Verplaats de thuismap van je Mac naar een nieuwe locatie

Inhoudsopgave:

Verplaats de thuismap van je Mac naar een nieuwe locatie
Verplaats de thuismap van je Mac naar een nieuwe locatie
Anonim

Standaard bevindt uw thuismap zich op de opstartschijf - dezelfde die het besturingssysteem huisvest. Dit is echter misschien niet ideaal. Het is wellicht een veel betere keuze om de thuismap op een andere schijf op te slaan, vooral als u de prestaties van uw Mac wilt verbeteren door een SSD (solid-state drive) te installeren die als opstartschijf dient.

Stel bijvoorbeeld dat je je opstartschijf wilt vervangen door een veel snellere SSD met een capaciteit van 512 MB, genoeg om al je huidige gegevens op te slaan en toekomstige groei mogelijk te maken. De makkelijke oplossing is om je thuismap naar een andere schijf te verplaatsen.

Dit artikel is van toepassing op apparaten met Mac OS X 10.5 of hoger.

Hoe u uw thuismap naar een nieuwe locatie kunt verplaatsen

Zorg ervoor dat je een actuele back-up hebt voordat je begint, met behulp van de methode die je favoriet is. U kunt bijvoorbeeld uw huidige opstartschijf, die nog steeds uw thuismap bevat, klonen naar een externe opstartbare schijf. Op die manier kunt u, indien nodig, alles herstellen naar hoe het was voordat u aan dit proces begon.

Zodra uw back-up is voltooid, volgt u deze stappen:

  1. Navigeer met behulp van de Finder naar de map /Users van uw opstartschijf.

    Voor de meeste mensen is het pad /Macintosh HD/Users.

    Image
    Image
  2. Selecteer de Home map en sleep deze naar de nieuwe bestemming op een andere schijf.

    Image
    Image

    Omdat je een andere schijf voor de bestemming gebruikt, zal het besturingssysteem de gegevens kopiëren in plaats van ze te verplaatsen, wat betekent dat de originele gegevens nog steeds op de huidige locatie blijven staan. Je verwijdert de oorspronkelijke thuismap later nadat je hebt gecontroleerd of alles werkt.

  3. Start Systeemvoorkeuren door op het Systeemvoorkeuren pictogram op het Dock te klikken of door Systeemvoorkeuren te selecterenuit het Apple-menu.

    Image
    Image
  4. Klik op Gebruikers en groepen.

    Deze kop heet Accounts in Mac OS X 10.6 (Snow Leopard) en eerder.

    Image
    Image
  5. Klik op het Lock pictogram en voer uw beheerderswachtwoord in.

    Image
    Image
  6. Klik in de lijst met gebruikersaccounts met de rechtermuisknop op de account waarvan u de thuismap hebt verplaatst en selecteer Geavanceerde opties in het pop-upmenu.

    Breng geen wijzigingen aan in de geavanceerde opties, behalve de hier vermelde. Dit kan nogal wat onvoorziene problemen veroorzaken die kunnen leiden tot gegevensverlies of de noodzaak om het besturingssysteem opnieuw te installeren.

    Image
    Image
  7. Klik in het blad Advanced Options op Choose, rechts van de Home directoryveld.

    Image
    Image
  8. Navigeer naar de locatie waar je je thuismap naartoe hebt verplaatst, selecteer de nieuwe thuismap en klik op Open.

    Image
    Image
  9. Klik op OK om het blad Geavanceerde opties te sluiten en sluit vervolgens Systeemvoorkeuren.

    Image
    Image
  10. Start je Mac opnieuw op. Het zou de thuismap op de nieuwe locatie moeten gebruiken.

Controleer of uw nieuwe thuismaplocatie werkt

Op dit punt moet je ervoor zorgen dat alles werkt zoals het hoort.

Een manier om dit te doen is door een testbestand te maken in Teksteditor en dit op te slaan in je nieuwe thuismap. Controleer of het bestand op de nieuwe locatie verschijnt.

Je kunt ook naar de oude thuislocatie kijken. Als het pictogram niet langer een huis is, is het niet meer de actieve thuismap. Probeer een paar toepassingen uit en gebruik je Mac een paar dagen. Als alles in orde is, kunt u de oorspronkelijke thuismap verwijderen.

Hoewel er geen specifieke vereiste is voor de opstartschijf om een beheerdersaccount te hebben, is het een goed idee voor algemene probleemoplossingsdoeleinden. Stel je voor dat je al je gebruikersaccounts hebt verplaatst naar een andere schijf, intern of extern, en dan gebeurt er iets waardoor de schijf met je gebruikersaccounts defect raakt. U kunt de Recovery HD-partitie gebruiken om toegang te krijgen tot hulpprogramma's voor probleemoplossing en reparatie, maar het is gemakkelijker om een extra beheerdersaccount op uw opstartschijf te hebben waarop u zich eenvoudig kunt aanmelden als zich een noodgeval voordoet.

Aanbevolen: