Audio afspelen met meerdere luidsprekers in Windows 10

Inhoudsopgave:

Audio afspelen met meerdere luidsprekers in Windows 10
Audio afspelen met meerdere luidsprekers in Windows 10
Anonim

Wat te weten

  • Systeemvak, klik met de rechtermuisknop op het luidsprekerpictogram: Geluiden > Opnametabblad > Stereo Mix> Inschakelen.
  • Stereo Mix > Eigenschappen > Listen > vink het vakje aan naastLuister naar dit apparaat > Afspelen via dit apparaat.
  • Dan Standaard afspeelapparaat vervolgkeuzemenu > kies het secundaire apparaat waarmee u geluid wilt afspelen via > Toepassen.

Dit artikel legt uit hoe je geluid kunt uitvoeren naar meerdere luidsprekers of koptelefoons in Windows 10 met behulp van het instellingenmenu van Windows 10, evenals een hardwareadapter.

Hoe speel ik muziek af via meerdere luidsprekers in Windows 10?

Je kunt muziek afspelen via meerdere luidsprekers die met elkaar zijn verbonden, op dezelfde manier als met een enkele luidspreker. Zorg ervoor dat de luidsprekers allemaal zijn aangesloten op uw Windows 10-pc.

Als je meerdere sets luidsprekers of luidsprekers en koptelefoons hebt die je wilt verbinden met Windows 10, moet je de Stereo Mix optie inschakelen in de Windows 10 Geluid opties.

  1. Open het Geluiden menu door met de rechtermuisknop op het luidsprekerpictogram in het systeemvak te klikken (of ingedrukt te houden) en Geluiden te selecteren.

    Image
    Image
  2. Als dit nog niet is geselecteerd, selecteert u een van de luidsprekers of hoofdtelefoons waarvan u muziek wilt afspelen en selecteert u de knop Set Default.

  3. Selecteer het Opname tabblad bovenaan het venster. Selecteer Stereo Mix en klik er met de rechtermuisknop op (of tik en houd vast) en selecteer Enable. Selecteer vervolgens, indien nodig, de Stereo Mix en selecteer vervolgens Set Default.

    Image
    Image

    Als je Stereo Mix niet ziet op de opnamepagina, klik dan met de rechtermuisknop (of tik en houd vast) op het hoofdgedeelte van het venster en selecteer Toon uitgeschakelde apparaten.

  4. Klik met de rechtermuisknop (of tik en houd vast) op Stereo Mix en selecteer Eigenschappen. Selecteer het tabblad Listen en vink het vakje aan naast Listen to this device.

    Image
    Image
  5. Selecteer onder Afspelen via dit apparaat het vervolgkeuzemenu Standaard afspeelapparaat en kies het secundaire apparaat dat u wilt afspelen geluid door.

    Image
    Image
  6. Selecteer Toepassen en start uw pc opnieuw op. Wanneer het weer opstart, zou het geluid uit beide apparaten tegelijk moeten worden afgespeeld.

Hoe gebruik ik meerdere luidsprekers in Windows 10?

Als je alleen een surround sound-luidsprekersysteem wilt opzetten, hoef je geen wijzigingen aan te brengen in Windows zelf, je hoeft alleen je luidsprekers correct te beheren via een ingebouwde of geluidskaart die zoveel luidsprekers ondersteunt als je gebruikt.

Als u meerdere sets luidsprekers op Windows 10 wilt aansluiten, gebruikt u de bovenstaande stappen om Stereo Mix-uitgangen in Windows 10 in te schakelen.

FAQ

    Hoe splits je audio-uitvoer op een pc?

    Een snelle manier om geluid naar meerdere luidsprekers of koptelefoons in Windows 10 te krijgen, is door een fysieke audiosplitter te gebruiken. Zowel USB- als 3,5 mm-versies zijn beschikbaar, maar de kwaliteit kan variëren, dus doe je onderzoek om er zeker van te zijn dat wat je koopt het werk doet dat je wilt.

    Hoe verbind ik meerdere Bluetooth-speakers met Windows 10?

    Het is een beetje moeilijker om twee draadloze luidsprekers aan een pc te koppelen, omdat ze door hun gebrek aan kabels en poorten moeilijker met elkaar kunnen worden verbonden. U kunt meerdere Bluetooth-apparaten aan Windows koppelen met behulp van het Bluetooth-menu in Instellingen, maar u kunt mogelijk slechts naar één tegelijk uitvoeren. Als Stereo Mix niet werkt, zorg er dan voor dat de luidsprekers die je gebruikt met elkaar kunnen worden gekoppeld, draadloos of met kabels.

Aanbevolen: