Hoe Seamon Chan wereldwijd achtergestelde bedrijven helpt te financieren

Inhoudsopgave:

Hoe Seamon Chan wereldwijd achtergestelde bedrijven helpt te financieren
Hoe Seamon Chan wereldwijd achtergestelde bedrijven helpt te financieren
Anonim

Seamon Chan heeft altijd al vernieuwers willen helpen, dus begon hij een durfkapitaalbedrijf om dat te doen.

Chan is mede-oprichter en managing partner bij Palm Drive Capital, een in New York City gevestigd durfkapitaalfonds dat zich richt op investeringen in snelgroeiende softwarebedrijven die verder gaan dan traditionele technologiehubs.

Image
Image

Chan werd geïnspireerd om zijn bedrijf te starten nadat hij in de VC-industrie had gewerkt en zich realiseerde dat hij meer wilde investeren in technologiebedrijven.

"Ik wilde meer betrokken raken bij het helpen van oprichters en het ondersteunen van hun uitbreiding", vertelde Chan aan Lifewire."De missie van Palm Drive Capital is om innovators en diverse oprichters overal te kunnen ondersteunen, ongeacht achtergrond en toegang tot kansen."

Gelanceerd in 2014, combineert de investeringsfilosofie van Palm Drive Capital West Coast-inzicht met East Coast-discipline, legde Chan uit. De investeringen van het bedrijf zijn voornamelijk gericht op achtergestelde oprichters die technologiebedrijven bouwen in achtergestelde markten.

Snelle feiten

  • Name: Seamon Chan
  • Leeftijd: 36
  • Van: New York, maar deels opgegroeid in Azië
  • Random genot: Hij kijkt graag naar esports en traint graag.
  • Belangrijk citaat of motto: "Wees behulpzaam en betaal het vooruit."

Van Stanford naar New York

Chan maakte voor het eerst kennis met ondernemerschap tijdens zijn studie aan de Stanford University. Hij zei dat hij werd geïnspireerd door zijn collega's die bedrijven begonnen. Hij begon te werken met startups in Azië, Europa en New York voordat hij besloot dat het tijd was om zijn onderneming te lanceren.

Chan leerde voor het eerst over de durfkapitaalkant van de startup-industrie tijdens zijn ambtstermijn als investeringsanalist bij Insight Venture Partners.

Chan werkte samen met een van zijn Stanford-klasgenoten, Hendrick Lee, om Palm Drive Capital te lanceren. De naam van het bedrijf is afgeleid van de hoofdweg, Palm Drive, die naar de prominente universiteit leidt. Ook al leiden Chan en Lee Palm Drive Capital vanuit New York, ze zijn hun roots in Silicon Valley nooit vergeten.

Palm Drive Capital's team is uitgegroeid tot ongeveer 15 medewerkers, van wie de meerderheid investeringsanalisten zijn. Sinds de oprichting zeven jaar geleden heeft Palm Drive Capital ongeveer $ 150 miljoen opgehaald in drie fondsen. Het laatste fonds van het bedrijf sloot in december en was $ 75 miljoen waard, meldt Crunchbase.

Image
Image

Palm Drive Capital heeft investeringen gedaan in meer dan 100 technologiebedrijven in verschillende sectoren, waaronder fintech, e-commerce en bedrijfssoftware. Chan zei dat 17 van de portfoliobedrijven van het bedrijf eenhoorns zijn.

"We zijn gefocust op het aantrekken van kapitaal om terug te investeren in bedrijven", zei Chan. "Ik ben het meest trots op het opbouwen van een gevarieerde portfolio van bedrijven in de VS en andere delen van de wereld. Het feit dat ik overal met oprichters kan werken, maakt me erg trots op ons werk."

Uitdagingen en groei

Als een Aziatisch-Amerikaanse oprichter, zei Chan dat het een uitdaging was om durfkapitaal op te halen om de investeringen van Palm Drive Capital te ondersteunen. Een manier waarop hij deze hindernis overwint, is door deel te nemen aan diversiteitsprogramma's die erop gericht zijn fondsbeheerders te helpen.

"We proberen onze diversiteit in ons voordeel te spelen, maar aan de fondsenwervingskant is het niet gemakkelijk", zei Chan.

Ondanks de uitdagingen is Chan gericht op uitbreiding. Hij zei dat hij meer teamleden wil toevoegen, de technologietools van Palm Drive Capital wil uitbreiden en meer oprichters wil bereiken die hulp en middelen nodig hebben. Hoewel hij het team van het bedrijf wil uitbreiden, wil hij het aantal werknemers van Palm Drive Capital nog steeds aan de lage kant houden.

Het feit dat ik overal met oprichters kan werken, maakt me erg trots op ons werk.

"We willen ervoor zorgen dat we met zoveel mogelijk mensen praten die een bedrijf starten, zelfs als ze niet in ons netwerk zitten", zei Chan. "Dat willen we met een beperkt team kunnen doen."

Chan's filosofie voor groei is geworteld in het helpen van anderen en teruggeven. Hij zei dat hij altijd manieren vindt om te netwerken met gelijkgestemde individuen en contact te leggen met oprichters en investeerders.

Chan is ook betrokken geraakt bij de non-profitsector. Hij is een actief lid van de adviesraad voor de afdeling Zuid-Californië van de Asia Society en werd onlangs voorzitter van de Young Leaders Circle van het Milken Institute.

"Zelfs in onze downtime netwerken we veel," zei Chan.

Aanbevolen: