Tel dagen tussen twee datums in Excel

Inhoudsopgave:

Tel dagen tussen twee datums in Excel
Tel dagen tussen twee datums in Excel
Anonim

Microsoft Excel biedt veel functies om gebruikers te helpen het aantal werkdagen tussen twee datums te tellen of de start- en einddatum van een project te vinden op een bepaald aantal werkdagen. Deze functies zijn handig bij het plannen en bij het schrijven van voorstellen om het tijdsbestek van een project te bepalen.

Hier volgt een korte blik op deze kritieke Excel-datumfuncties en waar u meer diepgaande informatie kunt vinden.

Deze functies zijn beschikbaar in Excel-versies 2007 en later, tenzij anders aangegeven, evenals Excel voor Microsoft 365, Excel voor Microsoft 365 voor Mac, Excel 2016 voor Mac en Excel voor Mac 2011.

Excel NETWORKDAYS-functie

Gebruik de NETWORKDAYS-functie om het aantal werkdagen tussen de startdatum en de einddatum van een project te berekenen. Het sluit weekends en feestdagen uit voor extra nauwkeurigheid.

Een potentieel gebruik voor NETWORKDAYS is het berekenen van de personeelsbeloningen die zich ophopen op basis van het aantal gewerkte dagen gedurende een specifiek tijdsbestek.

Excel NETWORKDAYS. INTL Functie

De NETWORKDAYS. INTL-functie is vergelijkbaar met de NETWORKDAYS-functie, behalve dat u de NETWORKDAYS. INTL-functie gebruikt voor werkplekken waar de weekenddagen niet noodzakelijk op zaterdag en zondag vallen. Ook eendaagse weekenden zijn mogelijk. Deze functie kwam voor het eerst beschikbaar in Excel 2010.

Excel DATEDIF-functie

De DATEDIF-functie berekent het aantal dagen, maanden of jaren tussen twee datums. Het retourneert het verschil tussen twee datumwaarden, gebaseerd op het opgegeven interval.

Excel WORKDAY-functie

Gebruik de WERKDAG-functie om de einddatum of startdatum van een project voor een bepaald aantal werkdagen te berekenen. WORKDAY kan weekends of feestdagen uitsluiten wanneer u de vervaldatums van facturen, verwachte levertijden of het aantal dagen werk berekent.

Excel WERKDAG. INTL-functie

Vergelijkbaar met de WERKDAG-functie van Excel hierboven, gebruikt u de WERKDAG. INTL-functie wanneer de weekenddagen van een organisatie niet op zaterdag en zondag vallen. Ook eendaagse weekenden zijn mogelijk. Deze functie kwam voor het eerst beschikbaar in Excel 2010.

Excel EDATE-functie

Gebruik de EDATE-functie om een vervaldatum van een project of investering te berekenen die op dezelfde dag van de maand v alt als de datum waarop deze is uitgegeven.

Excel EOMONTH-functie

Gebruik de EOMONTH-functie, een afkorting voor de functie Einde van de maand, om een vervaldatum te berekenen van een project of investering die aan het einde van de maand v alt. EOMONTH kan ook worden gebruikt om vervaldata te berekenen die op de laatste dag van de maand vallen.

Excel DAYS360-functie

Gebruik de Excel DAGEN360-functie in boekhoudsystemen om het aantal dagen tussen twee datums te berekenen op basis van een jaar van 360 dagen. Gebruik deze functie om betalingen te berekenen als uw boekhoudsysteem is gebaseerd op 12 maanden van 30 dagen.

Converteer datums met DATEVALUE

Image
Image

Gebruik de DATEVALUE-functie om een datum die als tekst is opgeslagen om te zetten in een waarde die Excel herkent. Dit kan worden gedaan als gegevens in een werkblad worden gefilterd of gesorteerd op datumwaarden, of als de datums worden gebruikt in berekeningen, zoals bij gebruik van de functies NETWERKDAGEN of WERKDAG.

Aanbevolen: