Een back-up maken van het Windows-register

Inhoudsopgave:

Een back-up maken van het Windows-register
Een back-up maken van het Windows-register
Anonim

Wat te weten

  • Open de Register-editor. Selecteer Computer om een back-up van het hele register te maken. Om een back-up van een specifieke registersleutel te maken, zoekt u deze op.
  • Kies Bestand > Exporteren. Controleer Geselecteerde tak. Voor volledige back-ups wordt All geselecteerd. Of u ziet het pad van uw sleutel.
  • Voer naam in voor back-up > Save.

Dit artikel legt uit hoe u een back-up van het Windows-register kunt maken voordat u wijzigingen aanbrengt. De instellingen in het register bepalen veel van wat er in Windows gebeurt, dus het is belangrijk dat het altijd correct werkt.

Een back-up maken van het Windows-register

Je kunt op deze manier een back-up maken van het Windows-register in elke versie van Windows, inclusief Windows 11, Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista en Windows XP.

  1. Voer regedit uit om de Register-editor te starten. De snelste manier om dit te doen is door de opdracht te starten vanuit het dialoogvenster Uitvoeren, dat u kunt openen via de WIN+R sneltoets.
  2. Werk je een weg naar het gebied van het register waarvan je een back-up wilt maken.

    Als u een back-up wilt maken van het hele register, zoekt u Computer door helemaal bovenaan de linkerkant van het register te scrollen (waar alle de "mappen" zijn).

    Om een back-up te maken van een specifieke registersleutel, blader je door de mappen totdat je de sleutel vindt die je zoekt.

    Weet je niet waar je een back-up van moet maken? Kiezen voor een back-up van het hele register is een veilige gok. Als je weet in welke registry hive je gaat werken, is het een goede optie om een back-up te maken van de hele hive.

    Als je niet meteen de registersleutel ziet waarvan je een back-up wilt maken, vouw (open) of vouw (sluit) de sleutels samen door erop te dubbelklikken of dubbel te tikken, of door het kleinete selecteren > pictogram. In Windows XP, druk op het + icoon wordt gebruikt in plaats van >.

  3. Eenmaal gevonden, selecteert u de registersleutel in het linkerdeelvenster zodat deze wordt gemarkeerd.
  4. Kies in het menu Register-editor File en vervolgens Export. U kunt ook met de rechtermuisknop klikken of de toets ingedrukt houden en vervolgens Exporteren. kiezen
  5. Controleer in het nieuwe venster dat verschijnt nogmaals of de Geselecteerde tak onderaan geïdentificeerd, in feite de registersleutel is waarvan u een back-up wilt maken.

    Als u een volledige back-up maakt, moet de optie All vooraf voor u zijn geselecteerd. Als u een back-up maakt van een specifieke sleutel, wordt dat pad vermeld.

    Image
    Image
  6. Zodra je zeker weet dat je een back-up gaat maken van wat je verwachtte, kies je een locatie om het back-upbestand van het register op te slaan.

    We raden gewoonlijk aan om het bureaublad of de map Documenten te kiezen (genaamd Mijn documenten in XP). Beide zijn gemakkelijk te vinden als u later problemen tegenkomt en deze back-up moet gebruiken om uw registerwijzigingen ongedaan te maken.

  7. Voer in het Bestandsnaam tekstveld een naam in voor het back-upbestand. Alles is in orde.

    Deze naam kan van alles zijn, want het is alleen voor jou om te onthouden waar het geëxporteerde registerbestand voor is. Als je een back-up maakt van het hele Windows-register, zou je het iets kunnen noemen als Complete Registry Backup. Als de back-up alleen voor een specifieke sleutel is, zou ik de back-up dezelfde naam geven als de sleutel die u van plan bent te bewerken. De huidige datum aan het einde toevoegen is ook geen slecht idee.

  8. Selecteer Opslaan. Als u ervoor kiest om een back-up van het hele register te maken, kunt u er rekening mee houden dat dit proces enkele seconden of langer kan duren. Een enkele of kleine verzameling registersleutels zou onmiddellijk moeten worden geëxporteerd.

Eenmaal voltooid, wordt een nieuw bestand met de REG-bestandsextensie gemaakt op de locatie die u in stap 6 hebt geselecteerd en met de bestandsnaam die u in stap 7 hebt gekozen.

Dus, als u het voorbeeld een paar stappen terug voortzet, krijgt u een bestand met de naam Complete Registry Backup-mo-day-year.reg.

Je kunt nu alle wijzigingen aanbrengen die je moet aanbrengen in het Windows-register, in de wetenschap dat je ze allemaal ongedaan kunt maken wanneer je maar wilt.

Gelukkig is het heel eenvoudig om handmatig het hele register in één keer te exporteren of zelfs maar een specifieke registersleutel als je maar een paar waarden of sleutels aan het wijzigen bent.

Als het eenmaal is opgeslagen, zou je je er goed bij moeten voelen dat bijna elke wijziging, zolang deze is gemaakt binnen het bereik van de back-up die je hebt gemaakt, gemakkelijk ongedaan kan worden gemaakt.

Zie Registersleutels en -waarden toevoegen, wijzigen en verwijderen voor veel tips om het bewerken van het register gemakkelijk en probleemloos te maken.

Het Windows-register herstellen

Zie ons artikel Het Windows-register herstellen voor hulp bij het herstellen van het register naar het punt waarop u een back-up hebt gemaakt. Hopelijk zijn uw wijzigingen succesvol en probleemloos, maar als dat niet het geval is, is het vrij eenvoudig om de zaken weer werkend te krijgen.

Aanbevolen: