbinding hebt, is het tijd om die pc aan het werk te zetten. Windows 7 en eerdere versies bevatten een multimediaprogramma met de naam Windows Media Center waarmee u televisieprogramma's kunt bekijken en opnemen, uw digitale foto's kunt bekijken en naar muziek kunt luisteren. Windows 8-gebruikers kunnen ook WMC kopen tegen een extra vergoeding, terwijl Windows 10-gebruikers hiervoor een suite van derden nodig hebben, zoals Kodi.

Aanbevolen: