Wat te doen op de iPhone om spionage door de overheid te stoppen

Inhoudsopgave:

Wat te doen op de iPhone om spionage door de overheid te stoppen
Wat te doen op de iPhone om spionage door de overheid te stoppen
Anonim

Spioneren en telefoneren is eenvoudiger dan ooit dankzij de schat aan gegevens die zijn vastgelegd en opgeslagen op apparaten zoals smartphones. Van onze communicatie tot de locaties die we bezoeken en de sociale netwerken die we bezoeken, onze telefoons bevatten gevoelige informatie over ons en onze activiteiten. Apparaten zoals de iPhone bevatten functies die de digitale privacy beschermen en spionage door de overheid voorkomen.

Gebruik een VPN voor surfen op het web

Browsen op het web is een activiteit die bijna iedereen op een telefoon doet, dus het is een van de eerste dingen die moeten worden beveiligd om spionage van de iPhone te voorkomen. Een gemakkelijke manier om uw privacy op het web te beschermen is met een VPN.

VPN's zijn virtuele privénetwerken die verkeer van een telefoon door een privétunnel leiden en codering gebruiken om de gegevens te versleutelen. Als iemand erin slaagt om op te pikken wat je aan het doen bent, krijgen ze een handvol afval dat onmogelijk te ontcijferen is.

Hoewel er berichten zijn dat regeringen sommige VPN's kunnen kraken, biedt het gebruik van een VPN meer bescherming dan niet. Er zijn twee dingen vereist om een VPN met een iPhone te gebruiken: een VPN-abonnement van een VPN-serviceprovider en een methode om de providerinformatie in de telefoon in te voeren (zoals een VPN-app).

De iPhone heeft ingebouwde VPN-mogelijkheden, maar er zijn ook VPN-opties van derden in de App Store, zoals ExpressVPN, IPVanish en NordVPN.

Gebruik altijd privé browsen

Telkens wanneer u op internet surft, al dan niet via een VPN, identificeert en registreert Safari uw browsegeschiedenis. Deze informatie is relatief gemakkelijk toegankelijk als iemand in uw telefoon komt.

Laat geen spoor van internetbrowsergegevens achter door de privénavigatiemodus te gebruiken. Deze functie is ingebouwd in Safari en de meeste andere webbrowsers en zorgt ervoor dat op het moment dat u het tabblad sluit, er geen bewijs blijft dat u die sites hebt bezocht op uw iPhone.

Image
Image

Om toegang te krijgen tot de privénavigatiemodus in Safari, tikt u op het twee-vierkante pictogram in de rechterbenedenhoek en tikt u vervolgens op Privé. Elk tabblad dat u in deze modus opent, wordt als privé beschouwd en wordt niet geregistreerd in uw browsegeschiedenis.

Sluit de tabbladen als je klaar bent om ze te wissen. Safari houdt ze open wanneer u de app sluit of naar de normale modus overschakelt. Tik op de x bovenaan elk tabblad om het voorgoed te sluiten.

Gebruik een versleutelde chat-app

Het afluisteren van gesprekken kan een hoop nuttige informatie opleveren, tenzij deze gesprekken niet kunnen worden gekraakt. Gebruik een chat-app met end-to-end-codering om uw chatgesprekken te beveiligen.

Dit betekent dat elke stap van een chat - van je telefoon tot de chatserver tot de telefoon van de ontvanger - versleuteld is. Het iMessage-platform van Apple werkt op deze manier, net als een aantal andere chat-apps. iMessage is een geweldige optie aangezien Apple een krachtig standpunt heeft ingenomen tegen het creëren van een achterdeur voor de overheid om toegang te krijgen tot gesprekken.

Image
Image

Zorg ervoor dat niemand in je iMessage-groepschats Android of een ander besturingssysteem gebruikt, omdat platformonafhankelijke berichten de codering voor het hele iMessage-gesprek verbreken.

Als je iemand moet sms'en die geen iMessage gebruikt, gebruik dan een app die codering afdwingt, ongeacht op welk platform deze wordt uitgevoerd. WhatsApp, Facebook Secret Conversations, Signal, Telegram Messenger en Viber zijn enkele voorbeelden.

Gebruik geen onbeveiligde e-mail

Encryptie is de beste manier om spionage van de iPhone te bestrijden, maar het coderen van sms'jes, oproepen en surfen op het web is niet genoeg als je een onbeveiligde e-mailprovider gebruikt.

Upgrade je e-mailservice naar een niveau dat codering ondersteunt, of laat je e-mailprovider vallen en kies een service die belooft dat het je e-mails niet zal onthullen (of niet kan vanwege codering) aan de overheidsinstanties. Er zijn verschillende geweldige e-mailproviders, maar ze kunnen deze beloften niet allemaal waarmaken. Bovendien zijn sommige van de versleutelde providers gestopt vanwege druk van de overheid.

Als je een veilige e-mailservice nodig hebt, gebruik er dan een die vergelijkbaar is met ProtonMail of Hushmail.

Wegwerp e-mailadressen zijn vaak veilig - sommige verwijderen e-mails elke dag of om de paar uur. Lees voor de zekerheid de beveiligingsfuncties van de service.

Afmelden bij sociale netwerken

Sociale netwerken worden steeds vaker gebruikt om te communiceren en reizen en evenementen te organiseren. De toegang van de overheid tot sociale netwerken onthult je netwerk van vrienden, activiteiten, bewegingen en plannen.

De beste manier om spionage te voorkomen, is door geen dingen op sociale media te plaatsen die kunnen worden gebruikt om uw verblijfplaats en gewoonten te volgen. Het is ook belangrijk om uit te loggen bij je sociale media-accounts als je ze niet meer gebruikt, omdat externe toegang tot je telefoon gegevens kan onthullen waartoe normaal alleen jij toegang hebt.

Vergrendel je iPhone

Spioneren gebeurt niet alleen via internet. Het kan ook gebeuren wanneer politie, immigratie- en douanebeambten en andere overheidsinstanties fysieke toegang krijgen tot een iPhone. Uw telefoon beveiligen tegen fysieke toegang is belangrijk.

Stel een wachtwoord in op je iPhone om ervoor te zorgen dat als iemand het heeft, ze het wachtwoord van je moeten krijgen voordat ze iets kunnen zien dat erop is opgeslagen. Open Settings en zoek naar de Face ID & Passcode of Touch ID & Passcode optie. Kies vervolgens een 4-cijferige of 6-cijferige toegangscode, een aangepaste alfanumerieke code of Face ID als uw telefoon dit ondersteunt.

Hoe complexer de toegangscode, hoe moeilijker het is om in te breken. Zorg er echter voor dat u de meest complexe toegangscode gebruikt die u zich kunt herinneren, maar schrijf deze niet op, anders vergroot u de kans dat iemand deze vindt.

Bekijk deze voorbeelden van sterke wachtwoorden als je hulp nodig hebt bij het maken van een complex wachtwoord voor je iPhone.

Zelfvernietigingsmodus inschakelen

De iPhone bevat een functie die automatisch de gegevens verwijdert als er 10 keer een onjuiste toegangscode wordt ingevoerd. Dit is een geweldige functie als u de informatie erop privé wilt houden, zelfs als u alles kwijtraakt. Deze optie bevindt zich in de Settings app onder Face ID & Passcode of Touch ID & Passcode EnableGegevens wissen om het in te schakelen.

Te veel pogingen om een iPhone met de verkeerde toegangscode te ontgrendelen, kunnen ertoe leiden dat deze wordt uitgeschakeld. Leer hoe u de "iPhone is uitgeschakeld"-fout kunt oplossen.

Touch ID uitschakelen (in sommige gevallen)

Je zou kunnen denken dat het gebruik van een op vingerafdrukken gebaseerde inlogfunctie zoals Touch ID te krachtig is om te hacken, omdat het tenslotte je fysieke vingerafdruk vereist. Het is echter mogelijk dat gezagsdragers in uw land er geen probleem mee hebben om u te dwingen deze te verstrekken.

Als u zich in een situatie bevindt waarin u denkt gearresteerd te kunnen worden, is het slim om Touch ID uit te schakelen, zodat u niet gedwongen kunt worden uw vinger op de iPhone-sensor te leggen. Vertrouw in plaats daarvan op een complexe toegangscode om uw gegevens te beschermen, die veel moeilijker van u te achterhalen is dan uw vingerafdruk.

Volg deze stappen om erachter te komen waar de Touch ID-instellingen zijn en schakel de vingerafdruklezer op uw iPhone uit. Open de Settings app en tik op Touch ID & Passcode of Face ID & Passcode om Face ID uit te schakelen.

Auto-Lock instellen op 30 seconden

Hoe langer een iPhone ontgrendeld is, hoe langer iemand onbeperkte toegang heeft tot de gegevens op de telefoon. Afgezien van het handmatig vergrendelen van uw iPhone wanneer u deze niet meer gebruikt, is de beste manier om ervoor te zorgen dat deze zo snel mogelijk wordt vergrendeld, de functie voor automatisch vergrendelen in te stellen op 30 seconden.

Hier leest u hoe u uw telefoon eerder automatisch kunt laten vergrendelen:

  1. Open Instellingen.
  2. Ga naar Display & helderheid > Auto-Lock.
  3. Tik op 30 Seconden (de laagste beschikbare optie).

Je telefoon eerder vroeger dan later automatisch laten vergrendelen is ook een geweldige batterijbesparende tip.

Alle toegang tot vergrendelscherm uitschakelen

Apple maakt het gemakkelijk om toegang te krijgen tot gegevens en functies vanaf het iPhone-vergrendelingsscherm. In de meeste situaties is dit geweldig - een paar vegen of tikken brengen je precies waar je heen wilt zonder de telefoon te ontgrendelen.

Als je de telefoon echter niet fysiek onder controle hebt, geven deze functies anderen toegang tot je gegevens en apps. Als u de toegang tot het vergrendelscherm uitschakelt, wordt de telefoon een beetje dom omdat u deze niet optimaal gebruikt, en de algehele privacy en veiligheid toenemen.

Om je telefoon veiliger te maken door de toegang tot het vergrendelscherm uit te schakelen, zoek je de Face ID & Passcode of Touch ID & Passcode optie in de Instellingen-app en tik vervolgens op de knop naast de functies die u wilt bewerken (onderaan het scherm), zoals Vandaagweergave, Berichtencentrum, Gemiste oproepen beantwoorden, Beantwoorden met bericht en portemonnee.

Open de camera alleen vanuit het vergrendelscherm

Als je foto's maakt met andere mensen in de buurt, zoals tijdens een evenement, ontgrendel dan je telefoon niet. Mocht iemand het grijpen terwijl het ontgrendeld is, dan hebben ze volledige toegang tot de telefoon. Een korte instelling voor automatisch vergrendelen kan in deze situatie helpen, maar het is niet onfeilbaar (er is nog steeds 30 seconden tijd voordat het wordt vergrendeld).

Het enige dat een dief kan doen met de Camera-app vanaf het vergrendelscherm, is foto's maken en foto's bekijken die je onlangs hebt gemaakt. Voor alle andere taken is de toegangscode vereist.

Swipe van rechts naar links om de Camera-app te starten vanaf het vergrendelscherm.

Stel 'Vind mijn iPhone' in

Find My iPhone beschermt je gegevens als je geen fysieke toegang tot de iPhone hebt. U kunt de functie niet alleen gebruiken om uw verloren telefoon te lokaliseren, maar de gegevens worden ook op afstand verwijderd.

Nadat je Zoek mijn iPhone hebt ingesteld, leer je hoe je Zoek mijn iPhone kunt gebruiken om je gegevens te verwijderen.

Privacy-instellingen

De privacycontroles die in iOS zijn ingebouwd, zorgen ervoor dat apps, adverteerders en andere entiteiten geen toegang hebben tot gegevens die zijn opgeslagen in apps. In het geval van verdediging tegen surveillance en spionage, bieden deze instellingen een aantal nuttige beveiligingen.

Schakel belangrijke locaties uit

De iPhone leert je gewoonten. Het leert bijvoorbeeld de GPS-locatie van uw huis en uw werk, zodat het u kan vertellen hoe lang uw woon-werkverkeer zal duren. Het kan nuttig zijn om deze frequente locaties te leren kennen, maar die gegevens vertellen ook veel over waar u heen gaat, wanneer en wat u mogelijk aan het doen bent.

Om uw bewegingen moeilijker te volgen, schakelt u Significante locaties op uw iPhone uit:

  1. Open de Instellingen app.
  2. Ga naar Privacy > Locatieservices > Systeemservices.

    Image
    Image
  3. Kies Significant Locations of Frequent Locations als u niet de meest recente versie van iOS gebruikt.
  4. Tik op Geschiedenis wissen.
  5. Zet de Belangrijke locaties tuimelschakelaar uit.

    Image
    Image

Voorkom dat apps toegang krijgen tot uw locatie

Niet-Apple-apps proberen mogelijk ook toegang te krijgen tot uw iPhone-locatiegegevens. Deze functie kan handig zijn, bijvoorbeeld wanneer een restaurantzoeker laat zien welke restaurants in de buurt zijn, maar het kan het ook gemakkelijk maken om je bewegingen te volgen.

Als u wilt voorkomen dat apps toegang krijgen tot uw locatie, opent u de app Settings en gaat u naar Privacy > Location Services. Schakel de Locatieservices- tuimelschakelaar uit of tik op de afzonderlijke app die u wilt beperken en kies Nooit.

Afmelden bij iCloud

Als je belangrijke persoonlijke gegevens hebt opgeslagen in je iCloud-account, log dan uit bij iCloud als je denkt dat de kans bestaat dat je de fysieke controle over je telefoon verliest. Om uit te loggen bij iCloud vanaf uw iPhone, opent u Instellingen, tikt u op uw naam (of iCloud op oudere apparaten) en tikt u vervolgens op Afmelden

Verwijder uw gegevens voordat u de grens oversteekt

VS Douane- en grensbewakingsagenten kunnen mensen die het land binnenkomen - zelfs legale permanente inwoners - vragen om toegang tot hun telefoons te verlenen als voorwaarde om het land binnen te komen. Als je niet wilt dat de overheid je gegevens doorzoekt op weg naar het land, laat dan geen belangrijke informatie achter op de telefoon.

Maak voordat je op reis gaat een back-up van de gegevens op je telefoon naar iCloud. Een computer kan ook werken, maar als die met jou de grens overgaat, kan hij ook worden geïnspecteerd.

Als je zeker weet dat je gegevens veilig zijn, zet je je iPhone terug naar de fabrieksinstellingen. Met deze stap worden al uw gegevens, accounts en andere persoonlijke informatie verwijderd. Als gevolg hiervan is er niets te inspecteren aan de telefoon.

Wanneer uw telefoon niet langer het risico loopt te worden onderzocht, herstelt u uw iCloud-back-up en uw gegevens op de telefoon.

Misschien wil je ook foto's op onze telefoon verbergen en beveiligen met Touch ID of Face ID. Leer hoe in Foto's verbergen op iPhone.

Update naar de nieuwste iOS-versie

Elke nieuwe versie van iOS bevat verbeteringen ten opzichte van de vorige, samen met belangrijke beveiligingsverbeteringen die ervoor zorgen dat de iPhone zo veilig mogelijk is. Het jailbreaken van de iPhone wordt bijvoorbeeld vaak bereikt door te profiteren van beveiligingsfouten in oudere versies van iOS. Als uw telefoon echter altijd up-to-date is, zijn deze beveiligingsfouten waarschijnlijk verholpen.

Elke keer dat er een nieuwe versie van iOS is, moet je updaten - ervan uitgaande dat het niet in strijd is met andere beveiligingstools die je gebruikt.

Aanbevolen: