Premiere Pro krijgt ondersteuning voor Apple M1

Premiere Pro krijgt ondersteuning voor Apple M1
Premiere Pro krijgt ondersteuning voor Apple M1
Anonim

Na een bèta van zeven maanden heeft Adobe dinsdag aangekondigd dat Premiere Pro nu M1-Macs ondersteunt en enkele nieuwe functies heeft toegevoegd.

De M1 is de nieuwste processor van Apple. Het heeft een 8-core CPU die bestaat uit vier high-performance cores en vier energiezuinige cores die nieuwere Macs een aanzienlijke snelheidsboost geven.

De eerste van de M1-Macs die in november werd gelanceerd, en hoewel de nieuwe Macs Adobe-apps konden uitvoeren, konden die programma's niet ten volle profiteren van de nieuwe processor. Adobe heeft zijn apps snel bijgewerkt om deze snelheid volledig te benutten.

Image
Image

Volgens een bericht op Adobe's officiële blog, werkt de nieuwe versie van Premiere Pro bijna 80% sneller dan op Macs met Intel-processors, en kan het CPU-veeleisende formaten zoals 4K-video van een iPhone soepel op de app's tijdlijn.

Een van de nieuwe functies die het meest opv alt, is de nieuwe spraak-naar-tekst-functie die snel video-onderschriften kan genereren. Bèta-testers hebben de "indrukwekkende nauwkeurigheid" van de tekst van de functie opgemerkt en volgens een Pfeiffer-rapport leidde spraak-naar-tekst tot een productiviteitsstijging van 187%. Bijschriften kunnen eenvoudig worden bewerkt met het deelvenster Essential Graphics.

Adobe's openbare bèta blijft nieuwe functies testen. Momenteel bevindt een nieuwe import- en exportworkflow voor Premiere Pro zich in de bètafase en het bedrijf bereidt zijn andere producten voor op M1-ondersteuning.

Image
Image

After Effects ondergaat ook een openbare bèta met de M1-processor om sneller te kunnen exporteren, previews en effecten te krijgen. Character Animator is gepland om twee nieuwe functies te krijgen: Body Tracker en Puppet Maker naast betere prestaties.

Adobe moet echter nog zeggen wanneer deze nieuwe updates zullen worden uitgerold voor M1-Mac-gebruikers.

Aanbevolen: