Hoe tekst op een afbeelding in Photoshop te zetten

Inhoudsopgave:

Hoe tekst op een afbeelding in Photoshop te zetten
Hoe tekst op een afbeelding in Photoshop te zetten
Anonim

Wat te weten

  • Open een afbeelding in Photoshop. Selecteer het gereedschap Type en klik of tik ergens op de afbeelding om een tekstvak met een knipperende cursor te maken.
  • Typ de tekst en selecteer deze. Gebruik de balk aan de bovenkant van het scherm om het lettertype, het gewicht, de grootte en de uitlijning te kiezen.
  • Om de tekst te verplaatsen, gebruikt u het gereedschap Verplaatsen en sleept u de tekst naar de gewenste plaats.

Dit artikel legt uit hoe je tekst op een afbeelding kunt zetten in Photoshop. Het bevat informatie over geavanceerde functies van Photoshop die u kunt gebruiken om de tekst te verbeteren.

Tekst toevoegen aan een afbeelding in Photoshop

Een foto zegt meer dan duizend woorden, maar de juiste foto met de juiste woorden kan veel meer zeggen. Hoewel Adobe Photoshop een toepassing is die is gericht op het bewerken van afbeeldingen, heeft het aanvullende hulpmiddelen. Een van de belangrijkste is het gereedschap Tekst en het is de gemakkelijkste manier om tekst aan een afbeelding toe te voegen. Hier is hoe:

  1. Open de door jou gekozen afbeelding in Photoshop. U kunt het naar het hoofdvenster slepen en neerzetten of File > Open selecteren om uw afbeelding te vinden en vervolgens Open selecterenom het in Photoshop te brengen.
  2. Als het er eenmaal is, kun je eventuele aanpassingen aan de foto zelf maken met behulp van de tools van Photoshop, inclusief het creëren van dat coole "buiten de grenzen"-effect.
  3. Als je klaar bent om tekst toe te voegen, selecteer je het gereedschap Type in het menu Extra. Het bevindt zich meestal aan de linkerkant van het hoofdvenster en ziet eruit als een "T". Het is meestal het vijfde hulpmiddel dat uit het vergrootglas komt.

    Als je het menu Extra niet op je scherm ziet, moet je het mogelijk inschakelen. Selecteer hiervoor Window > Tools in het bovenste balkmenu.

  4. Met de Type tool geselecteerd, selecteer of tik ergens op de afbeelding waar je wilt schrijven. Er wordt een onzichtbaar tekstvak gemaakt waarin u kunt typen met een knipperende lijncursor.

    Je kunt ook een tekstvak met meer gedefinieerde grenzen selecteren of erop tikken en slepen.

  5. Typ de tekst die u aan de afbeelding wilt toevoegen.

    Image
    Image

    Maak je geen zorgen als de tekst te klein, de verkeerde kleur of zelfs onzichtbaar is. Je kunt de nodige aanpassingen maken zodra je het hebt geschreven.

  6. Als je klaar bent met schrijven, kun je er wat aanpassingen aan doen. Selecteer de tekst of tik en sleep.

    U kunt ook op Ctrl (of CMD)+ A drukken om alle tekst te selecteren, of houd Shift ingedrukt en gebruik de pijltoetsen om specifieke woorden of letters in de buurt van de cursor te selecteren.

  7. Als u de regel wilt wijzigen waarop een deel van de tekst staat, plaatst u uw cursor op de plaats waar u een regeleinde wilt maken en drukt u op Enter.
  8. Als je de woorden of letters hebt geselecteerd die je wilt bewerken, kijk je naar de bovenkant van het scherm. Onder de hoofdmenubalk ziet u een vervolgkeuzemenu voor lettertype en lettergrootte. Om deze aan uw voorkeuren aan te passen, selecteert u het gewenste lettertype en lettergrootte, of typt u uw voorkeur in en drukt u vervolgens op Enter om uw beslissing te bevestigen.

    Image
    Image

    Met de andere tools in dit menu kun je kleine aanpassingen maken aan de woorden om ze sterker of scherper te maken. Speel met de opties om te zien wat je het leukst vindt. U kunt ook de uitlijning van de tekst in het tekstvak aanpassen en de kleur ervan wijzigen met behulp van het kleurenpalet.

  9. Als je tevreden bent met de wijzigingen die je hebt aangebracht, selecteer je ofwel het vinkje aan het einde van de bovenste menubalk, druk je op Ctrl (of CMD)+ Enter, of selecteer de tool Move bovenaan de menubalk Extra.

  10. Als u na dit punt wijzigingen in de tekst wilt aanbrengen, moet u deze opnieuw selecteren. Selecteer het gereedschap Type nogmaals en selecteer vervolgens een van de woorden of letters.

    Zorg ervoor dat je voorzichtig bent met je selectie, want een beetje afwijken kan een nieuw tekstvak creëren. Als dat gebeurt, druk dan op Enter om het af te ronden, druk op Ctrl (of CMD)+ Z om de creatie ongedaan te maken en selecteer vervolgens de originele tekst zoals gepland.

Hoe tekst op afbeeldingen te bewerken

De standaard gereedschapsopties geven je voldoende ruimte om mooie tekst op foto's te maken, maar er zijn andere wijzigingen die je in de tekst kunt aanbrengen om het er nog beter uit te laten zien, of om gewoon de stijl en hoe te veranderen het interageert met uw afbeelding. Hier zijn nog enkele tips om te overwegen.

Tekstmengmodus wijzigen

Om een afbeelding te maken zoals die in de kop van deze handleiding, moet je de overvloeimodus van je tekst aanpassen. Om dit te doen, selecteert u Window > Layers, selecteert u de tekstlaag en past u vervolgens de overvloeimodus aan met behulp van het vervolgkeuzemenu. In dit voorbeeld is het ingesteld op Overlay om het effect te bereiken.

Andere gereedschappen

Als u het gereedschap Type selecteert en ingedrukt houdt, krijgt u toegang tot extra opties, zoals het gereedschap Verticale tekst, het gereedschap Horizontaal masker en het Maskergereedschap.

Image
Image

Respectievelijk laten ze je verticaal schrijven, je tekst in een masker veranderen en dit verticaal doen. Speel met ze om te zien of ze je het effect geven waarnaar je op zoek bent.

Alinea-opties

Select Windows > Paragraph en je krijgt toegang tot extra tekstbewerkingstools. Ze zijn niet strikt noodzakelijk om de meeste bewerkingen uit te voeren, maar kunnen u meer controle over uw tekst geven.

Rasteriseren

Als je je tekst wilt bewerken om effecten zoals lijncontouren te krijgen, of hem gewoon wilt aanpassen alsof hij hetzelfde is als elke andere afbeelding, moet je hem eerst rasteren. Klik hiervoor met de rechtermuisknop (of tik en houd vast) op de tekstlaag in het venster Layers en selecteer Rasterize Type

Aanbevolen: