Internet krijgen met een mobiele telefoon met Bluetooth

Inhoudsopgave:

Internet krijgen met een mobiele telefoon met Bluetooth
Internet krijgen met een mobiele telefoon met Bluetooth
Anonim

Wat te weten

  • Tik op de telefoon op Instellingen > schakel Bluetooth in. Schakel vervolgens wifi-hotspot in.
  • Op de pc, open Bluetooth manager en selecteer de optie om een apparaat toe te voegen. Koppel de telefoon wanneer deze verschijnt.
  • Open in Windows Apparaten en printers. Klik met de rechtermuisknop op de telefoon > Verbinden met > Toegangspunt.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u toegang krijgt tot internet met een mobiele telefoon met Bluetooth die is aangesloten op een computer.

Internet krijgen met een mobiele telefoon met Bluetooth

Het gebruik van je mobiele telefoon met Bluetooth als modem voor internettoegang op je laptop is in een mum van tijd handig als er geen wifi-service beschikbaar is of als je normale internetservice uitv alt. Alle gegevens die zijn gedownload naar en geüpload van uw laptop, gebruiken echter het gegevensabonnement van uw telefoon. Houd het dataverbruik in de gaten om onverwachte overschrijdingen of datalimieten te voorkomen.

Deze methode koppelt je telefoon aan je computer en verbindt ze via een Personal Area Network (PAN).

  1. Activeer Bluetooth op je telefoon (meestal te vinden onder het menu Instellingen) en stel je telefoon in om vindbaar of zichtbaar te zijn voor andere Bluetooth-apparaten.

    Als je een iPhone gebruikt, zet je Bluetooth aan via Settings > Bluetooth.

    Android-apparaten schakelen Bluetooth in via het vervolgkeuzemenu bovenaan het scherm. Open het menu en tik op het Bluetooth-pictogram.

  2. Schakel de hotspot-functie op je telefoon in zodat de laptop internet kan gebruiken zodra deze is verbonden met je telefoon.

    Op iPhone, zet Persoonlijke hotspot aan in de Settings app.

    De Wi-Fi-hotspotoptie op Android-apparaten bevindt zich in de Netwerk & Internet instellingen. Als je het niet kunt vinden, zoek dan in de instellingen naar hotspot of tether.

  3. Op de computer opent u het programma Bluetooth-manager.

    Open in Windows het dialoogvenster Uitvoeren met de Win+R sneltoets en voer vervolgens control bthprops.cpl in om te openen de Bluetooth-instellingen.

    Klik op een Mac op het Bluetooth-pictogram bovenaan het scherm en kies Bluetooth inschakelen. Als je die optie niet ziet, ga dan naar Systeemvoorkeuren > Bluetooth en schakel Toon Bluetooth in menubalkoptie.

  4. Selecteer in het Bluetooth-beheerprogramma de optie om een nieuwe verbinding of een nieuw apparaat toe te voegen, waardoor de computer naar beschikbare Bluetooth-apparaten zal zoeken en uw telefoon zal vinden.

    In Windows 10 heet de optie bijvoorbeeld Bluetooth of ander apparaat toevoegen.

    Ga op een Mac naar Systeemvoorkeuren en dan Bluetooth.

  5. Wanneer je telefoon in het volgende scherm verschijnt, selecteer je deze om hem aan je laptop te koppelen. Mogelijk moet u deze selecteren en vervolgens op de knop Pair of Connect klikken.

    Als u om een pincode wordt gevraagd, typt u wat er op uw laptop wordt weergegeven, of probeert u enkele standaardpincodes zoals 0000 of 1234of raadpleeg de handleiding van uw apparaat.

  6. Op sommige besturingssystemen, zoals in Windows, klik je met de rechtermuisknop op het apparaat en maak je er verbinding mee als toegangspunt. Open Apparaten en printers in het Configuratiescherm, klik met de rechtermuisknop op de telefoon en kies Verbinden via > ToegangspuntMogelijk wordt u ook gevraagd om te kiezen welke service u voor de verbinding wilt gebruiken. Zo ja, kies PAN (Personal Area Connection).

Image
Image

Als u de Bluetooth-programmamanager niet kunt vinden, probeer dan het zoekprogramma van uw computer te gebruiken om een programma te vinden met het woord Bluetooth erin, aangezien u mogelijk onbewust speciale Bluetooth-software.

Als je op je laptop niet wordt gevraagd welk type service je wilt gebruiken met je Bluetooth-telefoon, ga dan naar het optiemenu van je Bluetooth-applicatie om die instelling te vinden.

Wat je nodig hebt

Er zijn maar een paar dingen nodig om je laptop vanaf je telefoon te laten werken met internet:

  • Bluetooth-compatibele mobiele telefoon
  • Bluetooth-adapter (ingebouwde of externe dongle) voor uw laptop
  • Data-abonnement van uw mobiele provider

Er zijn twee alternatieven voor deze methode, waaronder het gebruik van Bluetooth-inbelnetwerken en de aanmeldingsgegevens van uw draadloze provider om uw telefoon aan uw computer te koppelen. De gemakkelijkste manier is echter om tetheringsoftware zoals PdaNet voor smartphones of Synccell voor gewone telefoons te gebruiken, omdat je voor deze apps niet veel instellingen hoeft te wijzigen of details hoeft te weten over de technologie van je draadloze provider.

Aanbevolen: