U32 Shadow USB Review: een HDD gericht op gamers

Inhoudsopgave:

U32 Shadow USB Review: een HDD gericht op gamers
U32 Shadow USB Review: een HDD gericht op gamers
Anonim

Bottom Line

De U32 Shadow is een functionele harde schijf voor gamen en algemeen gebruik, maar hij zou beter zijn met een duurzamere behuizing en duidelijkere handleidingen en specificaties.

Oyen Digital U32 Shadow 1TB USB-C externe harde schijf

Image
Image

We hebben de U32 Shadow 1TB USB-C externe harde schijf gekocht zodat onze deskundige recensent deze grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

Externe harde schijven zijn handige hulpmiddelen voor foto-, film- en bestandsopslag, maar ze zijn ook een uitstekende manier om extra opslagruimte te krijgen voor gameconsoles zoals Xbox One of PS4. De U32 Shadow USB-C HDD is bedoeld voor precies dat doel: het opslaan van je Xbox- en PlayStation-consoletitels, zodat je je schijf naar het huis van een vriend kunt brengen en je games onderweg kunt spelen, terwijl je ook opslagruimte reserveert op uw eigenlijke console. Ik heb de 1TB U32 Shadow een week lang getest om te zien hoe hij presteert als harde schijf voor zowel gaming als algemene doeleinden.

Image
Image

Ontwerp: Compact, maar niet superstevig

De U32 Shadow is klein met een dun profiel, slechts 4,9 centimeter lang, 2,9 centimeter breed en minder dan een halve centimeter dik. De schijf is draagbaar, waardoor je hem mee kunt nemen naar het huis van een vriend voor een gamesessie, of hem in je laptoptas kunt stoppen als je onderweg aan het werk bent. De USB-C-kabel wordt aangesloten op de bovenkant van de U32 en voedt het apparaat, dus er is geen extra voedingskabel.

De matzwarte afwerking past goed bij andere apparatuur, zoals de meeste routers, modems, spelsystemen, controllers en headsets, dus je merkt nauwelijks dat de schijf naast je PlayStation, Xbox of computer staat. De afwerking is van aluminium, zodat de schijf enigszins beschermd blijft tegen warmteafvoer.

Als je de U32 Shadow samen met je andere spullen in een tas doet, kan de behuizing wat krassen en deuken krijgen.

De behuizing is echter niet schokbestendig of waterdicht, en de verf op het aluminium oppervlak krast er vrij gemakkelijk af. Ik probeerde het oppervlak te krassen met sleutels, munten en mijn vingernagels. Mijn vingernagels lieten lichte, maar zichtbare sporen in de verf achter. Met metalen voorwerpen zoals sleutels en munten kon ik met een kleine hoeveelheid kracht een diepe, permanente kras maken. Toen ik dezelfde test uitvoerde op andere hardeschijfbehuizingen, zoals de Toshiba Canvio Advance en de Silicon Power Armor A60, waren de behuizingen veel krasbestendiger. Dus als je de U32 Shadow in een tas stopt met je andere spullen, kan de behuizing een paar krassen en deuken krijgen. Dit hoeft niet per se van invloed te zijn op de prestaties van de schijf, maar het heeft wel invloed op de esthetiek.

Setup en handleidingen: een paar minpuntjes

Er zijn een paar verschillende versies van de U32 Shadow HDD te koop, één voor algemeen gebruik en twee versies ontworpen voor gaming. Een van de gameversies zegt dat het voor Xbox One X / S is (sku: U32-HDD-1000-BK-XBOX); en de andere zegt dat het voor PlayStation 4 is (sku: U32-HDD-1000-BK-PS4). De interne schijven van beide units zijn identiek en ze zien er aan de buitenkant allemaal hetzelfde uit.

Omdat de handleiding voor de U32 Shadow voor Xbox One X/S alleen instructies geeft voor het aansluiten van de schijf op Xbox, en er niet echt specificaties over de schijf staan, heb ik contact opgenomen met de klantenservice voor meer informatie over het apparaat, en om de verschillen te ontdekken tussen de Xbox- en PlayStation-versies van de U32 Shadow HDD. De handleiding voor de U32-drive voor PlayStation geeft aan dat de PlayStation-versie is geformatteerd met exFAT. Ik wilde weten of de Xbox-drive anders was geformatteerd.

Image
Image

Volgens de klantenservice van Oyen Digital is de U32 Shadow PS4-versie geformatteerd met behulp van het exFAT-bestandsformaat … De U32 Shadow Xbox-versie is geformatteerd met het Xbox-bestandsformaat … De fysieke schijven zijn hetzelfde. De bestandsopmaak is het verschil.”

Ik kwam ook wat vreemds tegen toen ik probeerde de cache van de schijf te bepalen. Op de website van de fabrikant gaf het aan dat de U32 voor Xbox een cache van 128 MB heeft en de Toshiba 1.0TB MQ01ABD100 als interne HDD heeft (die een cache van 8 MB heeft). Om de inconsistentie op te helderen, heb ik opnieuw contact opgenomen met de klantenservice. Klantenservice verklaarde dat de website een typefout bevatte en dat de interne schijf van het apparaat niet de MQ01ABD100 was, maar eerder de MQ04ABF100, die een cache van 128 MB heeft. Ik opende de schijf om te verifiëren, en de interne schijf was in feite de MQ04ABF100, en het heeft in feite een cache van 128 MB. De fabrikant heeft sindsdien de typfout op de website hersteld.

Aan de positieve kant, de Xbox-versie was heel eenvoudig aan te sluiten - het was plug-and-play. Om de U32-drive op een PlayStation 4 aan te sluiten, moest de drive opnieuw worden geformatteerd, maar dat proces is snel en eenvoudig. Het aansluiten van het apparaat op Windows 10 was wat lastiger, omdat ik een partitie in schijfbeheer moest maken om Windows de schijf te laten herkennen.

Er zijn andere, betere en meer betaalbare opties die er zijn.

Prestatie: Niet te armoedig

De U32 SATA HDD draait op 5.400 RPM. Ik merkte niet dat de U32 te heet werd, en hij maakte ook niet veel lawaai.

Ik heb de lees-/schrijfsnelheden getest met behulp van twee benchmarktools: CrystalDiskMark en Atto Disk Benchmark. Ik heb de U32 aangesloten op een gloednieuwe kant-en-klare budgetlaptop (een Lenovo IdeaPad S145) en ik heb elke test 10 keer uitgevoerd. Voor een bestand van 1 GB mat CrystalDiskMark de leessnelheden tussen 106 en 108. De schrijfsnelheden bleven constant tussen 136 en 139. De Atto-tests leverden iets betere resultaten op, met leessnelheden van gemiddeld 138,12 en schrijfsnelheden van gemiddeld 138,31 voor een bestand van 1 GB (bij een I/O-grootte van 1 MB).

Nadat ik de schijf voor PlayStation had geformatteerd, had ik geen problemen om drie games tegelijk over te zetten: FarCry5, Monster Hunter en Apex Legends. De 1TB U32 biedt voldoende opslagruimte, maar er is ook een optie van 2TB als je nog meer opslagruimte wilt.

Prijs: vijf cent per GB

De U32 kost tussen $75 en $79 voor de 1TB-versie. Dit betekent dat je ongeveer 7 cent per GB beta alt, wat een beetje hoog is. Als u kiest voor de capaciteit van 2 TB, die u meestal voor ongeveer $ 109 kunt vinden, beta alt u uiteindelijk iets minder per GB - ongeveer 5 cent. De U32 is een behoorlijke prijs, aangezien hij relatief snel, draagbaar is en een aluminium behuizing heeft. Maar er zijn andere, betere en meer betaalbare opties die er zijn.

De U32 wordt echter ook als SSD geleverd, met capaciteiten van 250 GB tot 4 TB. De kosten zijn hoger, maar u profiteert ook van de voordelen van een SSD, zoals snelheid, betrouwbaarheid en een langere levensduur.

U32 Shadow vs. Silicon Power Armor A60

Een van de duurzamere draagbare externe harde schijven op de markt, de Armor A60 van Silicon Power is schokbestendig en waterbestendig van militaire kwaliteit. Van de twee HDD's wint de Armor A60 absoluut op het gebied van duurzaamheid. De A60 is ook voorgeformatteerd met NTFS.

De U32 Shadow HDD heeft zijn voordelen, maar er zijn betere HDD's beschikbaar in dezelfde prijsklasse

Het is aantrekkelijk en functioneel, maar het biedt niet een aantal van de ontwerpvoordelen en het nut dat je krijgt met andere vergelijkbare geprijsde HDD's.

Specs

  • Productnaam U32 Shadow 1TB USB-C externe harde schijf
  • Productmerk Oyen Digital
  • Prijs $75,00
  • Gewicht 8 oz.
  • Productafmetingen 4,9 x 2,9 x 0,48 inch.
  • Kleur Zwart
  • RPM/cache 5, 400/128 MB
  • Interface SATA 6.0 Gb/s
  • Opslag 1TB

Aanbevolen: