Het gedrag van de zijschakelaar van de iPad veranderen

Inhoudsopgave:

Het gedrag van de zijschakelaar van de iPad veranderen
Het gedrag van de zijschakelaar van de iPad veranderen
Anonim

Wat te weten

  • Ga naar Instellingen > Algemeen. Tik in het gedeelte Gebruik zijschakelaar op op Lock Rotation of Mute.
  • Alternatieve methode: Tik in Control Center op het Rotation Lock pictogram om de functie voor oriëntatievergrendeling in of uit te schakelen.
  • Tik ook in het Control Center op het Silent Mode icoon om de iPad te dempen.

Dit artikel legt uit hoe u het gedrag van de iPad-zijschakelaar kunt wijzigen in dempen of oriëntatievergrendeling. Het bevat ook informatie over het gebruik van het Control Center om beide functies te bedienen.

Hoe de iPad-zijschakelaaractie te veranderen

Standaard wordt de iPad-zijschakelaar gebruikt om de iPad te dempen, maar dat is niet de enige functie. Wijzig desgewenst een instelling op de iPad zodat wanneer u de schakelaar omschakelt, de iPad wordt vergrendeld in de liggende of staande modus. Het vergrendelen van de richting van de iPad is handig wanneer u een game speelt of een boek leest en de iPad in een vreemde hoek houdt. In plaats van een scherm te hebben dat constant wisselt tussen liggende en staande modus, vergrendel je de positie op zijn plaats met de schakelaar.

Voor iPads met een zijschakelaar, hoeft u slechts een paar tikken in de Instellingen-app te wijzigen om te wijzigen wat het doet op een iPad:

  1. Open de Settings app om de iPad-instellingen te zien.

    Image
    Image
  2. Tik in het linkerdeelvenster op Algemeen.
  3. Ga naar het gedeelte Gebruik zijschakelaar naar en tik op Lock Rotation of Mute om de functie te selecteren die u met de zijschakelaar wilt gebruiken.

    Image
    Image

Wanneer je de zijschakelaar gebruikt, vergrendelt de iPad ofwel de rotatie, zodat het scherm niet kantelt als je het beweegt, of het dempt al het geluid van de iPad, afhankelijk van je keuze.

Niet alle iPads hebben een zijschakelaar. Die modellen gebruiken het Control Center om de oriëntatie te vergrendelen of de iPad te dempen.

Als uw iPad geen zijschakelaar heeft

Apple's zoektocht om het aantal hardwareknoppen op de iPad te beperken, leidde ertoe dat de zijschakelaar werd stopgezet met de introductie van de iPad Air 2 en de iPad Mini 4. De iPad Pro-modellen hebben ook geen zijschakelaar.

Op deze nieuwere iPads geeft het verborgen Control Center snelle toegang tot deze en andere functies, zoals het volume van de iPad wijzigen, naar het volgende nummer gaan, Bluetooth in- of uitschakelen en toegang krijgen tot de AirDrop- en AirPlay-functies.

  1. Ga naar de rechterbovenhoek van het scherm en veeg omlaag om het Control Center te openen. Veeg op iPads met iOS 9, 8 of 7 omhoog vanaf de onderkant van het scherm om het Control Center te openen.

    Image
    Image
  2. Tik op het Rotation Lock-pictogram om de functie voor oriëntatievergrendeling in of uit te schakelen. Het is degene die eruitziet als een klein slot met een pijl eromheen. Het scherm wordt vergrendeld in de positie waarin het zich bevindt wanneer u Rotatievergrendeling inschakelt.

    Image
    Image
  3. Tik op de Stille modus knop om de iPad te dempen. Dit pictogram lijkt op een bel. Het wordt rood als het is ingeschakeld.

    Image
    Image

In sommige versies van iOS verschijnt het Rotation Lock-pictogram niet in het Control Center van iPads die zijn uitgerust met een zijschakelaar.

Aanbevolen: