Emoji's typen

Inhoudsopgave:

Emoji's typen
Emoji's typen
Anonim

Vrijwel alle moderne machines ondersteunen emoji-tekens, wat betekent dat je bijna overal emoji's kunt typen en dat ze vrijwel zeker zichtbaar zullen zijn. Uitzoeken waar die emoji-snelkoppelingen zich verbergen, kan echter een beetje lastig zijn, vooral als je nieuw bent in het gebruik van een bepaald besturingssysteem of emoji's in het algemeen.

Weet je niet zeker of je machine of apparaat momenteel emoji's ondersteunt? U kunt controleren op CanIEmoji.com door te kijken naar de ondersteunende OS-versies en apps.

Volg de onderstaande instructies om te leren hoe u emoji's typt vanaf uw Windows-pc, Mac, webbrowser, iPhone/iPad of Android-apparaat.

Emoji's typen op een pc

Deze instructies zijn van toepassing op pc's met Windows 10.

  1. Open een bestand (zoals Word, PowerPoint of Kladblok) of een webpagina waaraan u emoji's wilt toevoegen. Klik vervolgens om de cursor in het tekstveld te plaatsen waar u de emoji wilt laten verschijnen.
  2. Druk tegelijkertijd op de Windows-knop en de puntknop (.) op uw toetsenbord. Rechtsonder in je scherm verschijnt een klein emoji-toetsenbord.

    Image
    Image
  3. Gebruik je cursor om een emoji te selecteren om toe te voegen aan je documentbestand of tekstveld.

    Gebruik het menu onderaan om door de categorieën emoji's te bladeren of klik op het vergrootglas icoon om er een te zoeken op trefwoord.

  4. De emoji wordt automatisch ingevoegd in je documentbestand of tekstveld.

Emoji's typen op een Mac

De volgende instructies zijn voor Macs die draaien op macOS Sierra 10.12 of hoger.

  1. Open een bestand (zoals Pages, Keynote of Notes) of webpagina waaraan je emoji's wilt toevoegen. Klik om de cursor in het tekstveld te plaatsen waar u de emoji wilt laten verschijnen.
  2. Druk tegelijkertijd op Cmd + Ctrl + Space op uw toetsenbord. Er verschijnt een emoji-toetsenbord waar je je cursor hebt geplaatst.

    Image
    Image
  3. Selecteer een emoji met je cursor om toe te voegen aan je documentbestand of tekstveld.

    Gebruik het menu onderaan om snel door de emoji-categorieën te bladeren.

  4. De emoji wordt automatisch ingevoegd.

Emoji's typen op het web

Als je een oudere machine hebt, een Chromebook of Linux gebruikt, kun je emoji's van internet kopiëren en plakken als een eenvoudige alternatieve oplossing. U kunt dit ook in een mobiele browser doen.

  1. Navigeer naar GetEmoji.com in een webbrowser.
  2. Scroll door de lijst met emoji's of gebruik het zoekveld bovenaan om een trefwoord in te voeren en er snel een te vinden.

    Image
    Image
  3. Klik links van de emoji die je wilt gebruiken en markeer deze door je cursor ingedrukt te houden en naar rechts te slepen. Druk op een pc op Ctrl + C of op een Mac, Cmd + Com het te kopiëren.

    Je kunt ook kopiëren en plakken gebruiken op een Android of kopiëren en plakken op een iPhone.

  4. Navigeer naar het programma, de app of webpagina waar je de emoji wilt plakken en klik/tik op het tekstveld waar je de emoji wilt laten verschijnen. Selecteer op een pc Ctrl + V of op een Mac, selecteer Cmd + V om het te plakken.

Emoji's typen op een Android-apparaat

Deze instructies zijn van toepassing op apparaten met Android 4.1 Jelly Bean of hoger.

  1. Open de app op je Android-apparaat waar je een emoji wilt typen en tik op het tekstveld om het toetsenbord te activeren.
  2. Tik op het smileygezicht-pictogram dat naast, boven of onder het tekstveld verschijnt (afhankelijk van de versie van Android OS die je gebruikt). Het ingebouwde emoji-toetsenbord verschijnt.

    Zie je dit niet? Als je een Samsung Galaxy-apparaat hebt, moet je mogelijk het emoji-toetsenbord inschakelen.

    Image
    Image
  3. Tik op de emoji die je wilt gebruiken.

    Veeg naar links of rechts om door de emoji-categorieën te bladeren of tik op de pictogrammen in het menu onderaan.

  4. De emoji wordt automatisch ingevoegd.

Emoji's typen op een iPhone of iPad

Deze instructies zijn van toepassing op apparaten die draaien op iOS 5 of hoger.

  1. Open de app op je iPhone of iPad waar je een emoji wilt typen en tik op het tekstveld om het toetsenbord te activeren.
  2. Tik op het smiley-pictogram linksonder op het toetsenbord om het ingebouwde emoji-toetsenbord te openen.

    Image
    Image
  3. Tik op de emoji die je wilt gebruiken.

    Veeg naar links of rechts om snel door de emoji-categorieën te bladeren of tik op de pictogrammen in het menu onderaan.

  4. De emoji wordt automatisch ingevoegd.

Emoji's typen op iPhone of Android met apps van derden

Er zijn verschillende toetsenbordemoji-apps van derden die je kunt downloaden voor Android- en iOS-apparaten. Deze apps integreren met het bestaande toetsenbord van je apparaat en verbeteren het met nieuwe emoji's en emoji-functies.

Hier zijn drie van de beste die we u aanraden te proberen voor zowel Android- als iOS-apparaten.

SwiftKey

SwiftKey is een slim toetsenbord van Microsoft. Het bevat alle standaard emoji's plus extra. De app leert welke emoji's je het leukst vindt, zodat hij de juiste emoji's kan voorstellen die je op het juiste moment kunt gebruiken.

Net als de standaard iOS- en Android-toetsenborden, heeft SwiftKey een smileygezicht-pictogram om te selecteren om emoji's te typen. Na verloop van tijd zie je tijdens het gebruik slimme suggesties voor emoji's op basis van je gewoonten.

SwiftKey is gratis voor zowel iOS als Android.

GBoard

GBoard is het slimme toetsenbord van Google. Het staat bekend om zijn krachtige emoji-zoekfunctie, waardoor het vinden en selecteren van de perfecte emoji sneller en gemakkelijker dan ooit is.

Het enige wat je hoeft te doen is op het smiley face icoon tikken om de lijst met emoji's te zien of de Google-zoekbalk bovenaan gebruiken om er een te zoeken.

GBoard is gratis voor zowel iOS als Android.

Fleksy

Een ander toptoetsenbord is Fleksy, dat meer dan 800 verschillende emoji's biedt. Tik gewoon op het smileygezicht icoon om ze te bekijken en te selecteren.

Fleksy is gratis voor zowel iOS als Android.

Aanbevolen: