Wat zijn Windows 10-vereisten?

Inhoudsopgave:

Wat zijn Windows 10-vereisten?
Wat zijn Windows 10-vereisten?
Anonim

De minimumvereisten voor Windows 10 zijn niet veel strenger dan die van Windows 7, maar er zijn enkele aspecten die zodanig zijn gemoderniseerd dat ze iets meer hardwarevermogen nodig hebben.

Windows 10 Home en Pro-vereisten

Windows 10-vereisten voor geheugen en schijfruimte verschillen tussen de 32-bits en 64-bits versies.

  • CPU: 1 gigahertz (1 GHz) of snellere processor of systeem op een chip
  • Geheugen: 1 GB of meer voor 32-bits Windows of 2 GB voor 64-bits
  • Opslagruimte: 16 GB voor 32-bits of 20 GB voor 64-bits
  • Graphics: DirectX 9-compatibele GPU met ondersteuning voor Windows Display Driver Model 1.0 of hoger.
  • Beeldschermresolutie: 800 x 600 of hoger.
  • Internetverbinding: Elke snelle verbinding is vereist voor authenticatie en initiële apparaatconfiguratie. Ook handig voor het toepassen van updates.
Image
Image

Windows 10 CPU-vereisten

De centrale processor is het belangrijkste verwerkingsbrein van uw systeem. Het voert de meeste berekeningen uit die Windows 10 nodig heeft om te werken.

In de regel levert een CPU die niet alleen op een hogere frequentie draait (dat is het GHz-bit) maar meerdere kernen biedt zodat hij meer dingen tegelijk kan doen, betere prestaties dan een minimaal vereiste CPU. De meeste moderne CPU's zijn dual-core of beter, dus twee cores is een goede plek om te beginnen, maar als je bezig bent met rekenintensief werk, zoals complexe cijfers of videoweergave, zul je nog steeds een voordeel vinden bij het gebruik van een quad-core of zelfs een hex-core CPU.

Een andere belangrijke factor is de leeftijd van de CPU. Voor een goede vuistregel wil je een CPU van niet eerder dan 2010. Als je een chip hebt die jonger is dan dat, ten minste twee cores heeft en op 2GHz of hoger draait, zul je genieten van een snellere Windows 10-ervaring.

Windows 10 geheugenvereisten

Random-access memory fungeert als kortetermijngeheugen voor uw systeem en bevat informatie die uw CPU snel nodig heeft in plaats van via veel langzamere schijftoegang. Als je te weinig RAM hebt, vertraagt je systeem.

Geheugenvereisten in Windows 10 zijn een van de weinige factoren die de 32-bits en 64-bits versies van het besturingssysteem onderscheiden. Hoewel 1 GB of 2 GB voldoende is om die respectievelijke versies van het besturingssysteem eenvoudig uit te voeren, zult u zeker knelpunten tegenkomen als u zelfs maar met een paar tabbladen tegelijk op het web surft.

Als u Windows 10 32-bit gebruikt of wilt gebruiken, is het meeste RAM waarvan u kunt profiteren (vanwege beperkingen van het besturingssysteem) 4 GB.

Als u Windows 10 64-bit gebruikt of wilt gebruiken, kunt u zoveel geheugen hebben als u wilt. Voor de meeste gevallen is 8 GB echter meer dan genoeg.

Image
Image

Vereisten voor opslagruimte in Windows 10

Als je niet genoeg opslagruimte hebt, kun je Windows 10 niet installeren. Het heeft minimaal 16 GB nodig voor de 32-bits versie en minimaal 20 GB voor de 64-bits versie. Dat is niet veel volgens de huidige normen, met veel smartphones die meer ruimte hebben, maar sommige low-end en vooral oudere apparaten zijn mogelijk beperkt tot 20 GB of minder.

Als u Windows 10 op een desktop-pc of laptop wilt gebruiken, installeer dan het besturingssysteem op een SSD-station. Ze zijn veel betaalbaarder dan vroeger en kunnen de grootste impact hebben bij het versnellen van uw Windows 10-ervaring.

Als ze echter buiten uw budget vallen, is een standaard harde schijf perfect geschikt. Schaf een schijf aan met ten minste het dubbele van de opslagruimte die Microsoft aanbeveelt voor Windows 10. Het heeft geen zin om een besturingssysteem te kunnen draaien als je geen ruimte hebt om iets anders te installeren. Games, video's en bepaalde applicaties kunnen zelf meerdere gigabytes nodig hebben. Het hebben van een vrije ruimte van 10 GB tot 30 GB zal een lange weg zijn om ervoor te zorgen dat je voldoende ruimte hebt om mee te werken en te spelen.

Windows 10 grafische vereisten

Je hoeft je niet al te veel zorgen te maken over graphics als je een CPU van het afgelopen decennium hebt. Hoewel het de moeite van het controleren waard is, zijn de meeste moderne CPU's uitgerust met een compatibele grafische kern die meer dan genoeg is om Windows 10 aan te kunnen. Je zou ook een invoegtoepassing grafische kaart kunnen gebruiken als je meer vermogen wilt om te gamen.

De grafische vereisten voor Windows 10 zijn vrijwel hetzelfde als toen Windows Vista in 2006 werd uitgebracht.

Image
Image

Bottom Line

De vereisten voor schermresolutie voor Windows 10 zijn niet streng, zelfs pc's en monitoren uit het begin van de jaren 2000 konden 800 bij 600 pixels aan. Met dat in gedachten is dit een zeer lage toegangsdrempel, dus als je kunt, is het aan te raden om een systeem te gebruiken met een hogere schermresolutie. Video's, websites en games zien er veel beter uit en je hebt veel meer schermruimte om van je Windows 10-ervaring te genieten.

Vereisten voor internetverbinding Windows 10

Omdat Windows 10 rollende software-updates biedt, is minimaal periodieke internettoegang vereist om updatepakketten te downloaden.

Aanbevolen: