Hoe de cosinus van een hoek te vinden met de COS-functie van Excel

Inhoudsopgave:

Hoe de cosinus van een hoek te vinden met de COS-functie van Excel
Hoe de cosinus van een hoek te vinden met de COS-functie van Excel
Anonim

Als u de cosinus van een hoek moet vinden, gebruikt u de COS-functie in Microsoft Excel. Of uw hoek nu in graden of radialen is, deze oplossing werkt met een beetje tweaken. Volg deze stapsgewijze handleiding om te zien hoe gemakkelijk het is om te profiteren van de snelle wiskundige vaardigheden van Excel.

Instructies in dit artikel zijn van toepassing op Excel 2019, 2016, 2013, 2010, 2007; Excel voor Mac, Excel 365, Excel Online, Excel voor Android, Excel voor iPad en Excel voor iPhone.

Zoek de cosinus van een hoek in Excel

De trigonometrische functie cosinus, zoals de sinus en de tangens, is gebaseerd op een rechthoekige driehoek (een driehoek met een hoek gelijk aan 90 graden) zoals weergegeven in de onderstaande afbeelding.

Image
Image

In de wiskundeles wordt de cosinus van een hoek gevonden door de lengte van de zijde naast de hoek te delen door de lengte van de hypotenusa. In Excel kan de cosinus van een hoek worden gevonden met behulp van de COS-functie, zolang die hoek maar in radialen wordt gemeten.

De COS-functie bespaart u veel tijd en mogelijk veel hoofdbrekens, omdat u niet meer hoeft te onthouden welke zijde van de driehoek aan de hoek grenst, wat het tegenovergestelde is, en welke de hypotenusa.

Begrijp graden versus radialen

Het gebruik van de COS-functie om de cosinus van een hoek te vinden is misschien makkelijker dan handmatig te doen, maar, zoals gezegd, het is belangrijk om te beseffen dat bij gebruik van de COS-functie de hoek in radialen moet zijn in plaats van in radialen. graden.

Radialen zijn gerelateerd aan de straal van de cirkel. Eén radiaal is ongeveer 57 graden.

Om het gemakkelijker te maken om met COS en Excel's andere trig-functies te werken, gebruikt u Excel's RADIANS-functie om de gemeten hoek om te zetten van graden naar radialen, zoals weergegeven in cel B2 in de bovenstaande afbeelding. In dit voorbeeld wordt de hoek van 60 graden omgezet in 1,047197551 radialen.

Andere opties voor het converteren van graden naar radialen zijn onder meer het nesten van de functie RADIANS in de functie COS (zoals weergegeven in rij 3 in de voorbeeldafbeelding) en het gebruik van de PI-functie van Excel in de formule (zoals weergegeven in rij 4 in het voorbeeld afbeelding).

Trigonometrisch gebruik in Excel

Trigonometrie richt zich op de relaties tussen de zijden en de hoeken van een driehoek, en hoewel velen van ons het niet dagelijks hoeven te gebruiken, heeft trigonometrie toepassingen op een aantal gebieden, waaronder architectuur, natuurkunde, techniek, en landmeten.

Architecten gebruiken bijvoorbeeld trigonometrie voor berekeningen met zonwering, structurele belasting en dakhellingen.

Excel COS-functiesyntaxis en argumenten

De syntaxis van een functie verwijst naar de lay-out van de functie en omvat de naam, haakjes en argumenten van de functie. De syntaxis voor de COS-functie is:

=COS(Getal)

Number: De hoek die wordt berekend, gemeten in radialen. De grootte van de hoek in radialen kan voor dit argument worden ingevoerd of de celverwijzing naar de locatie van deze gegevens in het werkblad kan in plaats daarvan worden ingevoerd.

Image
Image

Gebruik de COS-functie van Excel

Het voorbeeld in dit artikel behandelt de stappen die worden gebruikt om de COS-functie in cel C2 in de bovenstaande afbeelding in te voeren om de cosinus van een hoek van 60 graden of 1.047197551 radialen te vinden.

Opties voor het invoeren van de COS-functie omvatten het handmatig typen van de hele functie of het gebruik van het dialoogvenster Functieargumenten zoals hieronder beschreven.

Voer de COS-functie in

  1. Selecteer cel C2 in het werkblad om het de actieve cel te maken.
  2. Selecteer de Formules tab van de lintbalk.
  3. Kies Math & Trig op het lint om de vervolgkeuzelijst met functies te openen.
  4. Selecteer COS in de lijst om het dialoogvenster Functieargumenten te openen. In Excel voor Mac wordt de Formula Builder geopend.
  5. Plaats in het dialoogvenster de cursor op de nummerregel.

    Image
    Image
  6. Selecteer cel B2 in het werkblad om die celverwijzing in de formule in te voeren.
  7. Selecteer OK om de formule te voltooien en terug te keren naar het werkblad. Behalve in Excel voor Mac, waar u in plaats daarvan Klaar selecteert.
  8. Het antwoord 0,5 verschijnt in cel C2, wat de cosinus is van een hoek van 60 graden.
  9. Selecteer cel C2 om de volledige functie te zien in de formulebalk boven het werkblad.

=COS(B2)

Problemen oplossen met de COS-functie van Excel

Image
Image

WAARDE! Fouten

De COS-functie geeft de WAARDE! fout als de verwijzing die als argument van de functie wordt gebruikt, verwijst naar een cel met tekstgegevens. Verander het gegevenstype van de cel in Numbers om de fout te corrigeren.

Lege celresultaten

Als de cel naar een lege cel wijst, retourneert de functie de waarde één. De trig-functies van Excel interpreteren lege cellen als nul en de cosinus van nul radialen is gelijk aan één. Corrigeer de fout door uw functie naar de juiste cel te wijzen.

Aanbevolen: