5 Beste gratis wifi-apps: netwerken scannen en analyseren

Inhoudsopgave:

5 Beste gratis wifi-apps: netwerken scannen en analyseren
5 Beste gratis wifi-apps: netwerken scannen en analyseren
Anonim

Met deze gratis wifi-apps kun je scannen om open netwerken om je heen te vinden, of je eigen wifi-netwerk analyseren om bij te houden welke apparaten ermee verbonden zijn en hoe veilig je netwerk voor anderen lijkt.

Al deze apps zijn verschillend, maar een wifi-analysator kan het netwerk controleren waarvoor apparaten zijn aangesloten, de sterkte van het kanaal, het IP-adres van de apparaten en het netwerk zelf, open poorten en meer. Het is echt een must-have wanneer je je eigen wifi-netwerk uitcheckt om te zien hoe veilig het is.

Er zijn hier ook gratis wifi-scanners waarmee je netwerken om je heen kunt identificeren, die je vertellen of ze open of gesloten zijn, evenals de sterkte van de verbinding.

Je zult ook gratis wifi-locaties willen vinden, zodat je goedkoop online kunt gaan, of dit nu via je internetprovider is, op een locatie in de buurt, of om openbare wifi-hotspots te vinden.

De beste wifi-apps die hieronder worden vermeld, werken op verschillende apparaten, waaronder mobiele apparaten zoals smartphones en tablets, maar ook computers.

Ving

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Geweldige hulpprogramma's voor het ontdekken van netwerken.

  • Zeer gewaardeerde mobiele client.
  • Updates vaak met nieuwe/verbeterde functies.

Wat we niet leuk vinden

Aanmeldingsvereisten om een aantal basisgedragingen en trends te "ontgrendelen".

Fing is onze favoriete gratis Wi-Fi-app omdat het zeer nuttige informatie biedt voor draadloze netwerken, maar helemaal niet moeilijk te gebruiken is.

Wanneer Fing voor het eerst wordt geopend, scant de app automatisch het netwerk waarop u zich bevindt om alle verschillende apparaten te vinden die ermee zijn verbonden. Het IP-adres, het fysieke MAC-adres en de hostnaam van elk apparaat worden weergegeven en kunnen eenvoudig worden gedeeld en opgeslagen.

Als u een apparaat selecteert, wordt informatie weergegeven zoals de leverancier, open poorten (RDP, HTTP, POP3, enz.) en ping-respons, evenals de mogelijkheid om het te activeren als Wake On LAN wordt ondersteund.

Andere functies zijn onder meer een traceroute-optie, waarschuwingen voor wanneer de status van een apparaat verandert, een internetsnelheidstest, een live internetstoringskaart van over de hele wereld en een exportoptie om de lijst met aangesloten apparaten op te slaan.

Fing is een gratis Wi-Fi-app voor Android, iPhone en iPad die ook desktop-apps voor Windows en Mac beschikbaar heeft.

Download voor

Network Analyzer Lite

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Eenvoudig te gebruiken interface.
  • Hoog gewaardeerd in de app stores.
  • Werkt op iOS en Android.

Wat we niet leuk vinden

  • Biedt een "pro"-versie tegen een vergoeding.
  • Vervelende footer-advertentie overlapt bepaalde inhoud.
  • iOS-app is sinds 2018 niet meer bijgewerkt.

Deze gratis wifi-app voor iOS- en Android-apparaten laat je alles zien wat je zou willen weten over het wifi- en mobiele netwerk waarmee je bent verbonden.

De SSID, BSSID, leverancier, IP-adres en subnetmasker worden weergegeven voor het wifi-netwerk waarop u zich bevindt, en het IP-adres, de naam van de mobiele provider, de landcode en MMC/MNS worden gegeven als u bent verbonden met een mobiel netwerk. Kopiëren wordt ondersteund, zodat u deze informatie ergens anders kunt opslaan.

Network Analyzer Lite heeft ook een LAN-tool die het wifi-netwerk scant om te laten zien welke andere apparaten hetzelfde netwerk gebruiken. Er is ook een ping-hulpprogramma beschikbaar.

Network Analyzer Pro is de niet-gratis versie van deze Wi-Fi-app die de advertenties verwijdert en andere functies bevat, zoals een snelheidstest en poortscanner. U kunt Network Analyzer Pro voor iOS of Network Analyzer Pro voor Android downloaden.

iPhone-, iPad- en Android-gebruikers kunnen Network Analyzer Lite installeren.

Download voor

Angry IP-scanner

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Werkt op Windows, Mac en Linux.
  • Draagbare modusoptie voor Windows.
  • Snelle prestaties.
  • Volledig gratis zonder upsells.

Wat we niet leuk vinden

  • Eigenlijk gewoon een veredelde scanner.
  • Biedt niet veel extra context.

Angry IP Scanner is een andere gratis wifi-app die netwerkscannen vereenvoudigt. Het is draagbaar, dus het kan worden uitgevoerd vanaf een flashstation of een andere tijdelijke locatie.

Dit programma is handig als u elk apparaat moet vinden dat op uw netwerk is aangesloten, omdat u een scan maakt tussen twee willekeurige IP-adressen. Het bepa alt zelfs automatisch welke adressen moeten worden gescand op basis van het adres van de standaardgateway.

Naast het identificeren van het IP-adres, de ping-reactie, de hostnaam en de open poorten van een apparaat, kun je met de instellingen in Angry IP Scanner ook andere fetchers inschakelen om details zoals NetBIOS-info, het MAC-adres en de MAC-leverancier te zien.

Met geavanceerde instellingen kun je de ping-methode en time-out wijzigen, bepalen welke poorten moeten worden gescand en alle apparaten uit de resultatenlijst verwijderen die niet reageren op een ping of geen open poorten hebben.

Je kunt alle details van elk apparaat naar het klembord kopiëren en sommige of alle resultaten exporteren naar een TXT-, CSV-, XML- of LST-bestand.

Deze gratis wifi-app is voor Windows-, Linux- en Mac-computers.

Download voor

Acryl WiFi Thuis

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Uitgebreide infoweergave voor Windows-computers.
  • Goed voor complexe setups met meerdere routers.

Wat we niet leuk vinden

  • Beperkte functies omdat er ook een professionele versie is.
  • Je moet je e-mailadres invoeren om de downloadlink te krijgen.

Acrylic WiFi Home is een andere desktop Wi-Fi-app die veel informatie weergeeft over de draadloze netwerken binnen bereik.

U kunt de SSID, het MAC-adres, de verbindingssterkte, de netwerkbeveiliging en de leverancier van elk netwerk zien. Het kanaal van elke router wordt ook weergegeven, zodat u het kanaal dat uw eigen router gebruikt kunt aanpassen als er interferentie tussen lijkt te zijn.

Een live-grafiek met kleurcodering toont de signaalsterkte van elk Wi-Fi-netwerk, zodat u een visueel inzicht krijgt in de beste netwerken om verbinding mee te maken.

U kunt met de rechtermuisknop op elk netwerk klikken en alle informatie op het klembord opslaan.

Functies zoals onbeperkte voorraad, meer netwerkdetails, monitormodus en commercieel gebruik zijn alleen beschikbaar in Acrylic WiFi Professional.

U kunt Acrylic WiFi Home downloaden op Windows Vista en nieuwere versies van Windows.

Download voor

SoftPerfect netwerkscanner

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Schoon ontwerp dat gemakkelijk te begrijpen is.
  • Krachtige scanfuncties.
  • Een van de weinige GUI-gebaseerde tools die de interface effectief gebruikt.

Wat we niet leuk vinden

  • Misschien overweldigend als je niet geïnteresseerd bent in alle functies.
  • Redelijk prijzig licentiemodel.
  • macOS-versie is niet bijgewerkt sinds 2017.

SoftPerfect Network Scanner zit vol met basisnetwerkfuncties, zoals het vinden van de ping-respons van elk apparaat in het netwerk, plus hun hostnaam, IP-adres en MAC-adres, maar er is veel meer waar deze app toe in staat is.

Als de juiste referenties bestaan en de apparaten de functies ondersteunen, kunt u deze ook gebruiken in de Wake-On-LAN, remote shutdown, hidden shares, remote registry, remote services, remote performance en remote PowerShell-functies.

Alle resultaten kunnen afzonderlijk worden gekopieerd of geëxporteerd naar verschillende tekstbestandsindelingen.

Deze wifi-scanner heeft een aantal knoppen waardoor het verwarrend lijkt, maar je kunt zien wat ze allemaal betekenen als je er met je muis overheen beweegt of ze gewoon opent.

Het SoftPerfect Wi-Fi-scanprogramma werkt op Windows (10, 8 en 7) en macOS (10.7 en hoger).

Aanbevolen: