Hoofdtelefoon werkt niet? 22 manieren om ze te repareren

Inhoudsopgave:

Hoofdtelefoon werkt niet? 22 manieren om ze te repareren
Hoofdtelefoon werkt niet? 22 manieren om ze te repareren
Anonim

Hoofdtelefoons zijn er in verschillende stijlen, variërend van traditionele bedrade headsets tot duurdere draadloze Bluetooth-apparaten. Functies variëren van basisfunctionaliteit tot geavanceerde ruisonderdrukking en integratie van digitale assistenten.

Ongeacht wat voor soort koptelefoon je hebt, er zijn momenten waarop sommige koptelefoons niet meer werken. Er zijn veel eenvoudige oplossingen die u kunt proberen om uw hoofdtelefoon weer aan de praat te krijgen.

Dit artikel behandelt probleemoplossing voor alle soorten hoofdtelefoons, inclusief draadloze, standaard en oordopjes.

Image
Image

Oorzaken van hoofdtelefoonproblemen

Technische problemen met de hoofdtelefoon zijn net zo gevarieerd als het aantal beschikbare modellen. Soms kan een beschadigde hoofdtelefoonkabel of problemen met de Bluetooth-verbinding ertoe leiden dat een hoofdtelefoonaansluiting niet werkt. Ruisonderdrukkende hoofdtelefoons, zoals de Bose QuietComfort 35 draadloze hoofdtelefoon II en de Microsoft Surface Headphones, vinden het soms moeilijk om audio en video te synchroniseren. Vaak is het frustrerend om de ruisonderdrukkingsfunctie in of uit te schakelen zoals bedoeld.

Toch zijn er veel eenvoudige redenen waarom koptelefoons niet werken voor alle soorten koptelefoons.

Hoofdtelefoons repareren die niet werken

Er zijn verschillende technische problemen die koptelefoons kunnen ondervinden, en de oplossingen variëren afhankelijk van de oorzaak. Om erachter te komen waarom uw hoofdtelefoon niet werkt, voert u eerst deze reeks controles uit en probeert u vervolgens de voorgestelde tips om een kapotte hoofdtelefoon te repareren.

  1. Schakel de koptelefoon in. Veel oortelefoons en koptelefoons hebben een ingebouwde batterij en werken niet als je deze apparaten op een koptelefoon of audio-aansluiting aansluit zonder ze aan te zetten.

    De aan/uit-schakelaar voor hoofdtelefoons bevindt zich meestal aan de zijkant van een van de oorstukken of een van hun vlakke oppervlakken.

  2. Schakel de koptelefoon uit en weer in. Deze klassieke technische tip werkt met glitchy computers, en het kan ook werken met koptelefoons die niet werken.

    Als je koptelefoon niet werkt zoals het hoort, zet je hem uit en weer aan nadat je hem hebt aangesloten, en kijk of dit het probleem oplost.

  3. Laad de hoofdtelefoon op Sommige hoofdtelefoons, vooral die met verbeterde functies zoals ruisonderdrukking en ingebouwde LED-verlichting, zijn afhankelijk van een externe voedingsbron of batterij. Als u uw hoofdtelefoon al een tijdje niet hebt gebruikt, is de batterij mogelijk leeg en moet deze mogelijk worden opgeladen.

    Laad de meeste hoofdtelefoons op via een micro-USB-poort op een van de oortelefoons.

  4. Controleer de USB-stroomvereistenSommige hoofdtelefoons kunnen via USB op een apparaat worden aangesloten. Als die USB-verbinding echter nodig is om de hoofdtelefoon van stroom te voorzien, naast het ontvangen van audio, kunnen de prestaties afnemen wanneer deze is aangesloten op een niet-aangesloten laptop of een apparaat met een laag wattage.
  5. Controleer USB-compatibiliteit. Hoewel sommige hoofdtelefoons via USB op een audiobron kunnen worden aangesloten, ondersteunen niet alle apparaten USB-hoofdtelefoons. De meeste computers zouden verbinding moeten kunnen maken met een USB-hoofdtelefoon, maar sommige gameconsoles, zoals de Xbox One, werken niet met een USB-hoofdtelefoon.

    Als een apparaat geen USB-koptelefoon ondersteunt, kun je weinig doen. Misschien wilt u ze omruilen voor een hoofdtelefoon die Bluetooth of een traditionele audio-aansluiting gebruikt.

  6. Schakel Bluetooth in op de hoofdtelefoon. Als u een draadloze hoofdtelefoon gebruikt, moet u mogelijk de Bluetooth-schakelaar inschakelen om verbinding te maken met uw gekoppelde apparaten.
  7. Zet het volume hoger. Als je niets uit je koptelefoon kunt horen, kan het zijn dat je per ongeluk het volume hebt verlaagd of de koptelefoon hebt gedempt.

    Verhoog eerst het volume via de ingebouwde volumeknoppen van de hoofdtelefoon (als ze deze knoppen hebben). Controleer vervolgens het volume op uw gekoppelde apparaat.

  8. Koppel de Bluetooth-hoofdtelefoon met succes aan het apparaat. Nieuwe hoofdtelefoons sturen audio niet direct uit de doos naar uw apparaten. Eerst moet je de koptelefoon koppelen met je smartphone, pc of een andere bron.

    Bluetooth-koppelingsinstructies verschillen afhankelijk van het merk en model van uw hoofdtelefoon. Vind specifieke koppelingsinstructies in de handleiding van het apparaat of op de website van de fabrikant.

  9. Koppel de hoofdtelefoon opnieuw aan de telefoon of computer. Verwijder de koppeling van uw hoofdtelefoon en koppel de hoofdtelefoon vervolgens opnieuw met uw telefoon of computer. Soms kunt u verbindingsproblemen oplossen door uw hoofdtelefoon opnieuw aan uw apparaat toe te voegen nadat u de hoofdtelefoon hebt verwijderd.

    Als u een Bluetooth-koppeling op een Mac wilt verwijderen, selecteert u Systeemvoorkeuren > Bluetooth > de naam van uw hoofdtelefoon > X > Remove Om de hoofdtelefoon in Windows 10 te verwijderen, opent u het actiecentrum en selecteert u Alle instellingen > Apparaten > de naam van uw hoofdtelefoon > Verwijder apparaat > Ja

  10. Ontkoppel ongebruikte apparaten van de koptelefoon Een manier om conflicten te voorkomen is om alles wat je niet gebruikt te ontkoppelen. U kunt dit meestal doen in de bijbehorende hoofdtelefoon-app, zoals de Bose Connect-app voor Bose-hoofdtelefoons en -oortelefoons, of u kunt de bovenstaande stappen gebruiken op een pc of Mac.
  11. Controleer de audio-uitgang. Zelfs als je je hoofdtelefoon met succes hebt aangesloten, kan je apparaat de audio ergens anders naartoe sturen, bijvoorbeeld naar een Bluetooth-luidspreker of Apple TV.

    De naam van de actieve audio-uitvoer wordt meestal weergegeven in de app die de audio produceert. In Spotify verschijnt de naam van de audio-optie bijvoorbeeld als groene tekst onderaan de app.

  12. Verwijder de bedrade verbinding. Een bekabelde verbinding kan een Bluetooth-verbinding vaak overschrijven. Als u uw hoofdtelefoon oplaadt met uw computer of laptop, kan het zijn dat audio niet draadloos vanaf uw smartphone of tablet kan worden gestreamd.
  13. Controleer op schade door de kabel te buigen Een veelvoorkomende oorzaak van hoofdtelefoonproblemen is een beschadigde audiokabel. Om te controleren of de kabel beschadigd is, zet u de koptelefoon op, speelt u audio af van uw favoriete bron en buigt u de kabel voorzichtig met tussenpozen van twee centimeter van het ene uiteinde naar het andere.

    Als je kort ruis hoort of de audiobron doorkomt, is de kabel op dat moment beschadigd en moet deze worden vervangen.

    Voer alleen zachte bochten uit om te controleren op een beschadigde kabel. Buig het alsof je het langs de randen van een kleine munt rolt. Het scherp buigen tot het punt dat het zichzelf aanraakt, kan de schade veroorzaken die je probeert te detecteren.

  14. Probeer een andere app. Als je naar audio van een specifieke app luistert maar geen geluid hoort, kan de app het probleem zijn. Door de app te sluiten en opnieuw te openen, kunnen ook eventuele bugs worden opgelost.
  15. Controleer de audio-aansluiting. De koptelefoonaansluiting van uw laptop, tablet of smartphone is mogelijk kapot. Om te zien of je een kapotte audio-aansluiting hebt, probeer je verschillende trucs, zoals het schoonmaken van de audio-aansluiting of het gebruik van een andere koptelefoon of oortelefoon.
  16. Controleer de koptelefoon op een ander apparaat. Gebruik indien mogelijk je koptelefoon met een andere audiobron om te zien of de koptelefoon werkt.
  17. Probeer een andere hoofdtelefoon of oortelefoon op hetzelfde apparaat terwijl u dezelfde app gebruikt Vergelijkbaar met het bovenstaande advies, kan dit helpen om te bepalen waar het probleem zit. Als u hetzelfde probleem ondervindt, ligt het probleem mogelijk bij de app of het apparaat waarmee u verbinding maakt en niet bij de hoofdtelefoon.
  18. Update de firmware van de hoofdtelefoon Veel moderne hoofdtelefoons hebben firmware-updates nodig om bugs op te lossen en correct te werken. Je kunt deze updates vaak draadloos downloaden en installeren met de officiële smartphone-app. Veel merken bieden ook updatebestanden op hun officiële website die u kunt downloaden en overbrengen via een USB-kabel.
  19. Update het besturingssysteem voor de computer of het apparaat. Als u de nieuwste OS-update op uw apparaat installeert, kan de compatibiliteit met een groot aantal accessoires, waaronder hoofdtelefoons, worden verbeterd.
  20. Start de computer, smartphone of tablet opnieuw op. Een herstart kan een groot aantal technische problemen oplossen, waaronder problemen die verband houden met een defecte hoofdtelefoon.
  21. Schakel Bluetooth uit op ongebruikte apparaten Als je je Bluetooth-hoofdtelefoon met meerdere apparaten hebt gekoppeld, maakt de hoofdtelefoon mogelijk verbinding met een van deze andere apparaten in plaats van met het gewenste apparaat. Om dit te verhelpen, schakelt u Bluetooth uit op al uw andere apparaten totdat uw hoofdtelefoon verbinding maakt met uw favoriete apparaat.

    Mogelijk moet je je koptelefoon uit- en weer inschakelen nadat je Bluetooth op je andere apparaten hebt uitgeschakeld.

  22. Controleer op stuurprogramma-updates. Het bijwerken van stuurprogramma's is een geweldige stap voor probleemoplossing wanneer een apparaat een probleem heeft of een fout genereert.

Aanbevolen: