Lenovo IdeaCentre 310S Review: een eenvoudige budgetdesktop

Inhoudsopgave:

Lenovo IdeaCentre 310S Review: een eenvoudige budgetdesktop
Lenovo IdeaCentre 310S Review: een eenvoudige budgetdesktop
Anonim

Bottom Line

De Lenovo IdeaCentre 310S is misschien een geschikte pc voor licht gebruik, maar hij mist de bouwkwaliteit en verwerkingskracht om een zware gebruiker op de lange termijn van dienst te zijn.

Lenovo IdeaCentre 310S (2019-model)

Image
Image

We hebben Lenovo's IdeaCentre 310S gekocht zodat onze deskundige recensent het grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

De Lenovo IdeaCentre 310S is een compacte en betaalbare desktopcomputer die is ontworpen voor gebruik in het gezin, op school of op het werk. Het bevat bijna alles wat u nodig heeft om aan de slag te gaan - u hoeft alleen uw eigen monitor mee te nemen. Ik heb de Lenovo IdeaCentre 310s een week lang getest om te zien hoe deze presteert in vergelijking met vergelijkbare opties op de markt.

Ontwerp: ziet eruit als een zijwaartse dvd-speler

De Lenovo IdeaCentre 310S heeft een veel slanker profiel dan een traditionele desktop-pc, met een kloksnelheid van slechts 3,5 inch breed, 13,5 inch hoog en 11,7 inch van voor naar achter. Het is lang niet zo compact als een minicomputer zoals een ChromeBox of Mac Mini, maar het zal mooi onder een bureau of tafel worden weggestopt. Je zou de 310S zelfs op je bureau kunnen zetten, en zijn bescheiden uiterlijk en monotone kleurenschema passen goed bij andere randapparatuur.

De 310S heeft een retro-uitstraling. Het lijkt eigenlijk een beetje op een oudere dvd-speler die op zijn kant is gedraaid. De cd-sleuf voor de ODD (optical disk drive) bevindt zich in de linkerbovenhoek, terwijl een aan / uit-knop, vier USB-poorten (twee USB 3.0 en twee USB 2.0), een microfoonaansluiting, een hoofdtelefoonaansluiting en een multimediakaartlezer bevinden zich rechtsboven. Aan de achterkant vind je een HDMI-poort, VGA-poort, Ethernet-poort en analoge audiopoorten. U vindt er ook twee extra USB 2.0-poorten, aangezien het IdeaCentre in totaal zes USB-poorten heeft.

De computer is gemakkelijk te openen. Het zijpaneel wordt op zijn plaats gehouden door twee kleine schroeven aan de achterkant van de 310S. Nadat u die schroeven hebt verwijderd, schuift u gewoon het zijpaneel eraf om toegang te krijgen tot de binnenkant. Aan de binnenkant zien en voelen de componenten er basic uit en lijkt er een gebrek aan aandacht voor detail bij de plaatsing van de componenten. Er is een kleine CPU-ventilator scheef geïnstalleerd, maar het doet niet veel om het systeem koel te houden. De 310S heeft een kleine hoeveelheid ventilatie aan de achterkant en op het zijpaneel, maar het ontbreekt in het algemeen aan voldoende ventilatie. Hij wordt een beetje warm, vooral na een lange gebruiksperiode.

Image
Image

Bottom Line

De Lenovo IdeaCenter 310S heeft geen speciale grafische kaart, maar eerder een AMD Radeon 5 geïntegreerde GPU. Je kunt heel eenvoudige games spelen, foto's bewerken en HD-video's bekijken, maar je kunt dit niet gebruiken voor gaming op hoog niveau of grafisch ontwerp. Het heeft HDMI- en VGA-poorten voor video.

Prestaties: aan de trage kant

De 310S draait op een 3,1GHz AMD A9-processor en heeft een 1TB SATA HDD die draait op 7.200 rpm. Het heeft slechts 4 GB RAM uit de doos, wat aan de onderkant van het spectrum is voor een desktop, maar je kunt het RAM uitbreiden tot 8 GB omdat er een tweede RAM-slot in zit.

Hoewel de 310S over het algemeen betrouwbaar werkt, kreeg hij matige scores in benchmarktests.

De IdeaCentre 310S heeft geen probleem om meerdere applicaties tegelijk uit te voeren en navigeert naadloos heen en weer tussen verschillende geopende vensters. Je kunt een video bekijken, je e-mail checken, een Word-document schrijven en naar een werkprogramma springen zonder grote vertragingen op te lopen. De opstarttijd is echter aan de tragere kant en sommige programma's duren wat langer dan je zou verwachten om te openen.

Hoewel de 310S over het algemeen betrouwbaar werkt, kreeg hij matige scores in benchmarktests. Op PCMark10 behaalde het een niet-indrukwekkende score van 1.790. Het scoorde hoger op essentiële punten (3, 530) en productiviteit (3, 332) en lager op het maken van digitale inhoud (1, 324) en andere grafische gebieden zoals foto's (1, 579) en video's (1, 665). Op GFXBench waren de grafische benchmarks niet veel beter. De Lenovo scoorde 24,95 FPS op Car Chase en 27,63 FPS op Manhattan 3,1.

Image
Image

Productiviteit: een optische drive voor dvd-branders

De IdeaCentre 310S wordt geleverd met een muis en toetsenbord, maar de randapparatuur (vooral de muis) is van lage kwaliteit. De bedrade muis is goedkoop geconstrueerd en heeft geen ergonomische vormgeving, enige vorm van grip of een comfortabel gevoel. Het full-size bedrade toetsenbord is van betere kwaliteit dan de muis, met een goede hoogte en gooi op de toetsen. Het toetsenbord heeft ook rubberen voetjes aan de onderkant, zodat het stevig op het bureau blijft zitten.

Hoewel diskdrives steeds minder gebruikelijk worden in pc's, heeft de 310S een ODD (optical disk drive) die ook dienst doet als dvd-brander. Dit kan handig zijn voor sommige mensen die cd's en dvd's willen afspelen of maken.

Je kunt het RAM-geheugen uitbreiden tot 8 GB omdat er een tweede RAM-slot in zit.

Audio: Geen ingebouwde luidsprekers

Je zult geen ingebouwde luidsprekers vinden op de 310S, maar er is een 3,5 mm koptelefoonaansluiting en een microfoonaansluiting aan de voorkant. Aan de achterkant zijn er ook roze, groene en blauwe analoge audiopoorten voor mic in, line out en front speakers out. U kunt ook gewoon een monitor aansluiten en de luidsprekers gebruiken. Je hebt meerdere opties om een audiobron aan te sluiten, zij het basisopties.

De computer zelf maakt soms veel lawaai, maar dit komt waarschijnlijk door de kleine CPU-ventilator. Het IdeaCentre heeft ook geen SSD en heeft alleen een SATA-harde schijf van 1 TB.

Image
Image

Bottom Line

Naast een Ethernet-poort voor vast internet, heeft de Lenovo 310S 802.11 AC draadloos. Het wordt ook geleverd met een antenne om het wifi-bereik te vergroten, hoewel de antenne enigszins dun is. De verbinding is echter betrouwbaar en ik heb geen verbindingsproblemen ondervonden. De 310S is compatibel met Bluetooth 4.0, zodat u apparaten zoals draadloze Bluetooth-toetsenborden en headsets kunt aansluiten.

Camera: neem je eigen webcam mee

Er wordt geen webcam meegeleverd met de Lenovo IdeaCentre 310S, maar u kunt eenvoudig een goedkope desktopwebcam toevoegen. Je kunt er meestal een kopen voor slechts $ 20 tot $ 30, afhankelijk van de kwaliteit en functies die je zoekt.

Software: Windows 10 Home

De 310S draait op Windows 10 Home, een efficiënt besturingssysteem dat ideaal is voor dit type pc. De Lenovo wordt ook geleverd met een proefversie van 30 dagen van Microsoft Office 365, evenals een proefversie van 30 dagen van McAfee LiveSafe.

Er zijn enkele extra bloatware-programma's inbegrepen, en misschien wilt u de "nieuwe start" -installatie doorlopen, die Windows 10 opnieuw installeert zonder een deel van de bundelware.

Image
Image

Bottom Line

De Lenovo IdeaCentre 310S wordt verkocht voor tussen $ 275 en $ 400, en is verkrijgbaar in een paar verschillende configuraties, met verschillende verwerkingsmogelijkheden en opslagcapaciteiten. Voor het model dat ik heb getest, v alt de prijs meestal in het bereik van $ 300 tot $ 400.

Lenovo IdeaCentre 310S vs. Lenovo ThinkCentre M720

De Lenovo ThinkCentre M720 (bekijk online) heeft een krachtigere, 3,7 GHz Intel Pentium Gold-processor, 500 GB HDD-opslag en 4 GB DDR4 RAM (maar ondersteunt tot 64 GB). Het ThinkCentre mist enkele van de functies die je zou willen zien in een thuis-pc voor entertainment, zoals HDMI en ingebouwde Wi-Fi-connectiviteit, maar het dient als een geschikte optie voor bedrijven. De IdeaCentre 310S heeft minder verwerkingskracht, maar is beter voor een gezin, met functies zoals een optische schijf, wifi en Bluetooth en HDMI-connectiviteit.

Een kale pc die in basisbehoeften voorziet, maar op geen enkel gebied bijzonder schittert

De Lenovo IdeaCentre 310S zal dienen als een startcomputer of als een kortetermijnoplossing wanneer je een pc nodig hebt, maar er zijn betere opties beschikbaar.

Specs

  • Productnaam IdeaCentre 310S (2019-model)
  • Product Merk Lenovo
  • SKU 6291839
  • Prijs $280,00
  • Gewicht 9,5 lbs.
  • Productafmetingen 11,7 x 3,5 x 13,5 inch.
  • Garantie 1 jaar
  • Poorten USB 3.0 x 2, USB 2.0 x 4, HDMI x 1, VGA x 1
  • Besturingssysteem Windows 10 Home Processor: AMD A9
  • Processorsnelheid (basis) 3,1 gHZ
  • Opslag 1 TB SATA HDD
  • Inbegrepen Lenovo IdeaCentre 310s, muis, toetsenbord, wifi-antenne, voedingsadapter

Aanbevolen: