Wat te doen als uw Mac-camera niet werkt

Inhoudsopgave:

Wat te doen als uw Mac-camera niet werkt
Wat te doen als uw Mac-camera niet werkt
Anonim

Veel van Apple's desktops en laptops hebben een ingebouwde webcam, die het bedrijf vrolijk een FaceTime-camera noemt. Als uw mac-webcam echter niet werkt en wordt weergegeven als niet-verbonden of niet beschikbaar wanneer u probeert toegang te krijgen, voelt u zich misschien niet zo vrolijk. Dit is wat je kunt doen om het weer aan de praat te krijgen.

Image
Image
  1. Controleer of er toepassingen zijn die de camera gebruiken Gewoonlijk kan slechts één Mac-app de camera tegelijk gebruiken. Zorg ervoor dat de toepassing die u probeert te gebruiken, de toegang tot de camera niet wordt geweigerd omdat iets anders deze op dit moment gebruikt. U kunt proberen dit probleem op te lossen door alle andere geopende toepassingen te sluiten die de camera mogelijk gebruiken. Enkele voorbeeld-apps zijn FaceTime, Skype en Photo Booth.

    Als je niet zeker weet welke applicaties toegang hebben tot je camera, sla je werk op en sluit vervolgens alle geopende apps om alles uit te sluiten.

  2. Start de computer opnieuw op U kunt een herstart uitvoeren door naar het Apple-menu in de linkerbovenhoek van het scherm van uw Mac te gaan en klik op de Herstart optie. Als processen de camera op de achtergrond gebruiken, kan een herstart het probleem oplossen, zodat u weer volledige toegang tot de camera krijgt. Zodra de computer weer is ingeschakeld, controleert u of uw webcam normaal functioneert.

  3. Reset de systeemcontroller van je Mac Dit klinkt misschien een beetje overweldigend, maar maak je geen zorgen. Als de webcam van je Mac niet naar behoren werkt, kun je de zogenaamde System Management Controller (SMC) resetten. De SMC bestuurt veel van de hardwarefuncties van je Mac, en het opnieuw opstarten ervan kan een oplossing zijn voor je problemen.

    Een MacBook SMC resetten

    Als je een MacBook-computer hebt, kun je als volgt je SMC resetten.

    1. Begin met het afsluiten van uw MacBook
    2. Zorg ervoor dat de stroomadapter van uw MacBook op de computer is aangesloten.
    3. Houd op het toetsenbord van de MacBook de Shift+Control+Options toetsen tegelijk ingedrukt en schakel de stroom vervolgens in om de computer te starten.
    4. Houd na het inschakelen van de machine de Shift-, Control- en Option-toetsen allemaal tegelijkertijd ingedrukt.
    5. Laat dertig seconden verstrijken voordat je de toetsen loslaat, zodat de Mac normaal kan opstarten.
    6. Zodra je computer opstart, controleer je of je nu toegang hebt tot je camera.

    Een iMac, Mac Pro of Mac Mini SMC resetten

    Als je een Mac-bureaublad hebt, kun je als volgt je SMC resetten.

    1. Begin met het afsluiten van je Mac.
    2. Koppel het netsnoer los van je Mac.
    3. Houd de power-knop van je Mac dertig seconden ingedrukt.
    4. Laat de aan/uit-knop los, sluit uw stroomkabel weer aan en start uw Mac zoals normaal.
    5. Zodra je computer opstart, controleer je of je nu toegang hebt tot je camera.
  4. Ga naar een Apple-technicus Als geen van de bovenstaande oplossingen de webcam van uw Mac kan herstellen, zoek dan een Apple Store of een geautoriseerde Apple-technicus om uw Mac te laten repareren. Apple Stores bieden gratis technische ondersteuning in hun Genius Bar in de winkel. We raden aan om online een afspraak te maken op de ondersteuningswebsite van Apple, zodat je een veel kortere wachttijd hebt om een technicus te zien wanneer je in de winkel aankomt.

    Als u online geen afspraak kunt maken, accepteren Apple Stores over het algemeen inloopafspraken, maar wachttijden kunnen variëren van slechts enkele minuten tot enkele uren.

  5. Bel Apple Support. Als alternatief voor naar een Apple Store gaan, kunt u contact opnemen met de telefonische ondersteuning van Apple om een oplossing te zoeken zonder dat u de deur uit hoeft.

Aanbevolen: