Datatabellen van internet analyseren met Microsoft Excel

Inhoudsopgave:

Datatabellen van internet analyseren met Microsoft Excel
Datatabellen van internet analyseren met Microsoft Excel
Anonim

Een weinig bekende functie van Excel is de mogelijkheid om webpagina's te importeren. Als u toegang hebt tot gegevens op een website, kunt u deze eenvoudig converteren naar een Excel-spreadsheet als de pagina goed is ingesteld. Deze importmogelijkheid helpt u bij het analyseren van webgegevens met behulp van de vertrouwde formules en interfaces van Excel.

Instructies in dit artikel zijn van toepassing op Excel voor Microsoft 365, Excel 2019, Excel 2016, Excel 2013, Excel 2010 en Excel voor Mac.

Gegevens importeren van een webpagina

Excel is een spreadsheettoepassing die is geoptimaliseerd voor het evalueren van informatie in een tweedimensionaal raster. Als u gegevens van een webpagina in Excel gaat importeren, is de beste indeling een tabel. Excel importeert elke tabel op een webpagina, alleen specifieke tabellen, of zelfs alle tekst op de pagina.

Als de geïmporteerde webgegevens niet gestructureerd zijn, moeten ze geherstructureerd worden voordat u ermee kunt werken.

Importeer de gegevens (Excel voor pc)

Nadat je de website hebt geïdentificeerd die de informatie bevat die je nodig hebt, kun je de gegevens rechtstreeks in Excel importeren met behulp van de Van Web tool met slechts een paar klikken, om de import aan te passen opties onderweg.

Zo importeert u een gegevenstabel van internet op een pc:

  1. Open Excel.
  2. Selecteer het tabblad Data en kies Van web in de groep Gegevens ophalen en transformeren. Het dialoogvenster Van web wordt geopend.

    Image
    Image
  3. Selecteer Basic, typ of plak de URL in het vak en selecteer OK. Kies desgevraagd om Verbind met de website.

    Image
    Image
  4. Selecteer in het vak Navigator de tabellen die u wilt importeren. Excel isoleert inhoudsblokken (tekst, tabellen en afbeeldingen) als het weet hoe deze te ontleden. Als u meer dan één gegevensitem wilt importeren, plaatst u een vinkje naast Selecteer meerdere items.

    Image
    Image
  5. Nadat je een tafel hebt geselecteerd, verschijnt er een voorbeeld aan de rechterkant van de doos. Als dit de gewenste tabel is, selecteert u Load. De tabel verschijnt in een nieuw werkblad.

  6. De rechterkant van het scherm toont het Queries & Connections paneel. Als u meerdere tabellen heeft geïmporteerd, selecteert u een tabel in het deelvenster Query's en verbindingen om deze te bekijken.

Gegevens bewerken voordat u het importeert

Als de gewenste dataset erg groot is of niet is opgemaakt volgens uw verwachtingen, wijzig deze dan in de Query-editor voordat u de gegevens van de website in Excel laadt.

Selecteer in het vak Navigator Transform Data in plaats van Load. Excel laadt de tabel in de Query-editor in plaats van het werkblad. Deze tool opent de tabel in een gespecialiseerde doos waarmee u:

  • Beheer de zoekopdracht
  • Kies of verwijder kolommen en rijen in de tabel
  • Gegevens sorteren
  • Kolommen splitsen
  • Groepeer en vervang waarden
  • Combineer de tabel met andere gegevensbronnen
  • Pas de parameters van de tabel aan

De Query Editor biedt geavanceerde functionaliteit die meer lijkt op een database-omgeving (zoals Microsoft Access) dan de bekende spreadsheet-tools van Excel.

Werken met geïmporteerde gegevens

Nadat uw webgegevens in Excel zijn geladen, heeft u toegang tot het lint Query Tools. Deze nieuwe reeks opdrachten ondersteunt "Screenshot van Excel op Mac met de functie Van HTML-import" id=mntl-sc-block-image_1-0-3/> alt="

  • Excel importeert automatisch de hele webpagina in een nieuwe werkmap. Vanaf hier kunt u het diagram opschonen om alleen de benodigde gegevens op te nemen.
  • Hoewel de From HTML-methode voor Mac niet zo schoon of gecontroleerd is als de From Web-optie voor pc, staat het toch gegevens van een webpagina die in een Excel-spreadsheet moeten worden geïmporteerd.

    Aanbevolen: