IPod Shuffle: alles wat je moet weten

Inhoudsopgave:

IPod Shuffle: alles wat je moet weten
IPod Shuffle: alles wat je moet weten
Anonim

De iPod Shuffle is ontworpen voor sporters die een zeer kleine, zeer lichte iPod nodig hebben met weinig functies maar voldoende opslagruimte om de muziek aan de gang te houden tijdens een training. Daarom is de iPod Shuffle heel anders dan elk ander iPod-model. Het is klein (korter dan een stuk kauwgom), licht (minder dan een halve ounce) en heeft geen speciale of geavanceerde functies. Het heeft zelfs geen scherm.

Dat gezegd hebbende, de Shuffle is een geweldige iPod voor het beoogde gebruik. Lees verder om meer te weten te komen over de iPod Shuffle, van de geschiedenis tot aankooptips, het gebruik ervan en tips voor het oplossen van problemen, en nog veel meer.

Image
Image

Bottom Line

Na 12 jaar op de markt, stopte Apple met de iPod Shuffle in juli 2017. Met de toenemende focus op de iPhone en zijn superieure mogelijkheden, was het slechts een kwestie van tijd voordat de Shuffle aan zijn einde kwam (alle andere iPods behalve dat de iPod touch ook niet meer leverbaar is). Ook al zijn er geen nieuwe modellen, de Shuffle blijft voor veel gebruikers een prima toestel. Sterker nog, hij is zowel nieuw als gebruikt te vinden voor aantrekkelijke prijzen.

iPod Shuffle-modellen

De iPod Shuffle debuteerde in januari 2005 en werd ongeveer elke 12-18 maanden bijgewerkt totdat het werd stopgezet. Volledige details van elk model zijn hier te vinden, maar enkele hoogtepunten van elk zijn:

  • 1e generatie: Dit model had knoppen op de voorkant en een ingebouwde USB-poort aan de onderkant.
  • 2nd Generation: De Shuffle werd kleiner en compacter met dit model, dat in meerdere kleuren verkrijgbaar was.
  • 3rd Generation: Een radicale (en controversiële) heruitvinding van de Shuffle. Bij dit model waren alle knoppen overbodig en werd het bestuurd door een afstandsbediening die in de koptelefoonkabel was ingebouwd.
  • 4th Generation: Een terugkeer naar de vorm van de 2nd Generation Shuffle, hoewel hij kleiner en lichter is dan zijn voorganger. De laatste iPod Shuffle voordat Apple stopte met het maken van het apparaat.

iPod Shuffle-hardwarefuncties

In de loop der jaren hebben iPod Shuffle-modellen een aantal verschillende soorten hardware gehad. De meest recente modellen hebben de volgende hardwarefuncties:

  • Geheugen: De iPod Shuffle gebruikt solid-state Flash-geheugen om muziek op te slaan.
  • Hoofdtelefoonbediening: De 3e generatie Shuffle had geen bedieningselementen op de behuizing van het apparaat zelf en werd in plaats daarvan bediend met een kleine afstandsbediening op het koptelefoonsnoer. Het 4e-generatiemodel heeft de knoppen terug toegevoegd, maar reageert ook op de afstandsbediening op het koptelefoonsnoer.

De Shuffle viel misschien meer op door de dingen die het niet bood, waaronder veel dingen die andere iPods en concurrerende apparaten gemeen hebben, zoals een scherm, FM-radio en een Dock Connector.

Een iPod Shuffle kopen

Overweegt u een iPod Shuffle te kopen? Doe het niet voordat je deze artikelen hebt gelezen:

  • Welke iPod is geschikt voor jou?
  • Hoe vind je een goedkope iPod Shuffle (anders dan tweedehands kopen)?
  • Moet u een verlengde garantie van AppleCare kopen?

De iPod Shuffle instellen en gebruiken

Zodra je je nieuwe iPod Shuffle hebt ontvangen, moet je hem instellen. Het installatieproces is vrij eenvoudig en snel, en als je het eenmaal hebt voltooid, kun je de goede dingen bereiken, zoals:

  • Je muziek downloaden naar de Shuffle
  • Muziek kopen bij iTunes
  • Afspeellijsten maken voor de Shuffle.

Als je eenmaal een aantal afspeellijsten hebt gemaakt, kun je je afvragen of de shuffle-modus echt willekeurig is. Het antwoord is veel complexer dan je zou verwachten.

Als je een upgrade hebt uitgevoerd naar een iPod Shuffle vanaf een andere MP3-speler, staat er mogelijk muziek op je oude apparaat die je naar je computer wilt overbrengen. Er zijn een paar manieren om dit te doen, maar de gemakkelijkste is waarschijnlijk door software van derden te gebruiken.

Bottom Line

Dit Shuffle-model is niet zoals andere iPods - het heeft geen scherm of knoppen - en het wordt ook op andere manieren bediend. Als je dit model hebt, leer dan hoe je de op een koptelefoonkabel gebaseerde bedieningselementen gebruikt in ons artikel De derde generatie shuffle bedienen.

iPod Shuffle Hulp en ondersteuning

De iPod Shuffle is een vrij eenvoudig apparaat om te gebruiken. U kunt enkele gevallen tegenkomen waarin u tips voor het oplossen van problemen nodig heeft, zoals:

  • Een iPod Shuffle opnieuw opstarten
  • De software van een iPod Shuffle updaten
  • De Shuffle terugzetten naar de fabrieksinstellingen
  • De batterijlampjes van de iPod Shuffle begrijpen.

Als dat niet helpt, kun je de handleiding van je iPod Shuffle raadplegen voor andere tips.

Je zult ook voorzorgsmaatregelen willen nemen met je Shuffle en jezelf, zoals gehoorverlies voorkomen of maatregelen nemen om diefstal te voorkomen, en hoe je je Shuffle kunt bewaren als deze erg nat wordt.

Op latere leeftijd zul je merken dat de batterijduur van de Shuffle begint af te nemen. Als die tijd komt, moet u beslissen of u een nieuwe MP3-speler wilt kopen of naar batterijvervangingsservices wilt kijken.

Aanbevolen: