Emoji invoegen in macOS Mail

Inhoudsopgave:

Emoji invoegen in macOS Mail
Emoji invoegen in macOS Mail
Anonim

Emoji invoegen in uw Apple Mail-berichten is eenvoudig omdat een volledig emoji-menu slechts een paar klikken verwijderd is.

Emoji bevatten symbolen om emoties uit te drukken en pictogrammen voor veelvoorkomende concepten en objecten. Met emoji kun je karakter, emotie en leven toevoegen aan anders saaie berichten. Emoji aan een e-mail toevoegen is eenvoudig en je kunt ze niet alleen toevoegen aan de hoofdtekst van het bericht, maar ook invoegen in de velden Onderwerp en Aan.

De instructies in dit artikel zijn van toepassing op apparaten met macOS Catalina (10.15) tot en met Mac OS X Lion (10.7), zoals aangegeven.

Emoji toevoegen aan e-mail in macOS Catalina (10.15) en Mojave (10.14)

De nieuwste versies van macOS hebben het snel en gemakkelijk gemaakt om emoji in te voegen. Zo doe je het.

  1. Plaats tijdens het opstellen van een e-mail de cursor op de plek waar je de emoji wilt hebben.

    Image
    Image
  2. De werkbalk bevindt zich in de rechterbovenhoek van de e-mail en bevat onder andere een emoji-knop. Als u de werkbalk niet ziet, selecteert u Show Toolbar onder het View menu.

    Image
    Image

    U kunt ook op Option+Command+T op uw toetsenbord drukken om de werkbalk in en uit te schakelen.

  3. Klik op de emoji-knop in de rechterbovenhoek van de werkbalk om het Emoji-tekenmenu te openen.

    Image
    Image
  4. Dubbelklik op een emoji om deze aan je bericht toe te voegen op de plaats van je cursor of klik op een emoji en sleep deze ergens in de berichttekst.

    Image
    Image

Emoji toevoegen aan e-mail met behulp van de Touch Bar

Als je een MacBook Pro met een Touch Bar hebt, heb je toegang tot een nog snellere manier om emoji toe te voegen aan e-mail en andere berichten. Het aanraakgevoelige contextuele menu van Apple heeft verschillende functies, waaronder het dienen als emoji-toetsenbord.

  1. Plaats tijdens het opstellen van een bericht in Mail de cursor op de plaats waar je de emoji wilt invoegen.
  2. Tik op de Emoji-knop op de Touch Bar.
  3. Sleep de balk om de emoji te vinden die je wilt gebruiken.

    Image
    Image
    Stephen Lam/Stringer

  4. Tik op de gewenste emoji om deze toe te voegen na de cursor in de e-mail.
  5. Herhaal met elke andere emoji die je aan je bericht wilt toevoegen.

Emoji toevoegen aan e-mail in macOS High Sierra (10.13) via OS X Mavericks (10.9)

In macOS High Sierra via OS X Mavericks heb je toegang tot het emoji-toetsenbord via het menu Bewerken van Mail. Dit is wat je moet doen.

  1. Plaats tijdens het opstellen van een e-mailbericht de cursor op de plek waar u de emoji wilt hebben.
  2. Druk op Control+ Command+ Space op je toetsenbord of ga naarBewerken > Emoji en symbolen om het ingebouwde emoji-toetsenbord te openen.

  3. Zoek naar of blader door het pop-upmenu om de emoji te vinden die je in de e-mail wilt invoegen.
  4. Selecteer een of meer emoji om deze direct in de e-mail in te voegen. Als het pop-upvenster niet sluit wanneer je de emoji invoegt, gebruik dan de exit-knop om dat menu te sluiten en terug te keren naar je e-mail.

Emoji-tekens zien er niet altijd hetzelfde uit in elk besturingssysteem, dus de emoji die u in een e-mail vanaf uw Mac verzendt, ziet er mogelijk niet hetzelfde uit voor een Windows-gebruiker of iemand op een Android-tablet.

Als je het emoji-menu te klein vindt, vouw het dan uit om het volledige Character Viewer-menu te openen met de kleine knop in de rechterbovenhoek van het emoji-menu. Gebruik de Emoji optie aan de linkerkant om alleen emoji te vinden of selecteer een van de andere menu's voor pijlen, sterren, valutasymbolen, wiskundige symbolen, interpunctie, muzieksymbolen, Latijn en andere symbolen en tekens die u in de e-mail wilt invoegen. Als je deze route volgt, moet je dubbelklikken op de emoji om deze aan de e-mail toe te voegen.

Emoji toevoegen aan e-mail in Mac OS X Mountain Lion (10.8) en Lion (10.7)

De vroege implementatie van emoji in Apple Mail gebruikte een andere procedure om toegang te krijgen tot de karakters. Volg deze stappen om ze in te voegen.

  1. Ga naar Bewerken > Speciale tekens vanuit Mail.
  2. Kies de Emoji sectie.
  3. Als je het gedeelte Emoji niet ziet, open dan het tandwielpictogram voor instellingen in de Characters werkbalk van het venster en ga naarLijst aanpassen om ervoor te zorgen dat Emoji is geselecteerd onder Symbolen.

Aanbevolen: