Leer Siri om namen uit te spreken en bijnamen te gebruiken

Inhoudsopgave:

Leer Siri om namen uit te spreken en bijnamen te gebruiken
Leer Siri om namen uit te spreken en bijnamen te gebruiken
Anonim

Siri doet verrassend goed werk bij het uitspreken van namen, maar het is niet perfect. En wij ook niet. Soms heeft Siri zo'n moeite om een dik accent te vinden dat een naam volledig onherkenbaar wordt. Als je om te beginnen een zeldzame of moeilijk uit te spreken naam hebt, kan het probleem nog groter worden. Maar er zijn een paar eenvoudige oplossingen. Je kunt Siri leren hoe je een naam uitspreekt of je kunt een contact een bijnaam geven. Hier is hoe.

Deze handleiding is van toepassing op iOS 12+.

Hoe leer je Siri een naam uitspreken

Als Siri een naam verkeerd uitspreekt, zeg hem dan onmiddellijk: " Zo zeg je dat niet." Het zal u vragen om de naam uit te spreken en u een keuze aan uitspraken bieden.

Als alternatief kun je een contactpersoon een fonetische spelling geven om Siri te helpen.

  1. Open de Contacts app en selecteer het item dat je wilt bewerken.
  2. Selecteer Bewerken bovenaan het scherm.
  3. Scroll naar beneden en selecteer Add Field.
  4. U kunt ervoor kiezen om een fonetische voornaam, fonetische achternaam of fonetische tweede naam toe te voegen. Na toevoeging spelt u de naam zoals deze klinkt.

    Image
    Image

Hoe geef je jezelf een bijnaam

Siri je met een andere naam laten bellen is een van de gemakkelijkste taken die je kunt uitvoeren. Activeer Siri en zeg: "Bel me…" gevolgd door de bijnaam die je wilt gebruiken.

Het leuke is dat Siri alle gedeelde contactlijsten op het account bijwerkt. Dus als je een contactenlijst deelt met je partner, zal je bijnaam ook in hun contactenlijst verschijnen.

Hoe geef je iemand anders een bijnaam

Je kunt iedereen een bijnaam geven door een bijnaamveld toe te voegen in de app Contacten. Dit werkt hetzelfde als het toevoegen van de fonetische spelling: ga naar Edit > Add Field > Nickname Zodra u voeg een bijnaam toe, je kunt naar de persoon verwijzen met zijn hele naam of zijn bijnaam wanneer je Siri gebruikt om hem te bellen of te sms'en.

Vergeet niet om ze een bijnaam te geven die gemakkelijk uit te spreken is. Er is geen veld "Fonetische bijnaam".

Hoe speel ik leuke bijnaam grappen

De mogelijkheid om contacten een bijnaam te geven, opent een aantal mogelijkheden voor kattenkwaad. De beste onderwerpen van deze grappen zijn familieleden en vrienden. We raden bijvoorbeeld niet aan om "Ball and Chain" als bijnaam van uw echtgenoot te gebruiken, maar ja, dat kan. Je kunt iemand zelfs "The Dude Who Owes Me 5 Bucks" noemen, wat hilarisch is als ze naast je staan. Vergeet niet om het precies zo te zeggen als in de bijnaam, anders denkt Siri dat u de persoon probeert te betalen met Apple Pay.

Bekijk onze gids voor meer leuke iPhone- en iPad-grappen.

Aanbevolen: