Het formaat van een afbeelding wijzigen in Photoshop

Inhoudsopgave:

Het formaat van een afbeelding wijzigen in Photoshop
Het formaat van een afbeelding wijzigen in Photoshop
Anonim

Wat te weten

  • Sleep met het gereedschap Crop (sneltoets: C) en druk op Enter om te verwijderen ongewenste breedte en hoogte.
  • U kunt ook naar Image > Image Size gaan en nieuwe afmetingen invoeren.
  • Derde optie: Selecteer de laag van de afbeelding en dan Ctrl/Command + T en sleep de handvatten om het formaat te wijzigen.

In dit artikel leert u hoe u de grootte van een afbeelding in Photoshop CS 5 en hoger kunt wijzigen. Instructies bevatten meerdere methoden en waarom u ze allemaal zou kiezen.

Bottom Line

Voordat u begint te leren hoe u het formaat van een foto in Photoshop kunt wijzigen, is het belangrijk om de effecten te begrijpen die op uw gekozen afbeelding kunnen hebben. Het formaat wijzigen is in feite het wijzigen van de hoeveelheid gegevens in een bestand. Als u een afbeelding in Photoshop verkleint, verwijdert u gegevens; het vergroten van het voegt gegevens toe.

Resampling helpt de kwaliteit te behouden

De kwaliteit van de afbeelding wordt verminderd wanneer het formaat wordt gewijzigd, maar om te veel nadelige effecten op de afbeelding te voorkomen, voert Photoshop een taak uit die bekend staat als resamplen. Photoshop herconfigureert de pixels in een afbeelding en upsamples of downsamples, afhankelijk van of u de foto vergroot of verkleint.

Er zijn een aantal resample-opties in Photoshop, maar weet dat wanneer Photoshop een afbeelding verkleint, het selectieve pixels verwijdert terwijl wordt geprobeerd zoveel mogelijk van de oorspronkelijke beeldhelderheid te behouden. Wanneer het groter wordt, voegt het nieuwe pixels toe en plaatst ze waar het meest van toepassing is.

Bottom Line

Het vergroten van afbeeldingen, zelfs met slimme resampling, resulteert meestal in een aantal voor de hand liggende artefacten zoals pixelvorming - hoe groter de vergroting, hoe prominenter de artefacten. Het verkleinen van afbeeldingen kan tot soortgelijke problemen leiden, vooral als u een gecompliceerde afbeelding zo verkleint dat er niet genoeg pixelruimte is om hetzelfde detail weer te geven.

Het formaat wijzigen in Photoshop met behulp van het gereedschap Bijsnijden

Als u het formaat van een afbeelding wilt wijzigen om zich volledig op een kleiner deel ervan te concentreren, is een van de snelste en gemakkelijkste methoden om het gereedschap Bijsnijden te gebruiken. Hiermee kunt u een deel van een afbeelding selecteren en al het andere verwijderen - niet alleen de afbeelding, maar dat gedeelte van het actieve canvas volledig.

  1. Open Photoshop en open of sleep je afbeelding naar het hoofdvenster om te beginnen.
  2. Selecteer het gereedschap Crop in het menu Extra. Het is meestal het vijfde gereedschap van boven en ziet eruit als een paar gekruiste T-vierkanten.

    Image
    Image
  3. Klik (of tik) terwijl het gereedschap Bijsnijden is geselecteerd en sleep over de afbeelding om het gedeelte te selecteren waarnaar u wilt bijsnijden.

    U kunt ook op de afbeelding klikken of tikken en vervolgens op de markeringen in elke hoek klikken of tikken en slepen om uw selectie te maken.

  4. Als u tevreden bent met de selectie, drukt u op Enter of dubbelklikt/tik.

    Als u het menu Extra om wat voor reden dan ook niet ziet, kunt u het activeren door naar Window > Extra te gaan vanuit het bovenste menubalk.

Het formaat wijzigen in Photoshop met behulp van de Image Resizer

Photoshop heeft een ingebouwde tool die exclusief is ontworpen om de grootte van een afbeelding te wijzigen. Selecteer Image > Image Size in de bovenste menubalk om het te openen. Er zijn verschillende manieren om de grootte van uw afbeelding te wijzigen, afhankelijk van de door u gekozen parameters.

Aanpassen aan

Deze optie geeft je een selectie van verschillende afbeeldingsformaten om uit te kiezen, inclusief specifieke resoluties, papierformaten en pixeldichtheden. Als je er zeker van wilt zijn dat je foto in een voorgeschreven formaat past, is dit een van de snelste en gemakkelijkste opties om uit te kiezen.

Breedte/Hoogte

Als u de exacte afmetingen weet waarnaar u uw foto wilt laten veranderen, kunt u deze handmatig invoeren. Je hebt de mogelijkheid om ze aan te passen op pixels, percentage (van originele grootte), inches, centimeters en een aantal andere afmetingen.

Als het kleine kettingschakelsymbool de Breedte en Hoogte verbindt, zal het veranderen van de ene de andere veranderen om de bestaande beeldverhouding te behouden. Om dit ongedaan te maken, selecteert u het chain link-pictogram, maar houd er rekening mee dat dit kan leiden tot een platgedrukte afbeelding.

Resolutie

Hiermee kunt u het fysieke aantal pixels binnen een afbeelding aanpassen per inch of per centimeter. Hoewel dit de fysieke grootte van de afbeelding zal veranderen, is het meer gericht op het verminderen of vergroten van het aantal of de dichtheid van pixels in de afbeelding.

Welke optie u ook kiest, u kunt ervoor kiezen om Photoshop de afbeelding opnieuw te laten samplen. Je kunt specifieke opties kiezen om details te behouden of gekartelde randen glad te strijken, afhankelijk van of je een afbeelding vergroot of verkleint, of laat Photoshop automatisch beslissen.

Opslaan voor web

  1. Om een verkleinde kopie van een afbeelding op te slaan zonder de grootte van de afbeelding die u aan het bewerken bent aan te passen, drukt u op Ctrl (of CMD)+ Alt+ Shift+ S om het menu te openen.
  2. Gebruik de knoppen in de rechterbenedenhoek om de afmetingen aan te passen.

    Image
    Image
  3. Selecteer Save om een kopie van de afbeelding op dat formaat op te slaan. U kunt dan teruggaan naar het bewerken van de hoofdafbeelding.

    Je kunt het bestandstype en de compressiekwaliteit van de afbeelding die je opslaat aanpassen met de andere opties in het menu Opslaan voor web.

Transformeren

Als je de grootte van een afbeelding op je grotere canvas wilt wijzigen, kun je deze transformeren.

  1. Druk op Ctrl (of CMD)+ A om de hele afbeelding te selecteren en druk op Ctrl (of CMD)+ T of ga naar Edit> Vrije transformatie.
  2. Klik of tik en sleep de hoeken van de afbeelding om de grootte te wijzigen.

    Als u Shift ingedrukt houdt terwijl u het formaat wijzigt, behoudt u dezelfde hoogte-breedteverhouding van de originele afbeelding.

  3. Als je tevreden bent, druk je op Enter of dubbelklik/tik op de afbeelding.

    Als je klaar bent met het vergroten/verkleinen van de afbeelding en een groot wit gebied op je canvas heeft, kun je het gereedschap Bijsnijden gebruiken om de extra ruimte rond je afbeelding weg te snijden. U kunt het ook kopiëren en plakken in een nieuw canvas van de juiste grootte.

Transformeren op een nieuw canvas

Dit is geweldig voor situaties waarin je een specifiek formaat hebt waaraan je wilt dat je afbeelding zich aanpast en het niet erg vindt om een beetje aan de randen te verliezen.

  1. Maak een nieuw canvas door naar File > New te gaan en de door jou gekozen afmetingen in te voeren.
  2. Kopieer en plak je afbeelding in het nieuwe canvas.
  3. Druk op Ctrl (of CMD)+ T of selecteer Bewerken > Vrije transformatie.
  4. Klik of tik en sleep de hoeken van de afbeelding om deze zo goed mogelijk op uw canvas te laten passen.

    Houd Shift ingedrukt om de hoogte-breedteverhouding van de originele afbeelding te behouden.

Fit for Print

Als je het formaat van een afbeelding wilt wijzigen vlak voordat je deze afdrukt, gebruik dan de verschillende opties in het afdrukmenu.

  1. Select File > Print in het hoofdmenu.
  2. Scroll naar beneden naar de Positie en Grootte sectie.
  3. Vanaf hier kunt u de positie en schaal wijzigen (met behulp van een percentage van specifieke afmetingen), of Scale to Fit Media selecteren om de afbeelding automatisch te laten aanpassen aan uw keuze van papier.

Aanbevolen: