Hoe foto's op Android-telefoons te verbergen

Inhoudsopgave:

Hoe foto's op Android-telefoons te verbergen
Hoe foto's op Android-telefoons te verbergen
Anonim

Als je een Android-telefoon hebt, zijn er verschillende manieren om foto's privé te houden. Maar verschillende methoden beschermen uw foto's meer dan andere. Sommigen verplaatsen bijvoorbeeld eenvoudig afbeeldingen uit uw stream, zodat wanneer u uw telefoon aan een vriend of familielid geeft, die foto's niet worden weergegeven. De veiligste apps zorgen er echter voor dat afbeeldingen alleen binnen de app beschikbaar blijven en vereisen authenticatie wanneer de app wordt geopend.

Selecteer een (of meer!) van de vijf volgende methoden om uw foto's privé te houden op elke Android-telefoon.

Foto's verbergen met de archieffunctie van Google Foto's

Archief biedt een snelle manier om foto's uit je hoofdfotostream te verplaatsen. Iedereen die toegang heeft tot uw telefoon heeft echter gemakkelijk toegang tot gearchiveerde foto's en gearchiveerde foto's worden nog steeds weergegeven in albums en in zoekresultaten. Beschouw het Google Foto's-archief als een snelle en gemakkelijke manier om foto's uit het zicht te verplaatsen, niet als een veilige manier om afbeeldingen te beschermen die u privé wilt houden.

Als iemand toegang heeft tot je telefoon, heeft hij ook toegang tot alle gearchiveerde afbeeldingen in Google Foto's!

Image
Image

Om je foto's te verbergen met deze methode:

  1. Open Google Foto's op Android.
  2. Tik om een of meer afbeeldingen te selecteren.

  3. Tik op het menu met drie verticale stippen in de rechterbovenhoek.
  4. Tik op Verplaatsen naar archief. Hiermee worden geselecteerde foto's gegroepeerd met alle andere gearchiveerde foto's.

    Image
    Image

Om toegang te krijgen tot foto's in Archief, tikt u op de Bibliotheek rechtsonder en tikt u vervolgens op Archiveren.

Image
Image

Extra opties om foto's op Android te verbergen

Neem contact op met de maker van je Android-apparaat om te zien of ze een manier bieden om afbeeldingen te beveiligen. Samsung biedt bijvoorbeeld Secure Folder op apparaten met Android Nougat 7.0 of nieuwer, en Private Mode voor telefoons met oudere Android-versies. Evenzo biedt LG een Content Lock-functie om afbeeldingen en video's op sommige apparaten te beschermen.

Eenmaal geconfigureerd, vereisen deze door de leverancier geleverde methoden een pincode, patroon of wachtwoord om toegang te krijgen tot beveiligde foto's. In elk geval maken deze methoden uw foto's persoonlijker dan de basisarchieffunctie van Google Foto's.

Gebruik open source apps van derden om foto's te verbergen

Veel privacygerichte professionals geven de voorkeur aan open source-applicaties boven private, propriëtaire applicaties, omdat open source-code kan worden beoordeeld. Hierdoor kunnen programmeurs code beoordelen om te bepalen dat een programma niets schadelijks met je foto's doet.

Eenvoudig te gebruiken: Simple Gallery Pro

Simple Gallery Pro: Photo Manager & Editor ($ 1,19 vanaf september 2020) is een open-source app die bedoeld is om op de meeste Android-apparaten te werken en een alternatief te bieden voor standaard Google-apps. Simple Gallery Pro biedt de mogelijkheid om foto's te verbergen. Je kunt verborgen items of, als je wilt, toegang tot de app beveiligen met een patroon, pincode of vingerafdruk. De ontwikkelaar, Simple Mobile Tools, biedt ook verschillende andere apps aan, zoals Camera en Simple File Manager Pro-apps, die dienen als open-source alternatieven voor verschillende eigen Android-apps.

Image
Image

Professionele bescherming: CameraV

CameraV biedt een camera die foto's maakt, zoals je zou verwachten, en de app kan de foto's veilig opslaan in de app. U kunt een toegangscode configureren die moet worden ingevoerd om toegang te krijgen tot de app en afbeeldingen.

CameraV is een van de verschillende apps die onder toezicht staan van het Guardian Project, dat apps maakt voor mobiele journalistiek en belangenbehartiging. De app geeft journalisten (en anderen) een veilige manier om gevoelige activiteiten, zoals mensenrechtenschendingen, op potentieel vijandige plaatsen te documenteren. Daarom bevat CameraV een panic optie, die alle app-inhoud onmiddellijk verwijdert. Eenmaal verwijderd, heb je geen toegang meer tot je foto's, maar de persoon die je telefoon pakt, krijgt ze ook niet.

Image
Image

Verken andere Android Vault-apps

Net zoals een echte kluis probeert waardevolle spullen die je erin plaatst te beveiligen, belooft een kluis-app je digitale inhoud te beschermen. Meestal kunt u met een kluis-app foto's, video's of andere bestanden selecteren en in de app plaatsen en heeft u vervolgens een pincode, toegangscode, vingerafdruk (of, in sommige gevallen, andere biometrische authenticatie, zoals gezichtsherkenning) nodig voor toegang.

Een zoekopdracht in de Google Play Store naar "Vault" levert een lange lijst op. Om potentiële kluis-apps te identificeren die u kunt proberen, kijkt u naar het aantal downloads en de sterbeoordeling, die beide worden weergegeven in de Play Store-vermelding van een app. Zoek in het algemeen naar apps met enkele miljoenen downloads en een beoordeling van 4,5 of hoger. Tik op "Meer lezen" om de details van de app te bekijken om te zoeken naar de datum "Bijgewerkt op". Geef in het algemeen de voorkeur aan apps die in de afgelopen 90 dagen een of meer updates hebben ontvangen en sluit apps uit die het afgelopen jaar niet zijn bijgewerkt.

Bekijk de 9 beste Vault-apps van 2020 van Lifewire voor meer informatie over vier populaire Android-kluis-apps: AppLock by DoMobile, Gallery Lock (Hide Pictures), Keepsafe Photo Vault en Vault-Hide SMS, Picks & Videos.

Aanbevolen: