X_T-bestand (Wat het is & Hoe er een te openen)

Inhoudsopgave:

X_T-bestand (Wat het is & Hoe er een te openen)
X_T-bestand (Wat het is & Hoe er een te openen)
Anonim

Een bestand met de X_T-bestandsextensie is een Parasolid Model Part-bestand. Ze staan ook bekend als Modeller Transmit-bestanden.

Verschillende CAD-programma's kunnen exporteren naar en importeren vanuit het X_T-formaat. De bestanden zijn op tekst gebaseerd en bestaan hoofdzakelijk uit getallen, die sommige CAD-programma's kunnen lezen om de geometrie, kleur en andere details van het 3D-model te identificeren.

Parasolid Model Part-bestanden die binair zijn opgeslagen, worden opgeslagen met de bestandsextensie. X_B. Oudere versies van het X_T-formaat waren XMT_TXT en XMP_TXT.

Image
Image

Hoe een X_T-bestand te openen

X_T-bestanden kunnen worden geopend met Siemens PLM Software genaamd Parasolid. Het werkt op Windows-, Linux- en Mac-computers.

Enkele andere CAD-programma's die dit bestand kunnen gebruiken, zijn Autodesk Fusion 360, VectorWorks, SolidView's Parasolid Viewer, Kubotek's KeyCreator, Actify en 3D-Tool.

Je kunt er ook een openen met Kladblok in Windows of met een andere gratis teksteditor, maar deze programma's zijn alleen nuttig als je de headergegevens van het X_T-bestand wilt zien. Deze informatie omvat de datum waarop het bestand is gemaakt, het gebruikte besturingssysteem en enige informatie over het model.

Omdat de X_T bestandsextensie een beetje anders is dan de meeste extensies (vanwege de underscore), kan deze ook in andere programma's worden gebruikt, programma's die niets te maken hebben met 3D-vormen. Als uw bestand niet wordt geopend met een van de hierboven genoemde CAD-programma's, probeer het dan met een teksteditor om te zien of er beschrijvende informatie in het bestand zelf staat die u in de richting van een compatibele viewer kan wijzen.

Als u merkt dat een toepassing op uw pc het bestand probeert te openen, maar het is de verkeerde toepassing of u wilt liever dat een ander geïnstalleerd programma het opent, kunt u het standaardprogramma dat Windows gebruikt om het bestand te openen, wijzigen.

Een X_T-bestand converteren

Elk X_T-bestand moet kunnen worden geconverteerd naar een ander vergelijkbaar formaat met behulp van een van de hierboven genoemde viewers. In de meeste programma's is dit via een File > Save as optie of soms een knop met het label Export.

Een andere optie is om de proefversie van CAD Exchanger te gebruiken. Het kan X_T converteren naar STEP/STP, IGES/IGS, STL, SAT, BREP, XML, JT, OBJ, X_B, XMT_TXT, XMT_BIN, WRL of X3D.

Autodesk Inventor zou er een moeten kunnen converteren naar DWG via de Environment > AEC Exchange > Opslaan als DWG Vaste stoffen menu. U kunt vervolgens uw geconverteerde X_T-bestand openen in een programma dat het DWG-formaat ondersteunt, zoals Autodesk's AutoCAD-, Design Review- of DWG TrueView-programma's.

Kan het nog steeds niet openen?

De hierboven genoemde programma's zijn alles waaruit u hoeft te kiezen om een X_T-bestand te openen. Als het niet opent, zelfs niet nadat je het geprobeerd hebt, is de kans groot dat je geen X_T-bestand hebt. Dit kan het geval zijn als je de bestandsextensie verkeerd hebt gelezen.

Bijvoorbeeld, hoewel hun bestandsextensies er hetzelfde uitzien, hebben X_T-bestanden niets te maken met Mozilla Firefox Component-bestanden die de. XPT-extensie gebruiken. Er kunnen ook andere voorbeelden worden gegeven, zoals gecomprimeerde tekstbestanden die het achtervoegsel TX_ gebruiken.

Lees de bestandsextensie aan het einde van je bestand opnieuw en onderzoek wat je ziet om een compatibele bestandsopener of converter te vinden.

Aanbevolen: