Hoe u uw Android-telefoon kunt rooten

Inhoudsopgave:

Hoe u uw Android-telefoon kunt rooten
Hoe u uw Android-telefoon kunt rooten
Anonim

Wat te weten

  • Maak een back-up van je telefoon en selecteer een APK of aangepast ROM. Het proces zal verschillen afhankelijk van de tool die je gebruikt.
  • Ontgrendel in het algemeen de bootloader, installeer de APK of ROM en download een rootchecker en rootbeheer-app.
  • De risico's zijn minimaal, maar omvatten het ongeldig maken van uw garantie, het verliezen van toegang tot specifieke apps of het doden van uw telefoon (onwaarschijnlijk).

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u uw Android-smartphone kunt rooten voor meer controle en aanpassingsopties. We zullen ook de risico's van het rooten van je telefoon onderzoeken. Instructies hebben betrekking op Android-telefoons van alle fabrikanten.

Maak een back-up van je telefoon

Als je ooit contact hebt gehad met een IT-professional, weet je dat het maken van een back-up van je gegevens een van de belangrijkste dingen is die je kunt doen. Bij het rooten van je telefoon is dit vooral belangrijk voor het geval er iets misgaat of als je van gedachten verandert. (Je kunt rooten omkeren.) Je kunt op een aantal manieren een back-up maken van je Android-apparaat, met behulp van de tools van Google of apps van derden.

Image
Image

Kies een APK of aangepast ROM

Vervolgens moet je een APK (Android-toepassingspakket) of aangepast ROM (een alternatieve versie van Android) kiezen. Aangezien Android open-source is, kunnen ontwikkelaars aangepaste versies maken, en er zijn er veel, veel versies die er zijn. Een APK wordt gebruikt om software op uw apparaat te distribueren en te installeren. Rooting-programma's omvatten Towelroot en KingoRoot: controleer welke compatibel is met uw apparaat.

Image
Image

Nadat je je telefoon hebt geroot, kun je daar stoppen of ervoor kiezen om een aangepast ROM te installeren, dat nog meer functies biedt. De meest populaire aangepaste ROM is LineageOS (voorheen CyanogenMod), die is ingebouwd in de OnePlus One Android-telefoon. Andere populaire ROM's zijn Paranoid Android en AOKP (Android Open Kang Project). Een uitgebreide tabel met beschrijvingen van aangepaste ROM's is online beschikbaar.

Image
Image

Bottom Line

Afhankelijk van de APK of aangepaste ROM die je kiest, zal het rootproces variëren, hoewel de basis hetzelfde blijft. Sites zoals het XDA Developers Forum en de AndroidForums bieden diepgaande informatie en instructies over het rooten van specifieke telefoonmodellen, maar hier is een overzicht van het proces.

Ontgrendel de Bootloader

De bootloader bepa alt welke applicaties worden uitgevoerd wanneer je je telefoon opstart: als je hem ontgrendelt, krijg je deze controle.

Bottom Line

Met de APK kunt u software op uw apparaat installeren, waarvan Towelroot en Kingo de meest voorkomende zijn. Aangepaste ROM's zijn alternatieve besturingssystemen die functies delen met Android, maar die verschillende interfaces en meer functionaliteit bieden. De meest populaire zijn LineageOS (voorheen CyanogenMod) en Paranoid Android, maar er zijn er nog veel meer.

Download een Root Checker

Als je een APK gebruikt in plaats van een aangepast ROM, wil je misschien een app downloaden die verifieert dat je je telefoon succesvol hebt geroot.

Bottom Line

Een beheer-app beschermt uw geroote telefoon tegen beveiligingsproblemen en voorkomt dat apps toegang krijgen tot privé-informatie.

De voordelen en risico's

Er zijn meer voordelen dan nadelen aan het rooten van je Android-telefoon. Het betekent dat je volledige controle hebt over je telefoon, zodat je alle instellingen kunt bekijken en wijzigen en toegang kunt krijgen tot apps die speciaal zijn ontworpen voor geroote telefoons. Deze apps bevatten ad-blockers en robuuste beveiligings- en back-uphulpprogramma's. Je kunt je telefoon ook aanpassen met thema's en kleuren, en zelfs knopconfiguraties wijzigen, afhankelijk van de geroote OS-versie die je kiest.

Risico's zijn minimaal, maar omvatten het ongeldig maken van uw garantie, het verliezen van toegang tot specifieke apps of het helemaal uitschakelen van uw telefoon, hoewel het laatste onwaarschijnlijk is. Het is essentieel om deze risico's af te wegen tegen de functies die u kunt krijgen door te rooten. Als je de juiste voorzorgsmaatregelen neemt, zou je geen problemen moeten krijgen.

Aanbevolen: