Hoe Apple Watch bij te werken naar de nieuwste software (watchOS 6)

Inhoudsopgave:

Hoe Apple Watch bij te werken naar de nieuwste software (watchOS 6)
Hoe Apple Watch bij te werken naar de nieuwste software (watchOS 6)
Anonim

Om het meeste uit uw Apple Watch te halen, moet u de nieuwste versie van het watchOS-besturingssysteem gebruiken. In tegenstelling tot de iPhone en iPad kan het installeren van OS-updates op de Apple Watch een beetje lastig zijn. Dit is wat je moet weten.

Waarom de Apple Watch-software updaten?

Het is van cruciaal belang om uw Apple Watch bij te werken naar de nieuwste versie van watchOS. Elke nieuwe versie levert belangrijke nieuwe functies, verbetert de bruikbaarheid van het horloge en lost bugs op. Sommige coole Apple Watch-apps en -functies vereisen ook bepaalde versies van het besturingssysteem. Als u die versie niet gebruikt, kunt u ze niet gebruiken.

Image
Image

Wat u moet doen voordat u de Apple Watch-software bijwerkt

Voordat u uw Apple Watch OS bijwerkt, doet u het volgende:

  • Verbind je iPhone met wifi. Updates naar Apple Watch-apps en besturingssysteem worden ermee gesynchroniseerd vanaf je iPhone. Zorg ervoor dat je iPhone is verbonden met hetzelfde wifi-netwerk als de Watch.
  • Update uw iPhone-besturingssysteem. Zorg ervoor dat uw iPhone de nieuwste versie van iOS gebruikt voordat u de Apple Watch bijwerkt. Lees hier hoe u iOS-updates installeert.
  • Plaats de Apple Watch op de oplader. De Apple Watch kan alleen worden bijgewerkt als deze op de oplader staat.
  • Horloge ten minste 50 procent opladen. Het horloge moet ten minste 50 procent worden opgeladen om te kunnen updaten, dus het kan zijn dat u een paar minuten moet wachten voordat de batterij is opgeladen.
  • Houd telefoon dichtbij horloge. Omdat Watch-software draadloos wordt bijgewerkt vanaf de iPhone, moeten de apparaten bij elkaar in de buurt zijn.

Hoe Apple WatchOS rechtstreeks op Apple Watch te updaten

Als u watchOS 6 of hoger op uw Apple Watch gebruikt, kunt u de OS-updates rechtstreeks op de Watch installeren zonder uw iPhone te gebruiken. Dit is wat je moet doen

  1. Verbind de Apple Watch met wifi.
  2. Plaats de Apple Watch op de oplader.
  3. Tik op de Watch op de Settings app.
  4. Tik op Algemeen.
  5. Tik op Software-update.

    Image
    Image
  6. Volg de instructies op het scherm.

Apple Watch bijwerken naar de nieuwste software met iPhone

Als je Apple Watch liever bijwerkt met je iPhone, dan kan dat ook. Zorg ervoor dat je aan de vier vereisten vanaf het begin van het artikel hebt voldaan en volg dan deze stappen:

  1. Tik op je iPhone op de Apple Watch app om deze te openen.
  2. Tik op Algemeen.

    Image
    Image
  3. Tik op Software-update.

    Als je Automatische updates op dit scherm inschakelt, kun je deze stappen in de toekomst overslaan. Uw iPhone zal de update downloaden en automatisch installeren wanneer u uw horloge oplaadt.

  4. Tik op Downloaden en installeren.

    Image
    Image
  5. Het updaten van watchOS vanaf de iPhone kan traag zijn. Reken erop dat het minstens een paar minuten en zelfs een uur duurt. Een ring op de Apple Watch geeft de voortgang van de update aan.

    Haal uw Watch niet van de oplader, sluit de Apple Watch-app niet af en start uw Apple Watch of iPhone niet opnieuw op totdat de update is voltooid. Als u een van deze dingen doet, stopt de update en kan dit problemen veroorzaken.

  6. Wanneer de update is voltooid, wordt de Apple Watch opnieuw opgestart.

Problemen oplossen met Apple Watch-software-updateproblemen

Als je problemen hebt met het updaten van je Apple Watch, probeer dan deze tips voor het oplossen van problemen:

  • Zorg ervoor dat het horloge op de oplader zit. Het horloge moet correct op de oplader zijn geplaatst en worden opgeladen om de update te laten werken.
  • Zorg ervoor dat u de juiste iPhone gebruikt. Zorg ervoor dat de iPhone die u gebruikt om de update te installeren, is gekoppeld aan de Apple Watch die u bijwerkt. Dit doe je in de Apple Watch-app. Controleer of de naam en informatie over het gekoppelde horloge overeenkomen met het horloge dat u bijwerkt.
  • Herstart Apple Watch. Als de update niet wordt voltooid, moet u de Apple Watch opnieuw opstarten of resetten.
  • Herstart iPhone. U kunt ook de iPhone opnieuw opstarten als het opnieuw opstarten van de Watch niet heeft geholpen.
  • Verwijder watchOS-updatebestand en probeer het opnieuw. Als de Apple Watch-update niet eens start, download hem dan opnieuw. Om dit te doen, verwijdert u het huidige updatebestand door op uw iPhone naar de Apple Watch app > General > Usage te gaan> Software-update > Delete > Delete Start het updateproces opnieuw met de stappen van de laatste sectie.
  • Koppel de Watch en iPhone opnieuw. De update kan alleen worden geïnstalleerd als je iPhone en Watch aan elkaar zijn gekoppeld. Als de verbinding is verbroken, moet je ze mogelijk ontkoppelen en opnieuw koppelen.

Aanbevolen: