Een opstartbaar OS X Yosemite-installatieprogramma maken

Inhoudsopgave:

Een opstartbaar OS X Yosemite-installatieprogramma maken
Een opstartbaar OS X Yosemite-installatieprogramma maken
Anonim

Je kunt OS X Yosemite (10.10) gratis downloaden van de Mac App Store als je het in het verleden hebt gekocht en het wordt weergegeven in je aankoopgeschiedenis met de optie om het besturingssysteem opnieuw te downloaden. Nadat u het hebt gedownload, wordt het installatieprogramma automatisch gestart. Als je de instructies op het scherm volgt, krijg je een upgrade-installatie van OS X (of macOS) Yosemite op je opstartschijf.

Wat als u een schone installatie wilt uitvoeren en uw opstartschijf volledig wilt wissen? Of misschien wil je het installatieprogramma op een opstartbare USB-drive hebben, zodat je het niet telkens hoeft te downloaden als je een van je Macs wilt upgraden?

Image
Image

Het probleem is dat je geen andere Mac kunt upgraden zonder het installatieprogramma opnieuw te downloaden. De oplossing is om een opstartbare USB-flashdrive te maken met het OS X Yosemite-installatieprogramma.

Hoewel het het gemakkelijkst is om een USB-flashstation als bestemming voor het installatieprogramma te gebruiken, kunt u alle opstartbare media gebruiken, inclusief harde schijven, SSD's en USB-flashstations.

Gebruik Schijfhulpprogramma om een opstartbaar OS X Yosemite-installatieprogramma te maken

Je kunt op twee manieren een opstartbaar installatieprogramma maken.

De eerste is om een verborgen Terminal-commando te gebruiken dat al het zware werk voor je aankan.

De tweede is meer handmatig en tijdrovend. Het maakt gebruik van de apps Finder en Schijfhulpprogramma. Dit artikel leidt u door de stappen om handmatig een opstartbare kopie van het OS X Yosemite-installatieprogramma te maken.

Image
Image

Wat je nodig hebt

  • OS X Yosemite-installatieprogramma. U kunt het installatieprogramma downloaden van de Mac App Store. Eenmaal voltooid, vindt u de download in de map /Applications/, met de bestandsnaam Install OS X Yosemite.
  • Een USB-flashstation of een ander geschikt opstartapparaat. Zoals vermeld, kunt u een harde schijf of een SSD gebruiken voor het opstartbare apparaat, hoewel deze instructies verwijzen naar een USB-flashstation.
  • Een Mac die voldoet aan de minimumvereisten voor OS X Yosemite.

Het proces voor het maken van een opstartbare kopie van het OS X Yosemite-installatieprogramma volgt deze basisstappen:

  1. Monteer het installatieprogramma op uw bureaublad.
  2. Gebruik Schijfhulpprogramma om een kloon van het installatieprogramma te maken.
  3. Wijzig de kloon zodat deze succesvol kan opstarten.

Het OS X Yosemite-installatieprogramma koppelen

Diep in de installatie bevindt zich het OS X Yosemite-bestand dat je hebt gedownload een schijfkopie die alle bestanden bevat die je nodig hebt om je eigen opstartbare installatieprogramma te maken. De eerste stap is om toegang te krijgen tot dit bestand.

Image
Image
  1. Open een Finder-venster en navigeer naar /Applicaties/.
  2. Zoek het bestand met de naam Install OS X Yosemite, klik met de rechtermuisknop op het bestand en selecteer Show Package Contents.
  3. Open de Contents map en open vervolgens de Shared Support map.
  4. Hier vindt u de schijfkopie die de bestanden bevat die u nodig hebt om een opstartbaar installatieprogramma te maken. Dubbelklik op het InstallESD.dmg bestand.

    Als u dit doet, wordt de InstallESD-afbeelding op uw Mac-bureaublad gemount en wordt een Finder-venster geopend waarin de inhoud van het gekoppelde bestand wordt weergegeven.

  5. Misschien merkt u dat de aangekoppelde afbeelding slechts één enkele map lijkt te bevatten, genaamd Packages. In werkelijkheid bevat het afbeeldingsbestand een volledig opstartbaar systeem dat verborgen is. U moet Terminal gebruiken om de systeembestanden zichtbaar te maken.
  6. Nu de bestanden zichtbaar zijn, kunt u zien dat de OS X Install ESD-afbeelding drie extra bestanden bevat: . DS_Store, BaseSystem.chunklisten BaseSystem.dmg.

Schijfhulpprogramma gebruiken om OS X te klonen Installeer ESD Image

De volgende stap is om de herstelfunctie van Schijfhulpprogramma te gebruiken om een kloon te maken van de OS X Install ESD-afbeelding die u op uw bureaublad hebt gemonteerd.

  1. Sluit de doel-USB-drive aan op uw Mac.
  2. Launch Schijfhulpprogramma, te vinden op /Applications/Utilities/.
  3. Selecteer het BaseSystem.dmg item in het linkerdeelvenster van het Schijfhulpprogramma. Het kan onderaan worden vermeld, na de interne en externe schijven van uw Mac. Als het BaseSystem.dmg-item niet aanwezig is in de zijbalk van het Schijfhulpprogramma, sleept u het naar de zijbalk vanuit het Finder-venster dat verscheen toen u de InstallESD aankoppelde.dmg-bestand.

    Zorg ervoor dat u BaseSystem.dmg selecteert, niet InstallESD.dmg, dat ook in de lijst zal verschijnen.

  4. Selecteer Herstellen.
  5. Op het tabblad Herstellen ziet u BaseSystem.dmg vermeld in het veld Bron. Als dat niet het geval is, sleept u het item BaseSystem.dmg van het linkerdeelvenster naar het veld Bron.
  6. Sleep de USB-stick van het linkerdeelvenster naar het veld Bestemming.

    De volgende stap zal de inhoud van de USB-stick volledig wissen, of welk opstartbaar apparaat je ook naar het veld Bestemming hebt gesleept.

  7. Selecteer Herstellen.
  8. U wordt gevraagd om te bevestigen dat u de USB-stick wilt wissen en de inhoud wilt vervangen door BaseSystem.dmg. Selecteer Wissen.
  9. Geef indien gevraagd uw beheerderswachtwoord op en selecteer OK.
  10. Het herstelproces zal enige tijd duren. Zodra het is voltooid, wordt de Flash-drive op uw bureaublad geplaatst en geopend in een Finder-venster met de naam OS X Base System. Houd dit Finder-venster open, want we zullen er in de volgende stappen gebruik van maken.

Het OS X-basissysteem op uw flashstation wijzigen

Het enige dat u hoeft te doen, is het OS X-basissysteem (de flashdrive) aanpassen om het OS X Yosemite-installatieprogramma correct te laten werken vanaf een opstartbaar apparaat.

  1. Open in het Finder-venster met de naam OS X Base System de map System en open vervolgens de map Installation.
  2. In de installatiemap vindt u een alias met de naam Packages. Verwijder de alias Pakketten door deze naar de prullenbak te slepen of door met de rechtermuisknop op de alias te klikken en Verplaatsen naar prullenbak te selecteren in het pop-upmenu.

    Laat het installatievenster open, want we gebruiken het hieronder.

  3. Vanuit het OS X Install ESD-venster sleept u de map Packages naar het Installation-venster dat u in de vorige stap open liet.
  4. Vanuit het OS X Install ESD-venster sleept u de BaseSystem.chunklist en BaseSystem.dmg bestanden naar de OS X Base System venster (het hoofdniveau van de USB-flashdrive) om ze naar de flashdrive te kopiëren.
  5. Sluit alle Finder-vensters zodra uw computer klaar is met het kopiëren van de bestanden.

Uw USB-flashstation is nu klaar om te worden gebruikt als opstartbaar OS X Yosemite-installatieprogramma.

Je kunt opstarten vanaf het Yosemite-installatieprogramma dat je zojuist hebt gemaakt door de USB-flashdrive in je Mac te plaatsen en vervolgens je Mac te starten terwijl je de optietoets ingedrukt houdt. De computer start in de Apple bootmanager, waarmee je het apparaat kunt selecteren waarmee je wilt opstarten.

Om je Finder zo bruikbaar mogelijk te houden, maak je de bestanden die je zichtbaar maakte weer onzichtbaar.

Aanbevolen: