Minecraft Server host bibliotheek van verboden journalistiek

Inhoudsopgave:

Minecraft Server host bibliotheek van verboden journalistiek
Minecraft Server host bibliotheek van verboden journalistiek
Anonim

Waarom dit ertoe doet

Verboden journalistieke werken in een videogame stoppen, is een goede manier om te voorkomen dat regeringen hard optreden tegen informatie die ze niet willen verspreiden.

Image
Image

Journalism advocacy organisatie Reporters without Borders heeft een onwaarschijnlijke verzameling van 's werelds verboden journalistieke werken samengesteld.

Wat ze zeiden: "We hebben voor Minecraft gekozen vanwege het bereik", zei uitvoerend directeur Christian Mihr tegen de BBC. "Het is in elk land beschikbaar. Het spel wordt niet gecensureerd zoals sommige andere spellen waarvan wordt vermoed dat ze politiek zijn.

"Er zijn grote gemeenschappen in elk uitgelicht land, daarom is het idee ontstaan - het is een maas in de wet voor censuur."

Het grote plaatje: Journalisten zijn verbannen en zelfs vermoord omdat ze de waarheid over regeringen publiceerden. Door hun werken op een niet-webgebaseerd platform zoals Minecraft te plaatsen, wordt de inhoud losgekoppeld van gemakkelijk doorzoekbare webinhoud. De game zelf heeft 112 miljoen dagelijkse gebruikers, waardoor het een platform is dat groot genoeg is voor deze doeleinden.

Hoe het helpt: De gegevens kunnen gemakkelijk worden gekopieerd en verspreid, indien nodig, als een Minecraft-wereldbestand, wat het veel moeilijker maakt om te censureren. Volgens de BBC kan de server slechts 100 mensen tegelijk hosten, maar is hij bezocht door 3.889 spelers uit 75 verschillende landen. Beter nog, het is meer dan 7.000 keer gedownload.

Hoe je het kunt bekijken: Als je een exemplaar van Minecraft hebt, kun je naar visit.uncensoredlibrary.com gaan in het Multiplayer-menu. Als je de bibliotheek gewoon in meer algemene termen wilt zien, ga dan naar de website van The Uncensored Library.

Aanbevolen: