TrueCaller App Review

Inhoudsopgave:

TrueCaller App Review
TrueCaller App Review
Anonim

TrueCaller is een app voor smartphones die de gebruiker laat zien wie er belt wanneer hij belt, zelfs als de beller niet in het adresboek van de gebruiker staat. Het geeft u informatie over bellers die buiten uw adresboeken staan, zoals marketeers en spambellers. Het kan ook ongewenste oproepen blokkeren, zodat u niet gestoord wordt door onnodige belsignalen. De app wordt behoorlijk populair bij tientallen miljoenen gebruikers. Het is vrij efficiënt bij het identificeren en uiteindelijk blokkeren van ongewenste oproepen en bij het matchen van namen en nummers. Lees dit artikel tot het einde voordat u het meteen installeert. Uw beslissing is misschien iets complexer.

De app draait op Android, iOS, Windows Phone en BlackBerry 10. Het vereist een internetverbinding om te werken via Wi-Fi of mobiele data. De interface is vrij eenvoudig en intuïtief. Het heeft niet heel veel functies en dat is ook niet nodig omdat het de weinige dingen doet die het zegt dat het zal doen, zoals we hieronder zien.

Wanneer u TrueCaller installeert, doorloopt het een snel registratieproces waarin u wordt gevraagd u aan te melden via een Google-account, een Facebook-account of een Microsoft-account.

Image
Image

Kenmerken

TrueCaller werkt in de eerste plaats als een superkrachtige app voor nummerherkenning. Het vertelt u wie er belt, wie de beller ook is en waar ze ook vandaan komen. U zult bij een inkomende oproep geen dingen meer zien als "Anoniem" of "Privénummer". Je wordt ook gered van de verontrustende commerciële oproepen of oproepen van natte dekens.

Meer dan alleen het identificeren van ongewenste spambellers en telemarketeers, TrueCaller kan ze ook blokkeren. Voor de meesten van hen doet het het werk zonder dat u iets hoeft te doen, omdat het een enorme lijst heeft met telemarketeers en spam-bellers in uw regio en omgeving. U kunt ook een blokkeerlijst maken om toe te voegen aan de reeds bestaande spamlijst. Wanneer de ongewenste beller belt, horen ze een bezettoon aan hun kant, terwijl u aan uw kant niets hoort. Je kunt ervoor kiezen om op de hoogte te worden gehouden van hun oproepen of om helemaal niet op de hoogte te worden gesteld.

TrueCaller stelt u in staat om naar een naam of nummer te zoeken. Voer gewoon een nummer in en je krijgt de naam eraan gekoppeld, plus wat andere informatie zoals de telefoonmaatschappij en mogelijk een profielfoto. Het is in bepaalde gevallen misschien niet juist, maar in de meeste gevallen wel. Hoe meer gebruikers er zijn in een bepaalde regio, hoe nauwkeuriger de app is in het matchen van namen met nummers en vice versa.

Het is hier belangrijk om de naam-naar-nummer-weergavefunctie te onderstrepen, die vrij nieuw en revolutionair is. Typ een naam en de app retourneert verschillende overeenkomsten die u naar contactgegevens of een persoon of organisatie brengen. U kunt overal een naam of nummer kopiëren en TruCaller zal er een match voor vinden. Het doet zelfs een beetje aanwezigheidsdetectie - je kunt zien wanneer je vrienden beschikbaar zijn voor een gesprek.

Het werkt als een telefoonboek, maar met veel meer kracht. Het geeft je eigenlijk wat de telefoongids niet zal doen. Dit heeft geleid tot privacyproblemen, die we hieronder verder bespreken.

TrueCaller nadelen

TrueCaller is in bepaalde gevallen onnauwkeurig gebleken, maar het is overweldigend nauwkeurig. Bovendien wordt de app nog steeds gedreven door advertenties. Hoewel het advertenties bevat, zijn deze vrij discreet en niet opdringerig.

Het grootste nadeel van de app en de service is de kwestie van privacy, beveiliging en inbraak. Vanaf het begin, vooral als je leert hoe het werkt en wanneer je het installatieproces doorloopt, is er iets intimiderends en freaks aan de hand. Als privacy geen groot probleem voor u is en u het niet erg vindt dat uw links openbaar worden, zult u genieten van de oproepblokkering en het effectieve naamnummer dat overeenkomt met de app-aanbiedingen. Maar als je je privacy en die van anderen erg vindt, lees dan hieronder.

TrueCaller privacykwesties

Veel mensen die de app gebruiken, hebben hun eigen namen en nummers doorzocht en werden verrast. Velen vonden hun nummers met vreemde bijnamen naast die van hen en foto's van zichzelf waarvan ze niet wisten dat ze bestonden. Dit komt door het vinden van resultaten uit de contactlijsten van andere mensen, mensen die je nummer op hun apparaten hebben opgeslagen met grappige namen en foto's die ze hebben gemaakt zonder dat je het weet. Stel je voor wat mensen met slechte bedoelingen daarmee kunnen doen.

Een belangrijke vraag hier is hoe TrueCaller werkt. Tijdens de installatie is uw toestemming nodig (die deel uitmaakt van de overeenkomst voorafgaand aan het gebruik van de app) om toegang te krijgen tot uw telefoonboek, dat wordt toegevoegd aan de enorme database op zijn server. Op deze manier wordt de informatie die u over elk individu heeft, verwerkt met de informatie die het systeem in andermans telefoonboeken over hetzelfde individu heeft gevonden. Dit noemen ze crowdsourcing. Ze verzamelen informatie van de telefoons van alle TrueCaller-gebruikers en werken deze uit met behulp van een vorm van kunstmatige intelligentie met behulp van crawlers en voorspellende technologie om patronen en gegevenselementen vast te stellen die ze gebruiken om namen en nummers te matchen. De crawler kruipt ook door VoIP en instant messaging-systemen zoals WhatsApp, Viber en anderen.

TrueCaller beweert dat de contacten die ze nemen ondoorzoekbaar zijn door gebruikers, wat schijnbaar waar is. Maar hoewel mensen daarbuiten deze contacten niet op uw telefoon kunnen doorzoeken, kunnen ze dezelfde gegevens in een andere vorm in hun directory doorzoeken. Dus door TrueCaller te gebruiken en akkoord te gaan met hun algemene voorwaarden, geeft u de privacy van alle contacten in de contactenlijst van uw telefoon weg.

Bovendien krijg je op deze manier vaak onnauwkeurige en verouderde gegevens over een persoon of een nummer. Dit komt omdat gegevens worden geëxtraheerd uit de adresboeken van mensen, die vaak niet up-to-date zijn. Maar de grootste zorg hier is dat uw contactgegevens daar beschikbaar zijn voor iedereen om te zoeken.

Nu, in een tijd waarin gigantische apps zoals WhatsApp bloedserieus worden over de privacy van gebruikers met functies zoals end-to-end-codering, zijn we bereid om dergelijke privacyproblemen op onze telefoons te laten verdwijnen en zelfs bij te dragen aan het? Voor veel mensen is dit geen probleem, vooral gezien de kracht waarmee de TrueCaller-app wordt geleverd. Bedenk hoe naïef mensen veel aspecten van hun privéleven op Facebook weggeven zodat de wereld ze kan zien. Aan de andere kant zullen privacy-hardliners een nee-nee hebben voor deze app. Voor weer anderen is het slechts een afweging tussen het verkrijgen van een zeer effectieve zoeklijst en het blokkeren van oproepen ten koste van wat privacy.

Of je de app nu op je telefoon gebruikt of niet, je naam en contactgegevens zijn waarschijnlijk al verwerkt en staan in de directory van TrueCaller, naast miljarden anderen. Dit zonder uw toestemming. Misschien wel voor alle contacten in uw contactenlijst. Het goede nieuws is dat u uw naam uit de lijst kunt verwijderen.

Uw naam verwijderen uit TrueCaller Directory

Wanneer u uzelf uit de lijst verwijdert, voorkomt u in feite dat mensen uw naam, nummer en profielinformatie zien bij het doorzoeken van de TrueCaller-telefoonlijst. U kunt dit doen door snel het formulier in te vullen op de pagina Telefoonnummer verwijderen. Houd er rekening mee dat het verwijderen van uw nummer ook vereist dat u stopt met het gebruik van de app en het deactiveren van uw account. Je moet volledig uit het systeem gaan.

Zelfs als je de app niet gebruikt en je nummer uit het telefoonboek hebt verwijderd, kun je het nog steeds online gebruiken via hun hoofdpagina. Maar daar kun je alleen nummers invoeren, geen namen.

Zodra je de lijst hebt verwijderd, is je nummer binnen 24 uur afwezig in de zoekresultaten. Maar wordt het helemaal gewist? Waar is het mee gedeeld? We weten het niet.

Bottom Line

Ten slotte kun je je abonneren op een van deze twee filosofieën. Aangezien uw contactgegevens daar al lang voordat u het wist, staan zonder dat u er iets over te zeggen heeft, is het alleen maar eerlijk om te profiteren van het systeem als een terugverdientijd en wat kracht naar uw smartphone te brengen, waarbij u profiteert van het opzoeken van naam en nummer, nummerherkenning en oproepblokkering. Aan de andere kant wil je misschien het systeem helemaal mijden en je nummer ervan verwijderen.

Aanbevolen: