Wat is YouTube Premium?

Inhoudsopgave:

Wat is YouTube Premium?
Wat is YouTube Premium?
Anonim

YouTube Premium is een op abonnementen gebaseerde service die advertentievrije toegang biedt tot alle YouTube-inhoud. Het omvat de belangrijkste YouTube-website en -app, evenals YouTube Music. Als je inlogt bij YouTube Premium, kun je ook YouTube Originals bekijken.

Aanmelden voor YouTube Premium

Als je je wilt aanmelden voor YouTube Premium, heb je een Google-account nodig. Als je geen account hebt, kun je er een maken wanneer je je aanmeldt voor YouTube Premium.

YouTube Premium bevat een gratis proefperiode, maar je moet factuurgegevens opgeven. YouTube brengt pas kosten in rekening als de gratis proefperiode afloopt (als je niet eerst annuleert).

  1. Navigeer naar YouTube.com/premium in een webbrowser en selecteer Probeer het gratis.

    Als je YouTube Premium aan meerdere gezinsleden wilt geven, selecteer je geld besparen met een gezins- of studentenabonnement.

    Image
    Image
  2. Log in op het Google-account waarvoor je YouTube Premium wilt instellen.

    Als je geen Google-account hebt, selecteer je Gebruik een ander account om er een in te stellen.

    Image
    Image
  3. Voer uw betalingsgegevens in en selecteer vervolgens Start proef.

    Image
    Image

YouTube Premium-gezins- en studentenabonnementen

Een YouTube Premium-abonnement is alleen van toepassing op één account. Als je meerdere YouTube-accounts hebt, krijgt alleen het account waarmee je je aanmeldt YouTube Premium-voordelen.

Als je je YouTube Premium-voordelen voor meer dan één persoon wilt uitbreiden, biedt YouTube een gezinsabonnement. Dit plan kost ongeveer 50 procent meer dan het basisplan. Hiermee hebben maximaal zes accounts toegang tot alle voordelen en extra inhoud van YouTube Premium.

Wat krijg je met YouTube.com Premium?

YouTube Premium is voortgekomen uit eerdere Google-services zoals YouTube Red en Google Play Music All Access. Het bevat alle functies en voordelen die beschikbaar waren van die services. Dit zijn de belangrijkste voordelen van YouTube Premium:

  • Advertentievrije video's: Alle video's op YouTube zijn beschikbaar zonder advertenties. Maak je echter geen zorgen over het kortsluiten van je favoriete makers. Als je een video bekijkt op een kanaal waarop normaal gesproken advertenties worden weergegeven, krijgt deze een deel van je YouTube Premium-abonnementskosten.
  • Offline video's: Met één tik op de knop kun je video's opslaan om later te bekijken, zelfs als je niet op internet bent.
  • Afspelen op de achtergrond: Met deze functie kun je YouTube-video's op de achtergrond afspelen op een mobiel apparaat, wat handig is om naar muziek te luisteren terwijl je andere apps gebruikt.
  • YouTube Music Premium: Deze service is toegankelijk via een webbrowser op music.youtube.com (en de mobiele YouTube Music-app) en biedt een gemakkelijke manier om naar je favoriete muziek, bekijk video's van je favoriete groepen en ontdek nieuwe muziek, allemaal zonder advertenties.
  • YouTube Originals: deze inhoud is afkomstig van YouTube Red. Het bevat originele films en series van populaire YouTubers en mainstream sterren.
  • YouTube Kids: de YouTube Kids-app biedt een advertentievrije ervaring en toegang tot offline spelen.

Bottom Line

YouTube Originals zijn series en films die je alleen op YouTube vindt. De originele lei van YouTube Originals toonde baanbrekende YouTube-sterren. Het is uitgebreid met een verscheidenheid aan realityshows en scriptprogrammering, waaronder de veelgeprezen Karate Kid-vervolgserie Kobra Kai.

Wat is het verschil tussen YouTube Premium en YouTube TV?

YouTube Premium is YouTube zonder advertenties plus extra inhoud en functies. YouTube TV is een rechtstreeks kabel alternatief. Dit zijn afzonderlijke services en als u zich voor de ene aanmeldt, krijgt u geen toegang tot de andere.

Zowel YouTube Premium als YouTube TV geven je toegang tot YouTube Originals. YouTube TV-abonnees bekijken echter nog steeds advertenties op gewone YouTube-video's en hebben geen toegang tot andere YouTube Premium-voordelen.

Als je je met hetzelfde e-mailadres aanmeldt voor YouTube Premium en YouTube TV, kun je inloggen op YouTube TV en YouTube-video's zonder advertenties bekijken. Zo hoef je niet heen en weer te schakelen tussen YouTube TV en de reguliere YouTube-site. Dat is echter de omvang van de integratie tussen de twee diensten.

Is YouTube Premium een kabelvervanger?

YouTube Premium is geen directe vervanging voor kabel op dezelfde manier als tv-streamingservices zoals YouTube TV, Sling TV en Hulu met Live TV. Het heeft geen live televisiezenders, dus je kunt het niet gebruiken om de programma's te bekijken die op kabel- of satelliettelevisie worden uitgezonden.

Als je niet veel gewone televisie kijkt en geniet van de inhoud die beschikbaar is op YouTube, is dat een ander verhaal. Aangezien YouTube Premium zowel YouTube-content als YouTube Originals advertentievrij biedt, kan het een goede vervanging zijn voor kabel als primaire bron van entertainment en nieuws.

Hoe originele shows op YouTube Premium te bekijken

YouTube Premium is YouTube zonder advertenties. Als je weet hoe je YouTube moet gebruiken, zul je YouTube Premium leren kennen. Als je wat YouTube Originals wilt bekijken, kun je dit als volgt doen:

  1. Ga naar YouTube.com en selecteer Sign In om in te loggen op je YouTube Premium-account.
  2. Selecteer Originelen aan de linkerkant.

    Image
    Image
  3. Scroll naar beneden om de serie of film te vinden die je wilt bekijken. Selecteer Alles afspelen om de hele serie in de wachtrij te zetten of selecteer een afzonderlijke aflevering om deze te bekijken.

    Image
    Image

Wat is afspelen op de achtergrond?

Afspelen op de achtergrond is een YouTube Premium-functie die beschikbaar is in de mobiele YouTube-app. Zonder YouTube Premium stopt het afspelen van video's zodra je de YouTube-app verlaat om een andere app te gebruiken.

Met deze functie kunnen video's blijven worden afgespeeld, hetzij in een thumbnail-beeld-in-beeld of op de achtergrond. Hier leest u hoe u achtergrondweergave kunt gebruiken:

  1. Start de YouTube-app en log in op het Google-account met een YouTube Premium-abonnement, zoek vervolgens naar een video en speel deze af.
  2. Tik op de Home-knop op het apparaat om terug te keren naar het startscherm van de telefoon.

    Image
    Image
  3. De video verschijnt in miniatuurvorm. Sleep de miniatuur naar de gewenste plek of tik op X om deze te verwijderen.

    Image
    Image
  4. Open het systeemvak om de video te pauzeren of te stoppen.

    Image
    Image

Een video afspelen in de afspeelmodus op de achtergrond is handig om naar podcasts, muziek en afspeellijsten te luisteren zonder de YouTube-app open te laten. Je kunt andere apps openen en je telefoon vergrendelen, en de video blijft spelen.

Video's en muziek downloaden met YouTube Premium

YouTube Premium stelt je in staat video's te downloaden en op te slaan om af te spelen als je geen toegang hebt tot internet. Deze functie is alleen beschikbaar in de YouTube- en YouTube Music-apps. Het staat je niet toe om gratis video's van de YouTube-website te downloaden. Zo download je video's van de YouTube-app:

  1. Open een video die je wilt downloaden in de YouTube-app en selecteer Download onder het afspeelvenster.
  2. Kies de gewenste videokwaliteit en tik vervolgens op OK.
  3. Ga naar het tabblad Bibliotheek en tik op Downloads om de video te bekijken zodra het downloaden is voltooid.

    Image
    Image

Voor het grootste deel kun je gedownloade video's bekijken wanneer je maar wilt, maar er zijn enkele beperkingen:

  • Je kunt een gedownloade video alleen bekijken als je bent aangemeld bij de YouTube-app met je YouTube Premium-account.
  • Je moet minstens één keer per 30 dagen verbinding maken met internet, anders verlies je de toegang tot je gedownloade video's totdat je opnieuw verbinding maakt.

Wat is er met YouTube Red gebeurd?

YouTube Premium verving YouTube Red in 2018. Het bevat dezelfde voordelen als YouTube Red, zoals video's zonder advertenties, en enkele nieuwe functies. YouTube Red-abonnees zijn bij de lancering automatisch gemigreerd naar YouTube Premium.

Aanbevolen: