Logitech MX Anywhere 2S Review: een zakmuis

Inhoudsopgave:

Logitech MX Anywhere 2S Review: een zakmuis
Logitech MX Anywhere 2S Review: een zakmuis
Anonim

Bottom Line

De Logitech MX Anywhere 2S is een compacte draadloze muis die in je zak past en met meerdere apparaten werkt.

Logitech MX Anywhere 2S draadloze muis

Image
Image

We hebben de Logitech MX Anywhere 2S gekocht zodat onze deskundige recensent hem grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

De Logitech MX Anywhere 2S is een fantastische reismuis die solide ergonomie biedt in een compacte vormfactor. Het zal je niet wegblazen in precisie of aanpasbare functies, maar de levensduur van de batterij is ongelooflijk. Voeg daarbij de optie voor meerdere apparaten - om nog maar te zwijgen van platformonafhankelijke compatibiliteit - en het wordt een fantastische muis voor professionals en zakenreizigers.

Image
Image

Ontwerp: klein en strak

Logitech heeft een consistente esthetiek in zijn MX-productassortiment en de MX Anywhere 2S is geen uitzondering. De muis heeft een typische lay-out met linker- en rechterknoppen en een scrollwiel ertussen. Daarnaast heeft Logitech een vierkante knop achter het scrollwiel toegevoegd, evenals twee vooruit- en achteruitknoppen aan de duimzijde van de muis.

Het model dat we hebben getest was grafiet, het is ook verkrijgbaar in lichtgrijs (meer wit) en nachtblauwe kleuren voor degenen die wat meer pit in hun leven willen. De bovenkant van de muis is gecoat in een rubberen plastic dat een stroef, mat gevoel heeft. De zijkanten zijn van glad, halfglanzend plastic, terwijl de duimsteun een gefacetteerde versie is van het rubberen plastic op de bovenkant van de muis.

We vonden de Logitech MX Anywhere 2S heerlijk om mee te werken.

Een mooi ontwerpelement dat we tijdens onze tests opmerkten, was de plaatsing van de micro-USB-oplaadpoort. In plaats van hem op de onderkant van het apparaat of aan de achterkant te plaatsen, bevindt de poort zich in het midden van de voorkant van de muis, wat betekent dat hij nog steeds bruikbaar is tijdens het opladen.

Eén ding waar we niet dol op waren, was het ontbreken van een plek om de meegeleverde Bluetooth-ontvanger op te bergen. Je hebt het niet nodig om verbinding te maken met een computer, zolang de computer of het apparaat waarmee je de muis gebruikt Bluetooth heeft, maar het zou nog steeds leuk zijn om op zijn minst de mogelijkheid te hebben om het ergens veilig op te bergen tijdens het reizen.

Image
Image

Configuratieproces: eenvoudig en duidelijk

Het instellen van de muis was net zo eenvoudig als de batterij in de muis plaatsen, de Bluetooth-ontvanger aansluiten en de muis aanzetten. We hebben de Logitech MX Anywhere 2S getest met zowel Windows- als macOS-apparaten en het had geen enkel probleem om verbinding te maken met beide. Verdere aanpassingen kunnen worden gemaakt in de instellingen van de respectievelijke besturingssystemen, en er is ook de mogelijkheid om de muis verder aan te passen met Logitech Options, een aanvullend programma voor Logitech-apparaten dat de mogelijkheid toevoegt om te schakelen wat de knoppen doen, de verschillende gebruiksmodi aan te passen en controleer de levensduur van de batterij.

Het instellen van de muis zonder de meegeleverde ontvanger is niet zo eenvoudig, maar kost niet al te veel werk. Of je nu geen extra USB-poort nodig hebt of een secundair of tertiair apparaat aansluit (de muis kan met maximaal drie apparaten tegelijk werken), het proces wordt gedaan via de Bluetooth-verbindingsinstellingen van de computer.

Nadat de muis is ingeschakeld en het apparaatnummer is geselecteerd (via een knop aan de onderkant van de muis en aangegeven met een witte LED), hoeft u alleen maar het setup-dialoogvenster van uw Windows of macOS-computer. Eenmaal gekoppeld, werkte de muis net als met de meegeleverde ontvanger.

Onze muis was net voor de helft opgeladen, maar we hebben ervoor gekozen om hem volledig op te laden voordat we hem op de proef stelden. Om dit te doen, hebben we eenvoudig de meegeleverde kabel op onze computer aangesloten en op de muis aangesloten via de micro-USB-poort aan de voorkant van de muis.

Image
Image

Draadloos: energiezuinig en snel

De Logitech MX Anywhere 2S is voorzien van Bluetooth Low Energy-technologie en een speciale Unifying-ontvanger (2,4 GHz) om verbinding te maken met Windows- en macOS-computers. In onze meer dan veertig uur testen op meerdere apparaten, merkten we weinig of geen verschil tussen het gebruik van de meegeleverde ontvanger en gewone Bluetooth-connectiviteit. De levensduur van de batterij leek niet meer of minder beter en de Logitech Options-software werkt ongeacht de verbindingswijze.

De Logitech MX Anywhere 2S beschikt over Bluetooth Low Energy-technologie en een speciale Unifying-ontvanger (2,4 GHz) om verbinding te maken met Windows- en macOS-computers.

Met behulp van de speciale Unifying-ontvanger kan de muis werken tot op 10 meter afstand van het apparaat waarop de ontvanger is aangesloten. Bluetooth presteert niet zo ver voordat het zenuwachtig wordt, maar zolang je niet in een andere kamer bent en de muis probeert te gebruiken, zijn er geen problemen met de afstand.

Image
Image

Prestaties: meer dan goed genoeg voor basiswerk

Logitech brengt de Anywhere 2S niet op de markt als een gaming- of krachtige muis, maar het ha alt zeker inspiratie uit de meer geavanceerde muizen van Logitech. Het beschikt over een Dots Per Inch (een maatstaf voor hoe gevoelig een muis is) van 200 DPI tot 4000 DPI, die kan worden ingesteld met behulp van de Logitech Options-software in stappen van 50 DPI.

We hebben de muis op verschillende oppervlakken gebruikt, van een standaard wit bureaublad tot bamboe en glas. Afgezien van een deel van het glazen bureaublad waar krassen waren, had de "Darkfield hoge precisie" -sensor geen problemen om beweging bij te houden. Lag was onmerkbaar, ongeacht de verbindingsmiddelen en eenmaal ingesteld op apparaten, was het geen probleem om van de ene computer naar de andere te schakelen.

We merkten wel een grotere stroomverbruik bij het gebruik van de Bluetooth-verbinding in plaats van de 2,4 GHz-ontvanger, maar slechts met een kleine marge.

Zoals eerder opgemerkt, hebben we de muis volledig opgeladen voordat we ermee gingen draaien. Logitech beoordeelt de levensduur van de batterij voor 70 dagen en lijkt op basis van ons gebruik nauwkeurig te zijn. We merkten wel een grotere belasting bij het gebruik van de Bluetooth-verbinding in plaats van de 2,4 GHz-ontvanger, maar slechts met een kleine marge.

Image
Image

Comfort: niet slecht voor een reismuis

Zoals verwacht van een compacte reismuis, is de Logitech MX Anywhere 2S niet helemaal het ergonomische meesterwerk dat zijn grotere tijdgenoten zijn. Toch voelt het goed in de hand en de voorgevormde duimsteun helpt de muis te wiegen. We hebben meer dan 40 uur besteed aan het testen van de muis, wat genoeg was om er gedurende langere tijd een goed gevoel voor te krijgen. Het was comfortabel, maar we raden niet aan om dit als een fulltime muis te gebruiken, tenzij je kleine handen hebt en een muis zonder franje wilt. Dat gezegd hebbende, voor een compacte optie doet het fantastisch werk.

Image
Image

Software: veel maatwerk

Logitech heeft twee bijbehorende programma's die naast de Logitech MX Anywhere 2S-muis werken: Logitech Options en Logitech Flow.

Logitech Options is beschikbaar voor zowel Windows- als macOS-computers. Eenmaal gedownload en geïnstalleerd, geeft het volledige controle over elke knop en functie die de muis te bieden heeft. We waren in staat om te veranderen wat de twee zijknoppen bestuurden, de linker- en rechtermuisknop te wisselen en de gevoeligheid allemaal vanuit het programma aan te passen.

Logitech Flow, aan de andere kant, is weggestopt in het Logitech Options-programma, maar heeft het unieke doel om bestandsoverdrachten tussen computers aan te bieden. Dit handige kleine programma maakt het mogelijk om dingen zoals PDF's, afbeeldingen en andere documenten van de ene computer naar de andere over te zetten, ongeacht of het een Windows- of macOS-apparaat is.

Om Logitech Flow te laten werken, moet het programma op beide apparaten worden geïnstalleerd en ingesteld. Eenmaal correct ingesteld, is het verplaatsen van bestanden net zo eenvoudig als het selecteren van de bestanden die moeten worden overgedragen en het verplaatsen van de muis naar de zijkant van het computerscherm. Zolang de apparaten zich op hetzelfde netwerk bevinden, gaan de bestanden naadloos over van het ene apparaat naar het andere, zelfs zonder dat de apparaatlink aan de onderkant van de muis hoeft te worden gewijzigd. Het is over het algemeen een leuke kleine oplossing, maar het had af en toe problemen met grotere bestanden.

Bottom Line

Voor $ 79,99 (adviesprijs) is de Logitech MX Anywhere 2S verre van goedkoop. Ja, het heeft een aantal unieke functies die andere reismuizen niet bieden, maar zelfs met het extra gemak is het niet bepaald een koopje. Zoals we hieronder zullen opmerken, zijn er een aantal andere opties die de klus zouden moeten klaren tegen een veel lagere prijs.

Concurrentie: Veel opties

De Logitech MX Anywhere 2S staat aan de top van de hitlijsten wat betreft functies en prijs, waardoor het een beetje moeilijk is om hem direct te vergelijken met andere draagbare muizen op de markt. Dat gezegd hebbende, zijn er nog twee andere die vergelijkbare functionaliteit bieden tegen een lagere prijs.

Het eerste alternatief is Logitech's eigen M535 Bluetooth-muis. Het is te koop voor $ 39,99, een volledige $ 30 goedkoper dan de MX Anywhere 2S en biedt dezelfde Bluetooth-connectiviteit. Het mist de extra 2,4 GHz-ontvanger en verwisselt een oplaadbare batterij voor twee AA-batterijen, maar heeft een levensduur van 10 maanden en biedt in wezen dezelfde basisfunctionaliteit tegen lagere kosten.

Het tweede alternatief is de Microsoft Sculpt Comfort Bluetooth-muis. Net als de Logitech M535 kost hij $ 39,99. Het heeft een gebeeldhouwd ergonomisch ontwerp, bevat een scrollwiel in vier richtingen en werkt op de meeste oppervlakken dankzij de BlueTrack-technologie van Microsoft. Het heeft zelfs een speciale knop aan de zijkant die kan worden geprogrammeerd om verschillende instellingen te bedienen.

Goede dingen komen in kleine verpakkingen

We vonden de Logitech MX Anywhere 2S heerlijk om mee te werken. Het heeft een fantastische levensduur van de batterij, is ongelooflijk comfortabel voor zijn formaat, biedt veel maatwerk en ziet er over het algemeen geweldig uit, maar voor $ 79,99 is het niet goedkoop. Als uiterlijk, comfort en gemak een prioriteit zijn, sla deze dan op. Maar als u hoopt een paar dollar te besparen, zijn er enkele goedkopere opties.

Specs

  • Productnaam MX Anywhere 2S draadloze muis
  • Product Merk Logitech
  • SKU 910-005132
  • Prijs $78.99
  • Gewicht 0,53 lbs.
  • Productafmetingen 1,35 x 2,42 x 3,94 inch.
  • Poorten microUSB (voor opladen)
  • Platform Windows/macOS
  • Garantie 1 jaar beperkte hardwaregarantie

Aanbevolen: