Hoe de vliegtuigmodus op laptops uit (of aan) te zetten

Inhoudsopgave:

Hoe de vliegtuigmodus op laptops uit (of aan) te zetten
Hoe de vliegtuigmodus op laptops uit (of aan) te zetten
Anonim

Wat te weten

  • U kunt het netwerkpictogram of de Start-knop gebruiken om de optie Vliegtuigmodus te vinden.
  • Eenvoudigste methode: Klik op het Network pictogram op de taakbalk -> klik op Vliegtuigmodus.
  • Volgende eenvoudigste methode: Start -> Instellingen -> Netwerk en internet -> Vliegtuigmodus. Schakel indien nodig in of uit.

Dit artikel legt uit hoe je de vliegtuigmodus gebruikt op laptops en andere apparaten met Windows 11, 10 en 8.1. Scroll naar beneden voor aparte Win 8.1 instructies.

De vliegtuigmodus in- of uitschakelen

Er zijn twee manieren om de vliegtuigmodus in of uit te schakelen op Windows 10- of 11-apparaten.

Gebruik het netwerkpictogram op de taakbalk

De gemakkelijkste manier is via het Netwerkpictogram op de taakbalk (die dunne strook aan de onderkant van uw scherm waar de Start-knop bestaat en programmapictogrammen verschijnen). Plaats de muis gewoon op dat pictogram en selecteer het. Van daaruit selecteert u Vliegtuigmodus.

Image
Image

Ga naar de vliegtuigmodus met de startknop

U kunt ook de Start-knop gebruiken in Windows. Volg deze stappen:

  1. Selecteren Start.

    Image
    Image
  2. Selecteer Instellingen.

    Image
    Image
  3. Selecteer Netwerk en internet.

    Image
    Image
  4. Selecteren Vliegtuigmodus. Er zijn daar ook opties waarmee je dit kunt verfijnen en alleen wifi of Bluetooth kunt uitschakelen (en niet beide). Als u geen Bluetooth gebruikt, kunt u het net zo goed uitschakelen om te voorkomen dat Windows naar beschikbare apparaten zoekt.

    Image
    Image
  5. Volg deze stappen opnieuw om de vliegtuigmodus uit te schakelen.

In Windows 10 staat het pictogram Vliegtuigmodus bijna onderaan de lijst. Het is grijs als je de vliegtuigmodus uitschakelt en blauw als het is ingeschakeld.

Wanneer je de vliegtuigmodus inschakelt, zul je ook merken dat het wifi-pictogram van blauw in grijs verandert, net als de optie Mobiele hotspot, als ze om te beginnen waren ingeschakeld. Dit gebeurt omdat het starten van de vliegtuigmodus al deze functies onmiddellijk uitschakelt. Als uw computer een desktop-pc is, heeft deze mogelijk geen draadloze netwerkhardware. In dit geval ziet u deze opties niet.

De vliegtuigmodus in- of uitschakelen in Windows 8.1

In Windows 8.1 start u de vliegtuigmodus met een soortgelijk proces. U selecteert het Netwerkpictogram op de taakbalk. In dit geval is er echter een schuifregelaar voor de vliegtuigmodus (en geen pictogram). Het is een schakelaar en is uit of aan. Net als Windows 10 schakelt het inschakelen van deze modus ook Bluetooth en Wi-Fi uit.

Volg in Windows 8 deze stappen:

  1. Selecteer Instellingen of gebruik Windows-toets + C.
  2. Selecteer Pc-instellingen wijzigen.
  3. Selecteer Draadloos. Als u Wireless niet ziet, klikt u op Networks.

Redenen om de vliegtuigmodus in te schakelen

Er zijn veel redenen om de vliegtuigmodus in te schakelen, behalve dat de gezagvoerder van een vliegtuig dat zegt. Het gebruik van de vliegtuigmodus verhoogt de resterende batterijlading van een telefoon, laptop of tablet. Als je geen oplader hebt en je batterij bijna leeg is, is dit een goede plek om te beginnen, aangezien slechts een paar vliegtuigen stopcontacten hebben.

Je kunt ook de vliegtuigmodus inschakelen als je niet gestoord wilt worden door telefoontjes, sms'jes, e-mails of internetmeldingen, maar je toch je apparaat wilt gebruiken. Ouders schakelen vaak de vliegtuigmodus in wanneer hun kind de telefoon gebruikt. Het voorkomt dat de kinderen inkomende teksten lezen of gestoord worden door internetmeldingen of telefoontjes.

Een andere reden om de vliegtuigmodus op een telefoon in te schakelen, is om mobiele dataroamingkosten in het buitenland te vermijden. Houd wifi gewoon ingeschakeld. In grotere steden vind je sowieso vaak gratis wifi, en je kunt contacten via wifi berichten sturen met apps als WhatsApp, Facebook Messenger en e-mail.

Ten slotte, als je snel genoeg naar de vliegtuigmodus kunt gaan, kun je mogelijk voorkomen dat ongewenste berichten worden verzonden. Stel bijvoorbeeld dat u een tekst schrijft en een afbeelding toevoegt, maar net als het begint te verzenden, realiseert u zich dat het de verkeerde afbeelding is! Als u de vliegtuigmodus snel genoeg kunt inschakelen, kunt u mogelijk voorkomen dat deze wordt verzonden. Dit is een keer dat u echt blij zult zijn om de foutmelding "Bericht kan niet verzenden" te zien!

Ten slotte, als de telefoon of het apparaat de locatie (of zelfs het bestaan ervan) niet doorgeeft, ben je moeilijker te vinden. Als je je bijzonder kwetsbaar voelt en ervoor wilt zorgen dat je telefoon je niet verraadt, schakel dan de vliegtuigmodus in.

FAQ

    Waarom is de vliegtuigmodus zo belangrijk voor de FAA?

    De Federal Communications Commission (FCC) stelt dat de radiofrequenties die worden toegelaten door mobiele telefoons en soortgelijke apparaten de navigatie- en communicatiesystemen van het vliegtuig kunnen verstoren. Sommige piloten zijn van mening dat deze signalen ook het botsingsvermijdingssysteem van een vliegtuig kunnen verstoren.

    Zo heeft de FCC regels ingevoerd om het verzenden van mobiele telefoons in vliegtuigen te beperken, en dus verbiedt de Federal Aviation Administration (FAA) het gebruik van mobiele telefoonfuncties tijdens het opstijgen en landen, en tijdens de vlucht. Het is ook een algemene overtuiging bij de FCC dat veel snel bewegende mobiele telefoons allemaal meerdere zendmasten meerdere keren tegelijk kunnen pingen, wat het mobiele telefoonnetwerk kan verwarren.

    Hoe werkt de vliegtuigmodus?

    Vliegtuigmodus werkt omdat het de gegevenszenders en -ontvangers van het apparaat uitschakelt. Dit voorkomt dat gegevens in een telefoon komen en stopt dus meldingen en oproepen die normaal zouden binnenkomen als ze zijn ingeschakeld. Het zorgt er ook voor dat niets het apparaat verlaat. Meldingen omvatten echter meer dan telefoontjes en sms'jes; het zijn ook aankondigingen van Facebook-activiteiten, Instagram, Snapchat, games, enzovoort.

    Als de vliegtuigmodus is ingeschakeld, heeft het apparaat bovendien minder bronnen nodig om te functioneren. De telefoon of laptop stopt met zoeken naar zendmasten. Het stopt ook met zoeken naar wifi-hotspots of Bluetooth-apparaten, afhankelijk van hoe je het hebt ingesteld. Zonder deze overhead kan de batterij van het apparaat langer meegaan.

Aanbevolen: