Netgear Nighthawk A7000 Wi-Fi USB Adapter Review: geweldige connectiviteit voor gamers

Inhoudsopgave:

Netgear Nighthawk A7000 Wi-Fi USB Adapter Review: geweldige connectiviteit voor gamers
Netgear Nighthawk A7000 Wi-Fi USB Adapter Review: geweldige connectiviteit voor gamers
Anonim

Bottom Line

De Netgear Nighthawk A7000 is een forse wifi-adapter die solide snelheden biedt, zodat je scherpe, heldere video's kunt streamen en soepel online games kunt spelen. Het is elke cent waard, ondanks de hoge prijs.

Netgear Nighthawk A7000 USB wifi-adapter

Image
Image

We hebben de Netgear Nighthawk A7000 Wi-Fi USB-adapter gekocht zodat onze deskundige recensent deze grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

Wi-Fi USB-adapters kunnen een wisselvallig onderdeel zijn van de pc van elke gamer. Hoewel sommige vlekkerig en onbetrouwbaar kunnen zijn, kunnen andere solide stukken zijn die een mooie toevoeging zijn aan ieders gaming-installatie. Dat laatste was het geval bij de Netgear Nighthawk. Met meer dan 2.000 Amazon-beoordelingen leek het een solide keuze om mijn gloednieuwe aangepaste desktop aan te vullen. Hoewel het een groot, onhandig beest was, ging de adapter door zes dagen testen alsof hij net was opgewarmd voor de marathon. Lees verder voor de fijnere details.

Ontwerp: zo groot, zo dik

In het begin was ik erg bezorgd over het plaatsen van deze adapter naast mijn kostbare pc. De adapter zelf wordt geleverd met een verticale dockingpoort voor laptopgebruikers, maar mijn zorg richtte zich op het magnetisme van de poort, dat wordt geleverd met felgele waarschuwingsstickers erop. Het dock (4,9 x 4,28 x 1,22 inch (LWH)) is ontworpen om op een magnetisch oppervlak te kunnen plakken, waardoor er geen bureauruimte nodig is. Als u echter te dicht bij grote computeronderdelen zit, kunt u uw pc ernstige, onomkeerbare interne schade aanrichten. Let op voordat je het op je toren plaatst.

Als je een fervent gamer bent die graag hordes ondode zombies online verslaat, of als je gewoon Fortnite wilt inhalen, dan is dit de adapter voor jou.

Omdat de adapter zelf een dik beest is, heb ik de dockingpoort gebruikt en naast het bureaublad geplaatst. De meeste desktopgebruikers zullen het prima vinden om alleen de adapter te gebruiken. Voor laptopgebruikers is het absoluut noodzakelijk om de dockingpoort te gebruiken, omdat het onmogelijk is om de adapter zonder deze te gebruiken. De adapter zelf meet 4,7 x 1,8 x 0,87 inch (LWH), wat niet zo groot klinkt totdat je geen ruimte op je bureau hebt voor gaming-snacks.

In het geval dat het al niet groot genoeg was, vouwt de adapter ook vier bundelvormende antennes uit voor ultieme verstelbaarheid. Als je signaal die extra boost nodig heeft voor snelheid en bereik, dan staat de Netgear voor je klaar.

Image
Image

Configuratieproces: een totale pijn

Helaas is de Nighthawk te complex om een plug-and-play-adapter te zijn. Er moet een bijbehorende cd in de drive worden geplaatst. Wanneer het automatisch wordt uitgevoerd, verschijnt er een menu waarin u automatisch verbinding kunt maken met internet of handmatig verbinding kunt maken. Vanaf hier heb je twee opties: je kunt ofwel op de WBA-knop aan de zijkant drukken en naar je router rennen en op de resetknop drukken, waardoor de twee "automatisch" binnen twee minuten worden verbonden; of u kunt uw gegevens handmatig invoeren om verbinding te maken.

Mijn gaming-installatie is opgesteld op de derde verdieping van mijn ruimte, dus langs huisdieren en familieleden naar beneden rennen was niet alleen een beetje gevaarlijk, maar ook onmogelijk. Ik heb dus gekozen voor een handmatige verbinding. Het bleek dat deze methode veel eenvoudiger was. Het enige wat ik hoefde te doen was het netwerk scannen en identificeren, en het wachtwoord intypen. Hij maakte toen verbinding en was klaar voor een fikse online gamesessie.

Prestaties: een echte traktatie van Netgear

Lange-afstandstests leken de beste keuze, vooral omdat het lastig klonk om een desktop door het huis te slepen. Dus ik ging naar Google en deed de snelheidstest. Mijn ogen vielen bijna uit hun kassen toen de test terugkwam met 92,4 Mbps op een 2,4 GHz-netwerk - de hoogste wifi-snelheid die mijn computer ooit had geregistreerd, zo ver van de kelderrouter. Aangezien drie verdiepingen de router van de pc scheiden, was dit een zeer aangename verrassing.

Het testen van coöp-gameplay op 7 Days to Die bewees ook zijn betrouwbaarheid. Er was absoluut geen rubber-banding of lag. Bij online gamen kan elke vorm van vertraging je personage het leven kosten, en de Netgear zorgde ervoor dat als ik in de game zou overlijden, het een bedieningsfout zou zijn, niet vanwege een slechte verbinding. Toen ik overstapte naar Lord of the Rings Online, verwachtte ik geen drastische daling van de framesnelheid - en was extatisch toen de gameplay statisch bleef, zelfs in dichtbevolkte gebieden zoals het Bree Auction House of de Hobbiton Party Tree.

Mijn ogen vielen bijna uit hun kassen toen de test terugkwam met 92,4 Mbps op een 2,4 GHz-netwerk - de hoogste wifi-snelheid die mijn computer ooit had geregistreerd, zo ver van de kelderrouter.

Ten slotte trok ik naar Chicago om het uit te testen in een gebied met hogere connectiviteitsopties met behulp van mijn nieuwere laptop. Met de router slechts één kamer verwijderd, heb ik de adapter aangesloten en de snelheidstest opnieuw uitgevoerd. In plaats van een duizelingwekkende snelheidssprong, gaf de Nighthawk me slechts een boost van 30 Mbps, tot 126,1 Mbps op een 250 Mbps-verbinding.

Voor een adapter die tot 1,9 Gbps kan gaan op het 5GHz-netwerk, viel dit een beetje tegen. Tegelijkertijd ervaarde ik tijdens het surfen op internet in Chicago geen drop-offs en geen pixelvorming bij het streamen van sommige YouTube-video's.

Image
Image

Bottom Line

Voor $ 75 is de Nighthawk het beste van een wifi-adapter in termen van prijs. Dit is echter een van de gevallen waarin de eindeloze, snelle streaming van zo'n sterke adapter de kosten waard is. Er zijn andere modellen, maar weinigen met de betrouwbaarheid van de Nighthawk. Dat gezegd hebbende, als je weigert die prijs te betalen, kan ik je dat niet kwalijk nemen. Je kunt ook naar Amazon kijken om te zien of de prijs da alt - ik heb het ergens tussen $ 74 en $ 51 gezien, afhankelijk van de dag.

Netgear Nighthawk A7000 vs. Asus USB-AC68 wifi-adapter

Voor degenen die gamervriendelijke wifi-adapters zoeken, kun je ook kijken naar de Asus USB-AC68 wifi-adapter (bekijk op Amazon). Hoewel het zeker duurder is rond de $ 86, kun je het soms goedkoper krijgen bij Amazon, maar slechts voor ongeveer $ 5-10.

Eén ding waarmee u rekening moet houden bij het kiezen tussen de twee, is de compatibiliteit. Bij het testen op een alles-in-één pc uit 2014 brak de Asus-adapter het systeem bijna twee keer. Gelukkig deed de Nighthawk het beter en maakte hij gemakkelijk verbinding. De Nighthawk zal zeker de betere keuze zijn voor oudere pc's, maar wat je ook doet, koop de Asus niet op een oudere machine.

Als snelheid meer jouw prioriteit is, zelfs dan overtreft de Nighthawk de Asus USB-AC68. Tijdens snelheidstests in Chicago klokte de Asus slechts 105,3 Mbps. De Nighthawk pochte 126,1 Mbps, met meer betrouwbaarheid zonder drop-offs - iets wat de Asus niet aankon op de 2019-desktop. Tenzij u alleen het fraaie ontwerp van Asus wilt, is de Nighthawk het beste voor uw behoeften. Het presteert in bijna elk opzicht beter dan de Asus USB-AC68.

Een van de beste op de markt

Als je een fervent gamer bent die graag hordes ondode zombies online verslaat, of als je gewoon Fortnite wilt inhalen, dan is dit de adapter voor jou. Alleen al de snelheden laten een geweldige connectiviteit zien, en de betrouwbaarheid betekent dat je je spel niet verliest omdat het internet uitv alt. Ondanks een funky ontwerp, heb ik uiteindelijk de Netgear Nighthawk als mijn hoofdadapter thuis gebruikt.

Specs

  • Productnaam Nighthawk A7000 USB wifi-adapter
  • Product Merk Netgear
  • MPN A7000-10000S
  • Prijs $74.99
  • Gewicht 2,4 lbs.
  • Productafmetingen 4,7 x 1,8 x 0,8 inch.
  • Verbindingsopties Wi-Fi
  • Snelheid 1, 300 Mbps/600 Mbps
  • Compatibiliteit Windows 7 of hoger; Mac 10.8.3 of hoger
  • MU-MIMO 3 x 4
  • Aantal Atennes 4 (intern)
  • Aantal banden 2
  • Aantal bedrade poorten 1 USB 3.0-poort (compatibel met 2.0-poorten)
  • Bereik 50+ voet

Aanbevolen: