Metaverse Dating kan je helpen echte liefde te vinden in VR

Inhoudsopgave:

Metaverse Dating kan je helpen echte liefde te vinden in VR
Metaverse Dating kan je helpen echte liefde te vinden in VR
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • De dating-app Flirtual is ontworpen om VR-gebruikers te matchen en borrels te organiseren in sociale VR-applicaties.
  • Er is een groeiende trend van metaverse dating.
  • Experts zeggen dat virtueel daten zijn grenzen heeft en dat gebruikers nog steeds hunkeren naar persoonlijke contacten.

Image
Image

Dankzij de vooruitgang in virtual reality (VR) hoef je nu niet eens van je bank af om op date te gaan.

Flirtual is een dating-app die is ontworpen om VR-gebruikers te matchen en borrels te organiseren in sociale VR-applicaties. Met de app kun je Tinder-achtige profielen maken met je avatar en maakt deel uit van een groeiende trend van metaverse dating.

"We hebben een toename gezien van wat we graag 'digitale intimiteit' noemen, waarbij singles op zoek zijn naar relaties die volledig online zijn en zonder enige intentie om elkaar in de echte wereld te ontmoeten, " Maria Sullivan, vice-president van de Dating Group, die ongeveer 30 online datingsites beheert, vertelde Lifewire in een e-mailinterview. "Daten in de metaverse stelt mensen in staat verbindingen te leggen zonder externe of materialistische oordelen die men zou kunnen vellen over een traditionele dating-app."

Verkleden is optioneel

Flirtual werkt niet echt in VR en is momenteel alleen beschikbaar op Android, Windows en browsers. De ontwikkelaars van de app zeggen echter dat het de bedoeling is om mensen in staat te stellen connecties te vinden en vervolgens op dates te gaan in sociale VR-apps zoals Meta's Horizon Worlds.

De Flirtual-app lijkt op veel online dating-apps waar je een foto en een profiel kunt instellen. Op Flirtual upload je echter een afbeelding van je avatar, of een virtuele representatie van jezelf die vaak wordt gebruikt in VR- of metaverse-applicaties.

En in een ander teken dat het geen gewone dating-app is, vraagt Flirtual welke VR-apparatuur je bezit en wat je favoriete sociale VR-apps zijn. Het doel van de app, zoals de ontwikkelaars op hun website uitleggen, is om zich te concentreren op andere dingen dan uiterlijk.

"Waarom doen we dit?" zegt de website. "Omdat VR ons leven heeft veranderd. Eerlijk gezegd. Het heeft ons geholpen om uit onze schulp te kruipen, enkele van onze beste vrienden te ontmoeten, quarantaine te overleven en verliefd te worden."

Flirtual is slechts een van de vele VR-datingapps op de markt. Planet Theta noemt zichzelf bijvoorbeeld ook "een plek om nieuwe mensen in de Metaverse te ontmoeten en duurzame relaties op te bouwen", aldus haar website. Je kunt de app gebruiken om op date te gaan in virtuele bossen of in een bar.

VR-datingvalkuilen

Sullivan beweert dat de metaverse een manier kan zijn voor singles om voor het eerst hun tenen in de datingwereld te dompelen, eraan toevoegend dat het starten van een nieuwe relatie intimiderend kan zijn, maar de metaverse stelt singles in staat om hun onzekerheden kwijt te raken die ze normaal zouden kunnen voelen tijdens het plannen van een date.

"De druk van het selecteren van de perfecte foto en het opstellen van geestige aanwijzingen kan het plezier van daten wegnemen, maar met de sociale ontdekking die de metaverse biedt, kunnen singles zich meer op hun gemak voelen bij het starten van nieuwe gesprekken en het 'ontmoeten' van nieuwe mensen, " voegde Sullivan toe.

Image
Image

Maar Sullivan erkende dat virtueel daten zijn grenzen heeft en dat mensen nog steeds hunkeren naar persoonlijke connecties en alles wat daarbij komt kijken.

"Hoewel daten in de metaverse een geweldige optie kan zijn, kunnen anderen zich nog steeds geïsoleerd en eenzaam voelen in een relatie die misschien nooit persoonlijk zal samenkomen", zei Sullivan. "Singles moeten eerlijk zijn tegen zichzelf en wat hun persoonlijke verwachtingen zijn. Als je het goed vindt met een digitale benadering van gezelschap, is de metaverse misschien de juiste weg. Als je echter op zoek bent naar iemand die fysiek aan je zijde staat, is het misschien het beste om vast te houden aan traditionele dating."

De anonimiteit van VR-dating kan ook veel van de problemen versterken die online dating in het algemeen teisteren, vertelde James Kaplan, CEO van VR-bedrijf MeetKai, aan Lifewire in een e-mailinterview. Meerval en intimidatie zijn waarschijnlijk nog grotere problemen in VR, en er is ook de veiligheid van mensen om je zorgen over te maken.

"Ik geloof dat Web3 een aantal interessante manieren zal bieden om het probleem "maak gewoon een nieuw account aan" te omzeilen door nieuwe verificatiepraktijken te implementeren en gebruikers te verplichten een echt belang in hun profiel te hebben. [Het eindresultaat zou kunnen zijn] dat als ze het verliezen, ze proportioneel worden gestraft, "voegde Kaplan eraan toe.

Daten in de metaverse stelt mensen in staat verbindingen te leggen zonder externe of materialistische oordelen…

Datingcoach Erika Davian vertelde Lifewire via e-mail dat hoewel VR-dating avatars gebruikt, looks nog steeds tellen. De cultuur van online daten legt te veel nadruk op er goed uitzien op een foto en een perfect profiel hebben.

"Als we iemand in het echt ontmoeten, komt de persoon die we voor ons zien vaak niet overeen met de persoon die we in ons hoofd hebben gecreëerd," zei Davian. "Met de mogelijkheid om een avatar eruit te laten zien zoals jij wilt dat ze eruitzien, denk ik dat de overgang van online vergaderen naar persoonlijk ontmoeten veel moeilijker kan zijn."

Wat de uitkomst van virtuele dates ook is, de druk is er nog steeds om er op je best uit te zien. Gelukkig zijn er veel manieren om je avatar aan te kleden, en veel beroemde ontwerpers verkopen nu virtuele kleding.

Aanbevolen: