Nokia 3.1 Phone Review: de perfecte starttelefoon

Inhoudsopgave:

Nokia 3.1 Phone Review: de perfecte starttelefoon
Nokia 3.1 Phone Review: de perfecte starttelefoon
Anonim

Bottom Line

Met een grote focus op de camera en schermweergave, is de Nokia 3.1 een geweldige budget-starttelefoon, vooral voor tieners.

Nokia 3.1 Telefoon

Image
Image

We hebben de Nokia 3.1-telefoon gekocht zodat onze deskundige recensent deze grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

De telefoonmarkt van minder dan $ 200 is zeer competitief geworden naarmate meer geavanceerde hardware en besturingssystemen de standaard worden. De Nokia 3.1 bezuinigt op geavanceerde verwerkingskracht, opslagruimte en batterijduur, zoals typisch is voor budgettelefoons. Maar het heeft wel een van de beste camera's die je in deze prijsklasse kunt krijgen, een filmklare 18:9-schermverhouding en het meer geavanceerde Android 8.0-besturingssysteem (met twee jaar gegarandeerde OS-updates). Deze eigenschappen maken het een van de meest gewilde telefoons op instapniveau op de markt en een bijzonder goede starterstelefoon.

Image
Image

Ontwerp: moeilijke knoppen en verspilde ruimte

De Nokia 3.1 lijkt het meest op het uiterlijk van de oudere iPhones, met een Gorilla Glass-display omgeven door een aluminium behuizing. Met een dikte van slechts 0,34 inch is hij opmerkelijk dun en licht zonder al te fragiel aan te voelen (hoewel hij zonder hoesje wel een beetje kaal aanvoelt). De 3.1 bevat twee simkaartsleuven en een sleuf voor microSD-kaartopslag.

Het 5,2-inch schermformaat voelt een beetje klein aan in vergelijking met stevigere telefoons, maar het is meer dan acceptabel voor de prijsklasse. Zonder enige vorm van een externe knop of vingerafdruksensor aan de voorkant, ziet de onderste inch eruit als verspilde ruimte waardoor het scherm nog kleiner aanvoelt. U kunt dubbeltikken op het scherm om de telefoon uit de slaapstand te halen, maar zonder vingerafdruksensor moet u elke keer uw pincode of wachtwoord invoeren, als u er een instelt.

Als laatste opmerking waren we ook niet onder de indruk van de harde, klikbare aan / uit- en volumeknoppen aan de rechterkant. Ze vereisen een aanzienlijke hoeveelheid druk om te werken en waren een constante bron van lichte irritatie.

Configuratieproces: enkele grote downloads

De Nokia 3.1 herkende onze simkaart gemakkelijk en bood aan om automatisch een of alle apps op onze vorige Android-telefoon te downloaden. Het vereiste ook een grote systeemupdate die enkele minuten duurde, zelfs op een wifi-netwerk, en een nieuwe update arriveerde kort nadat we klaar waren met instellen. Daarna ging het van een leien dakje, want we installeerden snel de Google-spraakassistent. De telefoon installeert vooraf veel veelgebruikte Google-apps, waaronder Google Maps, Google Music en Google Photos.

Image
Image

Prestaties: Zwak

De Nokia 3.1 heeft een MT6750N Octa Core 1,5 GHz-processor. Het is goed genoeg om mobiele games met een laag vermogen te spelen (zoals puzzel- en bordspellen), maar je zult nooit in staat zijn om complexe 3D-actiegames goed uit te voeren met een telefoon van minder dan $ 200. We ondervonden grote framerate-problemen tijdens de hoogwaardige GFX Benchmark-tests, wat resulteerde in 19 fps voor de T-Rex-test en de Car Chase 2.0-test reduceerde tot een echte diavoorstelling, met een gemiddelde van slechts 4 fps.

De PC Mark Work 2.0-test was eveneens teleurstellend, met een eindscore van iets meer dan 3.000. Dit plaatst het aan de onderkant van de smartphone-prestaties als het gaat om surfen op het web. Maar in termen van prestaties voor telefoons in deze prijsklasse, is het vrij normaal.

Met slechts 2 GB RAM kan de Nokia 3.1 wat traag zijn bij het schakelen tussen apps of het laden van verschillende webpagina's. Maar we waren nog steeds in staat om een volledige match van PUBG Mobile te spelen op lage instellingen, met slechts af en toe haperingen en texture popping.

Connectiviteit: acceptabel

We hadden een paar vreemde problemen met de Nokia 3.1 die ons wifi-netwerk in eerste instantie niet herkende, maar het opnieuw opstarten van de telefoon loste het probleem op. Met behulp van de Ookla Speedtest behaalden we downloadsnelheden van ongeveer 15 Mbps en uploadsnelheden van ongeveer 7 Mbps buitenshuis in de buitenwijken op 4G LTE. Binnenin daalde de connectiviteit sterk, met download- en uploadsnelheden van slechts ongeveer 3 of 4 Mbps.

Bekijk enkele veelgestelde vragen over LTE.

Weergavekwaliteit: breedbeeld voor de overwinning

Hoewel het 5,2-inch schermformaat en de 720p-resolutie niet concurreren met grotere, duurdere telefoons, maakt de 18:9-schermverhouding van de Nokia 3.1 het een prima keuze voor het streamen van films. Grote filmische blockbusters maken optimaal gebruik van het brede scherm en de levendige kleuren van de telefoon, een duidelijke winnaar voor degenen die het niet kunnen uitstaan om een samengeknepen breedbeeldscherm omringd door zwarte balken te zien.

Met Android 8 komt de handige Picture-in-Picture-functie. Zo kun je Netflix of YouTube blijven kijken terwijl je op internet surft of e-mails beantwoordt. De kleinere video kan eenvoudig naar elke hoek van het scherm worden gesleept of worden verwijderd door deze naar beneden te vegen. We waren erg onder de indruk van hoe gemakkelijk deze functie werd geïntegreerd.

Wil je wat andere opties bekijken? Bekijk onze gids voor de beste mobiele telefoons voor senioren.

De schermverhouding van 18:9 van de Nokia 3.1 maakt het een prima keuze voor het streamen van films.

Geluidskwaliteit: Redelijk luid

We hadden geen audioproblemen met Nokia 3.1, of we nu naar telefoongesprekken luisterden of muziek streamen van Spotify. Het geluid kwam kristalhelder binnen. Er is een enkele optie voor geluidsverbetering begraven in de instellingen genaamd BesLoudness, die het algehele volume aanzienlijk verhoogt. BesLoudness is standaard ingeschakeld en geeft een indrukwekkend geluidsbereik uit de kleine luidsprekers naast de Micro USB-oplaadpoort.

De Nokia 3.1 wordt geleverd met een heel eenvoudig paar oordopjes. De audio-aansluiting aan de bovenkant van de telefoon.

Image
Image

Camera-/videokwaliteit: fantastisch voor de prijs

De camera is een van de belangrijkste verkoopargumenten van de Nokia 3.1. De 13 MP camera aan de achterzijde maakt het een van de beste cameratelefoons op de markt voor de prijs. Het is echter belangrijk op te merken dat de resolutie standaard een vierkante 4:3 is. De 3.1 kan breedbeeldfoto's maken met een resolutie van 16:9 en zelfs 18:9, maar de beeldkwaliteit is verslechterd tot 8 MP en moet voornamelijk worden gebruikt voor landschapsfoto's bij volledige verlichting.

De camera aan de voorkant maakt standaard een 8 MP-beeld met een resolutie van 4:3 en wordt gedowngraded naar 6 MP voor een bredere opname. Beide camera's hebben een optionele Beauty-modus die rimpels en gezichtsvlekken digitaal gladstrijkt. Beide camera's ondersteunen ook HDR, wat resulteert in iets langzamere opnames voor een betere lichtkwaliteit in de meeste situaties.

De 13 MP camera aan de achterkant maakt het een van de beste cameratelefoons op de markt voor de prijs.

De videokwaliteit is nog beter, met een druk op de knop in volledige 1080p HD-videokwaliteit, met 720p van de camera aan de voorkant met een standaard 30 frames per seconde. Je kunt zelfs live-uitzendingen rechtstreeks vanaf de camera van de telefoon streamen door in te loggen op Facebook of YouTube.

Batterij: mis geen oplaadbeurt

Een strak, licht frame laat niet veel ruimte over voor een batterij, en die mooie camera- en videofuncties zullen je stroom snel leegmaken. De 2, 900 mAh-batterij van de Nokia 3.1 is ook niets om over naar huis te schrijven, dus je zult de angel voelen als je hem 's nachts niet oplaadt.

Het bevat enkele levenskwaliteitsopties om de levensduur van de batterij te verlengen, zoals het automatisch inschakelen van de batterijbesparingsmodus bij 15%, en de optie om te deactiveren dat bepaalde apps op de achtergrond worden uitgevoerd. Maar er zijn geen snellaadmogelijkheden; het duurt ruim twee uur voordat de Nokia 3.1 volledig is opgeladen.

De adaptieve helderheidsfunctie was een bron van ergernis en frustratie, waarbij vaak de helderheidsniveaus veranderden ondanks dat onze verlichting hetzelfde bleef, en af en toe veel te veel dimde. Voor het eerst sinds we deze functie in een telefoon hebben gezien, hebben we ervoor gekozen deze uit te laten.

Bekijk onze gids voor het verbeteren van de batterij van uw mobiele telefoon.

Image
Image

Software: Android One houdt het systeem up-to-date

Het Android 8-besturingssysteem is een ander groot verkoopargument voor de Nokia 3.1. Het besturingssysteem ondersteunt Android One, waardoor de telefoon de komende twee jaar consequent up-to-date blijft met de nieuwste Android-systeemupdates en beveiligingspatches. Android 8 maakt het ook gemakkelijker om snel afzonderlijke meldingen te controleren zonder de app te openen, simpelweg door het app-pictogram ingedrukt te houden.

Android One-telefoons installeren vooraf alle gebruikelijke apps van Google om te helpen bij het navigeren door verschillende media, zoals Google Muziek, Google Foto's en Google Drive. Geen van de apps voelde vreemd of opdringerig aan.

Het besturingssysteem ondersteunt Android One, waardoor de telefoon up-to-date blijft met de nieuwste Android-systeemupdates en beveiligingspatches.

Budgettelefoons komen vaak te kort als het gaat om opslagruimte, en de Nokia 3.1 is geen uitzondering. Dat fraaie Android 8-besturingssysteem neemt bijna de helft van de interne opslag van 16 GB in beslag, loopt snel vol met foto's en video's en laat weinig speelruimte over voor grotere game-apps. Extra opslagruimte kan worden verkregen door een micro SD-kaart in te schuiven (tot 128 GB).

Bekijk onze gids voor Google Android.

Bottom Line

Budgettelefoons zijn zeer concurrerend en fluctueren vaak in prijs. De Nokia 3.1 is te koop voor $ 159, en de technische specificaties weerspiegelen de lage prijs. Voor die prijs verwachten we niet veel interne opslag of een krachtige processor, maar we waren onder de indruk van de relatief krachtige camera van de kleine Nokia. Android One-ondersteuning is een erg leuke functie om te hebben, hoewel goedkopere budgettelefoons misschien niet lang genoeg meegaan om te profiteren van de twee jaar Android OS-upgrades.

Concurrentie: Hevige concurrentie onder $200

De LG K30 is een andere telefoon van minder dan $ 150 die vergelijkbaar is met de Nokia 3.1. We genoten meer van het exterieurontwerp van de K30, maar onder de motorkap zijn de processor, batterij, opslagruimte en weergave-instellingen grotendeels hetzelfde. De K30 heeft een comfortabele vingerafdruksensor en betere knoppen aan de buitenkant, maar de Nokia 3.1 heeft een krachtigere camera en die mooie Android One-ondersteuning.

Als je bereid bent wat meer te betalen, kun je veel meer waar voor je geld krijgen met telefoons zoals de Moto G6 ($ 249 adviesprijs maar meestal verkocht voor minder) en Honor 7X ($ 199 adviesprijs). Beide hebben grotere batterijen, grotere schermformaten en betere processors, en in het geval van de Honor 7X, een achteruitrijcamera met dubbele lens.

Heb je meer hulp nodig bij het vinden van wat je zoekt? Lees onze beoordelingen van de beste smartphones om te kopen onder $300.

Een van de beste apparaten voor de prijs, en een solide starttelefoon

We waren teleurgesteld over het fysieke ontwerp van de Nokia 3.1, dat werd verergerd door het ontbreken van een vingerafdruksensor en de slecht ontworpen fysieke knoppen. Maar de binnenkant van de Nokia 3.1 en de ondersteuning voor Android One wegen zwaarder dan de budgetstandaard ontwerptekortkomingen en maken dit een geweldige smartphone voor beginners.

Specs

  • Productnaam 3.1 Telefoon
  • Product Merk Nokia
  • Prijs $159.00
  • Gewicht 5 oz.
  • Productafmetingen 5,8 x 2,7 x 0,3 inch.
  • Kleur Wit
  • MPN 11ES2W11A02
  • Processor MT6750N Octa Core 1.5 Ghz
  • Camera 13 MP (achter), 8 MP (voor)
  • Batterijcapaciteit 2990 mAh
  • Poorten Micro USB 2.0
  • Platform Android One (beoordeeld met Android 8)
  • Waterdicht Nee

Aanbevolen: