Hoe sluit ik mijn draadloze printer aan nadat ik de router heb vervangen?

Inhoudsopgave:

Hoe sluit ik mijn draadloze printer aan nadat ik de router heb vervangen?
Hoe sluit ik mijn draadloze printer aan nadat ik de router heb vervangen?
Anonim

Wat te weten

  • Verkrijg het wifi-wachtwoord voor uw nieuwe router en zet uw printer aan.
  • Gebruik het touchscreen, de knoppen of de smartphone-app om toegang te krijgen tot de netwerkinstellingen.
  • Kies je nieuwe wifi-netwerk en voer het wachtwoord in om verbinding te maken.

Deze handleiding leidt u door de stappen voor het aansluiten van uw printer op een nieuwe draadloze router nadat u uw oude hebt vervangen of geüpgraded.

Hoe sluit ik mijn draadloze printer aan op een nieuwe router?

Als je van router verandert, verandert ook je wifi-netwerk. Het is misschien sneller, werkt op nieuwe frequenties (zoals 5GHz) en het zal ongetwijfeld een nieuwe SSID hebben. Dat betekent dat als je je printer verbonden wilt houden met een draadloos netwerk, je hem opnieuw moet verbinden.

  1. Bevestig dat het draadloze netwerk van je nieuwe router werkt als je dat nog niet hebt gedaan. Noteer vervolgens het wifi-wachtwoord dat uw nieuwe router gebruikt om uw netwerk te beveiligen.
  2. Schakel uw printer in en gebruik het bedieningspaneel om het menu met netwerkinstellingen te vinden. Dit proces verschilt per printer. Sommige hebben fysieke knoppen en een display, andere een touchscreen en sommige een applicatie op je telefoon. Raadpleeg de website van de fabrikant of de handleiding voor expliciete instructies per model.

    U zoekt meestal naar instellingen voor Networking, Wireless of Wi-Fi. Mogelijk binnen een Settings of Setup menu.

    Image
    Image
  3. Zoek in het menu Wi-Fi-instellingen naar de SSID van uw nieuwe router. Als je er niet zeker van bent, raadpleeg dan de sticker op de router, de handleiding of de website van je fabrikant.

    Als je het hebt gevonden, selecteer je het.

    Image
    Image
  4. Voer het wifi-wachtwoord in wanneer daarom wordt gevraagd. Dit is degene die je hebt gebruikt tijdens het installatieproces van de router of de standaardoptie, die je kunt vinden op de sticker van de router, de handleiding of de website van de fabrikant.

    Image
    Image

    Als je nog steeds het standaard wifi-wachtwoord gebruikt, kan het een goed idee zijn om dit in de beheerdersinstellingen van de router te wijzigen. Als u uw wifi-wachtwoord wijzigt, kunt u voorkomen dat hackers of malware uw netwerk aanvallen.

  5. Het kan even duren, maar als alles correct is, zal de printer verbinding maken met het wifi-netwerk en je een indicatie geven dat dit is gebeurd. Vaak zal er vanaf dat moment ergens op het scherm een verbindingssterktesymbool verschijnen om aan te geven hoe sterk de verbinding is.

Het is een goed idee als u uw printer eenmaal hebt aangesloten om een eenvoudige testafdruk uit te voeren vanaf een apparaat dat zich ook op dat netwerk bevindt, hoewel u hiervoor mogelijk de printer aan uw pc of een ander apparaat moet toevoegen.

Moet ik mijn printer opnieuw aansluiten nadat ik van router heb veranderd?

Als u niet geïnteresseerd bent in draadloos afdrukken, hoeft u uw printer niet opnieuw aan te sluiten nadat u de router hebt gewijzigd. U hebt echter een bekabelde verbinding nodig om de printer in de toekomst te kunnen gebruiken.

FAQ

    Hoe sluit ik mijn Windows-laptop aan op een draadloze printer?

    Om uw printer met Windows te verbinden, zoekt en selecteert u Printers & Scanners. Selecteer Een printer of scanner toevoegen in het instellingenvenster, kies uw printer en kies Apparaat toevoegen.

    Waarom zie ik mijn printer niet in mijn wifi-netwerk?

    Als je je printer niet in je netwerk kunt vinden, kan het zijn dat wifi op beide apparaten is uitgeschakeld. Werk indien mogelijk de stuurprogramma's en firmware van de printer bij en probeer vervolgens uw netwerkapparatuur opnieuw in te stellen.

    Hoe print ik vanaf mijn telefoon naar een draadloze printer?

    Om je Android met een printer te verbinden, ga naar Instellingen > Verbonden apparaten > Verbindingsvoorkeuren> Printing > Default Printing Service , of gebruik een app van derden. Gebruik op iPhone Apple AirPrint.

Aanbevolen: