Tel werkdagen tussen datums in Google Spreadsheets

Inhoudsopgave:

Tel werkdagen tussen datums in Google Spreadsheets
Tel werkdagen tussen datums in Google Spreadsheets
Anonim

Gebruik de NETWORKDAYS-functie in Google Spreadsheets om het aantal hele werkdagen tussen de opgegeven start- en einddatums te berekenen. Met deze functie worden weekenddagen (zaterdag en zondag) automatisch uit het totaal gehaald. Bepaalde dagen, zoals wettelijke feestdagen, kunnen ook worden weggelaten.

NETWORKDAYS Functiesyntaxis en argumenten

De syntaxis van een functie verwijst naar de lay-out van de functie en omvat de naam, haakjes en argumenten van de functie.

De syntaxis voor de NETWORKDAYS-functie is NETWORKDAYS(start_date, end_date, [holidays]).

De argumenten zijn:

  • Start_date - de startdatum van de gekozen periode (verplicht)
  • End_date - de einddatum van de gekozen periode (verplicht)
  • Feestdagen - een of meer extra data die zijn uitgesloten van het totale aantal werkdagen (optioneel)

Gebruik datumwaarden, serienummers of de celverwijzing naar de locatie van deze gegevens in het werkblad voor beide datumargumenten.

Vakantiedatums kunnen datumwaarden zijn die rechtstreeks in de formule worden ingevoerd of de celverwijzingen naar de locatie van de gegevens in het werkblad.

Omdat NETWORKDAYS gegevens niet automatisch converteert naar datumnotaties, moeten datumwaarden die rechtstreeks in de functie worden ingevoerd voor alle drie de argumenten worden ingevoerd met de DATE- of DATEVALUE-functies om rekenfouten te voorkomen.

  1. Selecteer de cel waarin u het resultaat wilt weergeven.

    Image
    Image
  2. Voer de formule en de juiste parameters in. Als u bijvoorbeeld de werkdagen tussen de datum in de cellen A3 en A4 wilt berekenen, voert u=NETWORKDAYS(A3, A4) in. Dit vertelt Spreadsheets om de werkdagen tussen 11-7-2016 en 11-4-2016 te berekenen.
  3. Om werkdagen te berekenen zonder celverwijzingen te gebruiken, voert u=NETWORKDAYS(date, date) in - bijvoorbeeld=NETWORKDAYS(7/11/16, 11/4/2016).

    De WAARDE! foutwaarde wordt geretourneerd als een argument een ongeldige datum bevat.

De wiskunde achter de functie

Google Spreadsheets verwerkt de berekening in twee stappen. Ten eerste beoordeelt het het eenvoudige aantal werkdagen tussen de twee vastgestelde datums.

Daarna verwijdert het elke datum gespecificeerd in het holidays argument, als de datum op een weekdag viel. Als de tijdsperiode bijvoorbeeld twee feestdagen omvatte (bijvoorbeeld Memorial Day en Independence Day, in de Verenigde Staten), en die dagen vallen beide op een weekdag, dan wordt de oorspronkelijke telling tussen datums met twee verminderd en wordt het antwoord weergegeven in de spreadsheet.

Aanbevolen: