Een back-up maken van uw foto's of iPhoto-bibliotheek

Inhoudsopgave:

Een back-up maken van uw foto's of iPhoto-bibliotheek
Een back-up maken van uw foto's of iPhoto-bibliotheek
Anonim

Wat te weten

  • Selecteer in de Foto's-app Photos > Preferences > iCloud en selecteer de iCloud-foto's en selecteer vervolgens Originelen downloaden naar deze Mac.
  • Open een Finder-venster en selecteer Pictures in de zijbalk en kopieer vervolgens de Photos Library of iPhoto Librarybestand of bestanden naar een externe schijf.
  • Gebruik een back-up-app van derden, zoals Carbon Copy Cloner, om back-ups van uw afbeeldingsbibliotheken en andere belangrijke bestanden te plannen.

Dit artikel legt uit hoe je een back-up van foto's op een Mac kunt maken vanuit de Foto's-app of de iPhoto-app (voor OS X Yosemite en eerder).

Een back-up maken van iCloud-fotobibliotheek op een Mac

Als je de iCloud-fotobibliotheekservice gebruikt, worden de afbeeldingen in je Foto's of iPhoto-bibliotheek opgeslagen in iCloud, en nieuwe foto's die je met een iOS-apparaat maakt, worden eraan toegevoegd en zijn toegankelijk op al je apparaten met iCloud Foto's ingeschakeld.

De beste manier om een reservekopie van uw iCloud-fotobibliotheek te maken, is door de inhoud ervan naar uw Mac te downloaden. Als je Mac niet genoeg ruimte op de harde schijf heeft, maak dan een back-up van je iCloud-fotobibliotheek op een externe schijf die op de Mac is aangesloten.

  1. Open de Photos app op je Mac door op het pictogram in het Dock te klikken.

    Image
    Image
  2. Klik op Foto's in de menubalk en selecteer Voorkeuren in het vervolgkeuzemenu.

    Image
    Image
  3. Kies het tabblad iCloud in het voorkeurenscherm.

    Image
    Image
  4. Vink het vakje aan voor iCloud Photos.

    Image
    Image
  5. Klik op Download Originals to this Mac om je foto's zowel op je Mac als in iCloud op te slaan. Als je een bericht ontvangt dat je niet genoeg ruimte op je Mac hebt voor al je foto's, klik dan op Optimize Mac Storage om afbeeldingen met een lagere resolutie naar je computer te downloaden. Je kunt ervoor kiezen om afbeeldingen met volledige resolutie van iCloud te downloaden wanneer je ze nodig hebt.

    Image
    Image
Image
Image

Bottom Line

Als je Apple Time Machine gebruikt, wordt er automatisch een back-up gemaakt van de bibliotheken die door Foto's en iPhoto worden gebruikt als onderdeel van elke Time Machine-back-up die plaatsvindt. Hoewel dat een goed startpunt is, wilt u misschien extra back-ups overwegen, en dit is waarom.

Waarom u extra back-ups van de afbeeldingsbibliotheek nodig heeft

Time Machine kan uitstekend back-ups maken van foto's, maar archiveren is het niet. Door het ontwerp geeft Time Machine de voorkeur aan het verwijderen van de oudste bestanden die het bevat om plaats te maken voor nieuwere. Dit is geen probleem voor het normale gebruik van Time Machine als back-upsysteem dat wordt gebruikt om je Mac in zijn huidige staat te herstellen, mocht er iets catastrofaal gebeuren.

Het is echter een punt van zorg als u kopieën op lange termijn van items, zoals uw foto's, wilt bewaren. Bij digitale camera's en smartphones wordt het origineel opgeslagen op het flashgeheugen van de camera of op het mobiele apparaat. Zodra de afbeeldingen naar uw Mac zijn overgebracht, wordt het flash-opslagapparaat gewist om ruimte te maken voor een nieuwe batch foto's, en het is mogelijk dat u niet elke afbeelding op uw mobiele apparaat bewaart.

De originelen komen op je Mac terecht en nergens anders.

Ervan uitgaande dat u Foto's of iPhoto gebruikt als uw Mac-beeldbibliotheek-app, kan de bibliotheek het enige exemplaar bevatten van elke foto die u met een digitale camera of uw smartphone hebt gemaakt.

Uw afbeeldingenbibliotheek zou naast Time Machine waarschijnlijk een eigen back-upmethode moeten hebben om ervoor te zorgen dat unieke foto's voor de lange termijn behouden blijven.

Maak handmatig een back-up van uw foto's of iPhoto-bibliotheek

Je kunt handmatig een back-up maken van de afbeeldingsbibliotheken die worden gebruikt door Foto's of iPhoto naar een externe schijf, inclusief een USB-flashstation, of je kunt een back-uptoepassing gebruiken om de taak voor je uit te voeren. Hier leest u hoe u handmatig een kopie maakt.

  1. Open een Finder venster, selecteer je home directory in de zijbalk en kies Pictures.

    Image
    Image
  2. In de map Afbeeldingen ziet u een bestand met de naam Photos Library of iPhoto Library. Misschien heb je beide. Kopieer het fotobibliotheek- of iPhoto-bibliotheekbestand of de bestanden naar een andere locatie dan uw harde schijf, zoals een externe schijf.

    Image
    Image
  3. Herhaal dit proces telkens wanneer je nieuwe foto's importeert in Foto's of iPhoto, zodat je altijd een actuele back-up van elke bibliotheek hebt. Overschrijf echter geen bestaande back-up, omdat dit het archiveringsproces zou verstoren. Geef in plaats daarvan elke back-up een unieke naam.

Als je meerdere iPhoto-bibliotheken hebt gemaakt, zorg er dan voor dat je een back-up maakt van elk iPhoto-bibliotheekbestand.

Hoe zit het met afbeeldingen die niet zijn opgeslagen in de fotobibliotheek?

Photos ondersteunt meerdere bibliotheken. Als je extra bibliotheken hebt gemaakt, moet er een back-up van worden gemaakt, net als de standaard fotobibliotheek.

Bovendien kunt u met Foto's afbeeldingen opslaan buiten de Fotobibliotheek. Dit wordt het gebruik van referentiebestanden genoemd. Referentiebestanden worden meestal gebruikt om u toegang te geven tot afbeeldingen die u geen ruimte op uw Mac wilt innemen. In veel gevallen worden referentiebeeldbestanden opgeslagen op een extern station, een USB-flashstation of een ander apparaat.

Referentiebestanden zijn handig, maar ze vormen een probleem bij het maken van een back-up. Aangezien de referentiebeelden niet worden opgeslagen in de Fotobibliotheek, wordt er geen back-up van gemaakt wanneer u de Fotobibliotheek kopieert. Dat betekent dat u moet onthouden waar eventuele referentiebestanden zich bevinden en dat u er ook een back-up van moet maken.

Als je liever niet te maken hebt met referentiebeeldbestanden, kun je ze naar je Fotobibliotheek verplaatsen.

  1. Start Photos in de Applications map of vanuit het Dock.

    Image
    Image
  2. Selecteer de foto's die u naar de Fotobibliotheek wilt verplaatsen door op elke foto te klikken.

    Image
    Image
  3. Selecteer File > Consolidate en klik vervolgens op de knop Copy.

    Image
    Image

Als je niet meer weet naar welke afbeeldingen wordt verwezen en welke zijn opgeslagen in de Fotobibliotheek, kies dan enkele of alle afbeeldingen en selecteer vervolgens Consolideren in het menu Bestand.

Nadat je alle referentiebestanden hebt geconsolideerd in je Fotobibliotheek, wordt er een back-up van gemaakt wanneer je een back-up van je Fotobibliotheek maakt.

Maak een back-up van uw afbeeldingenbibliotheek met een back-up-app

Een andere methode om een back-up van uw afbeeldingen te maken, is door een back-up-app van derden te gebruiken die archieven aankan. Het woord archief heeft verschillende betekenissen, afhankelijk van hoe het wordt gebruikt. In dit geval verwijst het naar de mogelijkheid om bestanden op het doelstation te bewaren die niet langer op het bronstation staan. Dit gebeurt wanneer u een back-up maakt van uw Foto's of iPhoto-bibliotheek en vervolgens, voor de volgende back-up, een paar afbeeldingen verwijdert. De volgende keer dat de back-up wordt uitgevoerd, wilt u er zeker van zijn dat de afbeeldingen die u uit de bibliotheek hebt verwijderd, niet ook uit de bestaande back-up worden verwijderd.

Verschillende back-up-apps kunnen dit scenario aan, waaronder Carbon Copy Cloner 4.x of later. Carbon Copy Cloner heeft een archiefoptie die bestanden en mappen beschermt die zich uitsluitend op de back-upbestemmingsschijf bevinden.

Voeg de archieffunctie toe om back-ups te plannen en je hebt een degelijk back-upsysteem dat al je afbeeldingsbibliotheken beschermt.

Aanbevolen: